• دوشنبه / ۱۴ آذر ۱۴۰۱ / ۲۱:۲۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401091409508
  • خبرنگار : 50548

/نمایشگاه پژوهش و فناوری مشهد/

هم‌راستا کردن اولویت‌های پژوهشی و فناوری دانشگاه‌ها با نیازهای واقعی

هم‌راستا کردن اولویت‌های پژوهشی و فناوری دانشگاه‌ها با نیازهای واقعی

ایسنا/خراسان رضوی مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی، بودجه و تحول اداری استانداری خراسان رضوی گفت: یکی از دغدغه‌های ما هم‌راستا کردن اولویت‌های پژوهشی و فناوری دانشگاه‌ها با نیازهای واقعی و میدانی استان است.

علی اصغری امروز، ۱۴ آذر، با حضور در غرفه ایسنا در اولین روز برگزاری از نمایشگاه هفته پژوهش در مشهد اظهار کرد: این موضوع سال‌ها در سطوح مختلف مطرح شده و کمتر کسی است که از نظر محتوایی با این راهبرد مخالف باشد اما در حوزه اجرا عموما با چالش‌هایی همراه بوده است؛ لذا در دوره جدید تمرکز ما برآن بوده تا چالش‌ها در مسیر اجرا شناسایی شود.

وی در پاسخ به این پرسش که استانداری جهت هماهنگ کردن اولویت‌های پژوهشی با نیازهای دستگاه‌های اجرایی چه اقداماتی داشته، گفت: از جمله نخستین تلاش‌ها ماموریت‌گرا کردن دانشگاه‌هاست که از طریق مکاتبه با دانشگاه‌ها از آنان درخواست شد ظرفیت‌های‌شان را اعلام کنند. با شناسایی ظرفیت‌های پژوهشی که در کارگروه آموزش و پژوهش ذیل شورای برنامه‌ریزی استان تدارک دیده شد، دریافتیم هر سال پژوهش‌هایی با منابع مختلف انجام شده است، از جمله این منابع استفاده از یک درصد بودجه هزینه‌ای دستگاه‌هاست که باید در حوزه پژوهش صرف شود.

اصغری ادامه اداد: با بررسی نتیجه پژوهش‌ها، نقدهایی در حوزه کاربردی نبودن آن‌ها وارد است؛ بنابراین با برگزاری جلساتی با حضور همکاران برنامه و بودجه و مرور مسیر طی شده از هنگام اعلام نیاز دستگاه تا مشخص شدن مجری و ناظر و... گلوگاه‌هایی مشخص شد.

سوءتفاهم عمیق میان بال اجرا و پژوهش

مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی، بودجه و تحول اداری استانداری خراسان رضوی بیان کرد: اولین دلیل عدم ارتباط مؤثر میان عوامل این ۲ حوزه، وجود سوءتفاهمات عمیق میان ۲ بال اجرا و پژوهش در جامعه است. بنابراین در اولین گام  بنا بر آن شد که در مرحله انتخاب مساله و عنوان پژوهش، حضور دستگاه‌ها الزامی شود.

وی تصریح کرد: جلسات متعددی برگزار شد که در یک ضلع آن حاکمیت و نمایندگان استانداری، در ضلع دیگر دستگاه‌های مجری دارای مساله پژوهشی و در ضلع سوم تمام ظرفیت‌های پژوهشی قرار داشتند. در این جلسات دستگاه‌ها مساله خود را مطرح می‌کردند که در یک سطح این نیاز پژوهشی از سوی دانشگاه با اعلام وجود پژوهش‌های کافی در خصوص موضوع مورد نظر مرتفع می‌شد. برخی موضوعات و مسائل مطرح شده از سوی دستگاه‌ها با نظر اساتید دانشگاه‌ها می‌تواند موضوع پایان‌نامه کارشناسی ارشد و دکترا باشد که به شرط حمایت دستگاه اجرایی انجام می‌پذیرد و بخشی دیگری از موضوعات و مسائل نامزد دریافت بودجه یک درصد پژوهش می‌شود.

مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی، بودجه و تحول اداری استانداری خراسان رضوی تاکید کرد: ایده در این بخش این است که گرچه مسائل متنوع و متکثر در جامعه وجود دارد اما به همان نسبت ظرفیت‌های مختلف وجود دارد و نکته اساسی همرسانی ظرفیت‌ها با مسائل موجود است.

وی با اشاره به عدم برگزاری نمایشگاه در دوران کرونا، تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، محدودیت‌های مالی موجود در دستگاه‌ها بیان کرد: حس عمومی  فضاهای اداری بر عدم برگزاری یا برگزاری به شکل مجازی بود، اما استاندار و معاون توسعه ایشان برای مبنای رصدی که از حوزه پژوهش استان داشتند، برای برگزاری نمایشگاه هفته پژوهش تأکید و تلاش کردند.

دانشجویان در نمایشگاه پژوهش حضور یابند

وی با اشاره به حضوری شدن دانشگاها و مدارس، برگزاری نمایشگاه را رویداد و بهانه‌ای برای بالابردن ضرب آهنگ حوزه پژوهش و فناوری دانست و گفت: ضرورت دارد دانشجوی ترم پنج با حضور در این فضا با ظرفیت‌های اصلی پژوهش و فناوری استان آشنا شود و در واقع نمایشگاه دومین اقدام برای ایجاد همرسانی مسائل با ظرفیت‌هاست.

اصغری با اشاره به موضوع آخرین جلسه شورای استان که هفته پژوهش را شامل می‌شد، گفت: در آن جلسه استاندار با تأکید بر  اهمیت حوزه پژوهش در همه دستگاه‌ها، حضور  آن‌ها را در نمایشگاه به عنوان مجموعه‌هایی که مسائل مختلف دارند، حائز اهمیت برشمرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha