• سه‌شنبه / ۱۵ آذر ۱۴۰۱ / ۰۸:۰۱
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1401091509584
  • خبرنگار : 50046

پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی استان خبر داد:

شناسایی ۵ گونه عقرب در خراسان شمالی

شناسایی ۵ گونه عقرب در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی عضو هیات علمی و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از شناسایی ۵ گونه عقرب در این استان خبر داد.

دکتر کوروش ارزمانی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: طی یکی دو سال گذشته پروژه تحقیقاتی بر روی گونه های عقرب موجود در این استان انجام و مورد شناسایی قرار گرفتند.

وی گفت: هدف از انجام این تحقیقات، میزان خطرپذیری زهر موجود در بدن آن ها بوده است.

دکتر ارزمانی افزود: طی تحقیقات صورت گرفته به این نتیجه رسیدیم که گونه های عقرب موجود در این استان مخاطرات و خطرپذیری چندانی نخواهند داشت.

وی ادامه داد: گونه های عقرب در این استان به عنوان گونه های خطرناک به شمار نمی آیند و خطرناک ترین گونه های عقرب در کشور در مناطق جنوبی و بیشتر در استان هرمزگان قرار دارند.

دکتر ارزمانی تصریح کرد: مهمترین چالشی که در این استان وجود دارد بیماری سالک پوستی و احشایی است که از طریق پشه های آلوده به انسان منتقل می شود.

معاون بهداشتی پیشین دانشکده علوم پزشکی شهرستان اسفراین نیز مدتی قبل در گفت و گو با ایسنا بیان کرد: طی سال گذشته ۱۳۰ بیمار مبتلا به سالک در شهرستان اسفراین شناسایی شد.

دکتر نادر نیک پرست با اشاره به اینکه اسفراین یکی از کانون های قدیمی بیماری سالک در کشور محسوب می شود، اظهار کرد: میزان بروز بیماری سالک هر چندسال نوسان دارد؛ بطوریکه میزان بروز این بیماری در سال ۹۸، ۸۲ نفر، در سال ۹۹، ۷۸ نفر و در سال گذشته ۱۳۰ مورد بوده است.

به گفته وی از تعداد بیماران مبتلا به سالک در سال گذشته، درمان ۱۰ مورد منجر به شکست شده است.

دکتر نیک پرست با بیان اینکه بیماری سالک شامل دو نوع شهری و روستایی است، ادامه داد: در شهرستان اسفراین بیشتر سالک بروز یافته از نوع روستایی است که موش و پشه عامل اصلی انتقال آن بوده اند.

وی درباره چگونگی انتقال این بیماری از موش به انسان گفت: عامل انتقال دهنده این بیماری از موش به انسان، گزش پشه است و بیشترین ابتلا به این بیماری و گزیده شدن افراد از اوایل فروردین شروع و تا آبان ماه ادامه می یابد.

دکتر نیک پرست با اشاره به اینکه مناطق متروکه به علت وجود سایه و نم، محل مناسبی برای رشد عوامل این بیماری است، اظهار کرد: تخریب خانه های متروکه یکی از راه های جلوگیری از انتقال این بیماری است.

وی تصریح کرد: کودبارها، مکان هایی که زباله بر روی یکدیگر تلمبار شده اند از دیگر عواملی است که سبب انتقال این بیماری می شود.

وی تاکید کرد: رعایت مسائل زیست محیطی، یکی از مهمترین راهکارهای جلوگیری از بروز این بیماری در شهرستان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha