• چهارشنبه / ۲۳ آذر ۱۴۰۱ / ۲۰:۲۸
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1401092316056

رئیس پژوهشگاه قرآن و حدیث:

تلاش آیت‌الله ری‌شهری برای همه درس آموز بود

تلاش آیت‌الله ری‌شهری برای همه درس آموز بود

ایسنا/قم رئیس پژوهشگاه قرآن و حدیث، عشق و علاقه آیت‌الله ری‌شهری به پژوهش‌های علوم حدیثی را مشهود ارزیابی کرد و گفت: تلاش عجیب این بزرگوار برای ما درس آموز بود.

حجت‌اسلام والمسلمین رضا برنجکار، رئیس پژوهشگاه قرآن و حدیث، در مراسم مشترک هشتمین جشنواره پژوهشی پژوهشگاه قرآن و حدیث و آیین گرامیداشت هفته پژوهش دانشگاه قرآن و حدیث که ۲۳ آذرماه در تالار علامه مجلسی مؤسسه دارالحدیث قم برگزار شد، عنوان کرد: هیچ گاه پژوهش‌های شیعه در علوم حدیث، سازماندهی شده و از پشتیبانی نهاد و سازمان‌های خاص بهره مند نبود.

وی آیت‌آلله ری‌شهری را نخستین سامان دهنده گروه‌های حدیثی عنوان کرد و گفت: آیت‌الله ری‌شهری قبل از انقلاب نیز میزان الحکمه را به تنهایی شروع کردند و نشان داده بود که می‌توان کارهای مهم را هم به تنهایی آغاز کرد، اما او پس از انقلاب پژوهش‌های حدیثی را با ساماندهی نوینی پایه گذاری کرد.

وی عشق و علاقه آیت‌الله ری‌شهری به پژوهش‌های علوم حدیثی را ستود و اظهار کرد: این عشق و علاقه مشهود بود و درک محتوای قرآن و حدیث و رساندن آن به مردم بسیار مورد توجه ایشان بود؛ در وصیت‌نامه خود هم از ما خواستند که در عرصه کاربردی‌سازی احادیث وارد شویم و وظیفه داریم که این کار را انجام دهیم.

وی توجه آیت‌الله ری‌شهری به دانشگاه را ایجاد زمینه‌ای برای گسترش بیشتر معارف حدیث عنوان کرد و گفت: آن مرحوم به هر روشی به دنبال گسترش هر چه بیشتر معارف حدیث در جامعه اسلامی بود؛ تلاش عجیب آیت‌الله ری‌شهری برای ما درس آموز بود و شبانه‌روز کار می‌کرد که این، برای ما می تواند الگو باشد.

امانت‌های رسول خدا را باید با زبان امروز به جامعه عرضه کنیم 

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعلی قاضی عسکر رئیس مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت پژوهش عنوان کرد: اگر بخواهیم علم رشد پیدا کند و مردم از آن بهره‌مند شوند، باید روی پژوهش سرمایه‌گذاری کنیم و از آنجا که قرآن و عترت دو امانت رسول خدا کلیدی‌ترین حقیقت برای جامعه اسلامی است، طبیعی است که همه ما باید برای به روزرسانی و همراه با زمان حرکت کردن به این دو گنجینه بزرگ توجه کنیم و آن را با ادبیات روز و با زبان روز به مردم و به ویژه نسل جوان خود منتقل کنیم.

وی یکی از ویژگی‌های مرحوم آیت‌الله ری‌شهری در حوزه حدیث را نگاه ایشان به آینده دانست و اظهار کرد: باید به گونه‌ای حدیث را به جامعه عرضه کنیم که همگان به ویژه نسل جوان بتوانند از آن به خوبی استفاده کنند؛ حتی باید با ترجمه این احادیث به زبان‌های زنده دنیا آن‌ها را به جهانیان انتقال دهیم.

وی از ویژگی‌های دیگر آیت‌الله ری‌شهری را نگاه مثبت و فراگیر عنوان کرد و گفت: ایشان به دنبال برتری جویی نبود؛ از توسعه خرافات جلوگیری می‌کرد؛ قرائت قرآن، نماز اول وقت، نماز شب و توسل به معصومان بویژه حضرت زهرا (س) از ویژگی‌های برجسته این بزرگوار بود.

رئیس مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث فقدان آیت‌الله ری‌شهری را ثلمه‌ای برای حوزه‌ها و کشور توصیف کرد و افزود: در حوزه‌های علمیه مانند آیت‌الله ری‌شهری افراد زیادی نداریم و آن‌ها کم و انشگشت شمار هستند، ایشان در صحنه های مختلف انقلاب اسلامی مواظب بود و به من می‌گفت «من هر کجا می‌خواهم کاری را انجام دهم، خدا را در نظر می‌گیرم و تلاش می‌کنم که کاری نکنم که خلاف نظر شرع باشد و تا حجت شرعی پیدا نکنم کاری انجام نخواهم داد».

حجت‌الاسلام والمسلمین قاضی عسکر متخصصان علوم حدیث و مبانی دینی را در زمان شروع به کار آیت‌الله ری‌شهری بسیار محدود توصیف کرد و یادآور شد: امروز خوشبختانه افراد متخصص و نیز پژوهشگر در حوزه حدیث فراوان‌اند و همگان تلاش می‌کنند این میراث گران‌بها با قوت و قدرت و عظمت و عزت جلو برود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha