• چهارشنبه / ۱۶ آذر ۱۴۰۱ / ۱۴:۵۶
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1401091611019
  • خبرنگار : 50233

بهبود نسبی و کاهش علائم "مدل حیوانی بیماری MS" در پژوهش جدید محققان علوم پزشکی سمنان

بهبود نسبی و کاهش علائم "مدل حیوانی بیماری MS" در پژوهش جدید محققان علوم پزشکی سمنان
عکس تزئینی ست

ایسنا/سمنان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان کاهش علائم و بهبود نسبی مدل حیوانی بیماری MS در پژوهش جدید محققان دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان خبر داد.

دکتر مجید میرمحمدخانی ۱۶ آذرماه با اشاره به تحقیقات و پژوهش‌های علمی انجام شده در خصوص "ام اس" و مدل حیوانی این بیماری در دانشگاه علوم پزشکی سمنان اظهار کرد: بیماری مالتیپل اسکلروزیس (MS) یک بیماری خودایمن التهابی است که سیستم اعصاب مرکزی را درگیر می‌کند و  درمان قطعی نیز برای این بیماری وجود ندارد.
این عضو هیات علمی علوم پزشکی استان از  EAEبه عنوان مدل حیوانی القا شده این بیماری در جوندگان به منظور بررسی اثربخشی داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی در محیط آزمایشگاهی نام برد و خاطرنشان کرد: بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه مشخص شد که دافنتین به واسطه از بین بردن التهاب عصبی مرکزی منجر به کاهش نفوذپذیری و اختلال در سد خونی و مغزی شده و از این طریق منجر به کاهش نفوذ سلول‌های ایمنی وعملکرد و تکثیر سلول‌های التهابی در سیستم عصبی مرکزی و مغز می‌شوند، و از طرف دیگر این ترکیب با تحریک سلول‌های ضد التهابی و تنظیمی سبب افزایش ترشح یکسری از واسطه‌های ضد التهابی از سلول‌ها شده و به این ترتیب می توانند موجب کاهش علائم بیماری و بهبود روند بیماری شوند.

وی گفت: براساس دستاوردهای این پژوهش علمی "دافنتین" می‌تواند در مدل حیوانی  MS موجب کاهش علائم و بهبود روند بیماری می‌شوند. با در نظر گرفتن نتایج تحقیقات فعلی ما مشخص شد که دافنتین در دوزهای تجویز شده، التهاب خود ایمنی سیستم ایمنی مرکزی را کاهش می‌دهد و این نتایج آزمایشگاهی نوید یک پتانسیل درمانی قابل توجه را در برابر اختلالات عصبی از جمله بیماری MS ارائه می‌دهد.

این عضو هیات علمی علوم پزشکی سمنان اضافه کرد: با توجه به تاثیرات مثبتی که دافنتین روی روند سلولی و ملکولی اجزای سیستم ایمنی در جهت بهبود و درمان بیماری داشته‌ و با توجه به اثرات و توانایی آن در کاهش عوارض این بیماری پیشنهاد می شود که طی تحقیقات آتی مقایسه‌ای بین دافنتین و سایر درمان‌های حاضر برای بیماری EAE و  MS صورت پذیرد تا در صورت قابل قبول بودن نتایج آن نسبت به سایر درمان‌ها و ترکیبات دارویی بتوان در آینده‌ای نه چندان دور شاهد اثرات مفید و موثر این ترکیب در در درمان بالینی این بیماری هم باشیم.

این پزشک و متخصص اپیدمیولوژی با اشاره به اهمیت دستاوردهای این پژوهش گفت: تشخیص و طبقه‌بندی دقیقی از مکانیسم و اثر این ترکیب در درمان، می‌تواند بهترین رویکرد درمانی و نهایتا چشم‌اندازروشنی نسبت به بهبود کیفیت زندگی در این بیماران ارائه دهد.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان همچنین از حمایت از طرح های مشترک علوم پایه و بالین خبر داد و ضمن دعوت از محققین و اعضای هیات علمی علوم پایه افزود: در همین ارتباط در پانصد و سی و سومین جلسه شورای تخصصی پژوهش و فناوری دانشگاه به منظور حمایت از طرح های مشترک بین محققین علوم پایه و بالین، مصوب شد تا سقف ۲۵ درصد هزینه‌های پرداختی به تمام طرح های تحقیقاتی با موضوعیت بالینی - اعم از طرح‌های مستقل و طرح ‌های منتج از پایان‌نامه- که در یکی از مراکز توسعه تحقیقات بالینی دانشگاه به تصویب برسند افزایش یابد.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha