• پنجشنبه / ۲۴ آذر ۱۴۰۱ / ۱۴:۴۵
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401092416406
  • منبع : نمایندگی همدان

با برگزاری انتخابات شورای صنفی در دانشگاه بوعلی‌؛

شور فعالیت دانشجویی به دانشگاه مادر همدان برمی‌گردد؟

شور فعالیت دانشجویی به دانشگاه مادر همدان برمی‌گردد؟
عکس تزئینی است

ایسنا/همدان دانشگاه بوعلی‌سینا به عنوان دانشگاه مادر استان همدان و یکی از بزرگترین دانشگاه‌های غرب کشور، همواره شاهد حضور دانشجویان پرشوری بوده که حضور گسترده‌ای در فعالیت‌های دانشجویی به ویژه انتخابات شورای صنفی داشتند.

حال پس از گذشت دو سال از فعالیت غیرحضوری دانشگاه‌ها و ناآشنایی نودانشجویان با فضای دانشگاهی باید دید که دانشجویان این دانشگاه، روحیه فعالیت دانشجویی را از پیشینیان خود به ارث بردند یا فضای متفاوتی بر این دانشگاه حاکم شده است. 

شورای صنفی دانشجویان یک تشکیلات غیرسیاسی دانشجویی است که برای مشارکت دانشجویان در تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی برای امور صنفی، رفاهی و آموزشی دانشجویان فعالیت دارد و تلاش می‌کند تا آگاهی دانشجویان نسبت به مسائل صنفی برای احقاق حقوقشان را بالا ببرد.

اردیبهشت‌ماه سال ۹۸ آخرین انتخابات شورای صنفی در دانشگاه بوعلی‌سینا با حضور دو طیف دانشجویی که اعلام کاندیداتوری کرده بودند، برگزار شد و شوراهای صنفی واحدهای دانشگاهی در این دانشگاه شکل گرفت اما این شورا هرگز نتوانست یک شورای مرکزی و دبیرکل معرفی کند چراکه اعضای منتخب با یکدیگر دچار چالش بودند و نمی‌توانستند به اجماع برسند.

در نتیجه منتخبان شورای صنفی ۹۸ دانشگاه بوعلی سینا به علت تحت تاثیر قرار گرفتن توسط پدرخوانده‌های جنبش‌ دانشجویی در استان و سیاست‌زدگی، عملا هیچ کارایی برای دانشجویان نداشتند و فقط با یکدیگر درگیر بودند.

از بهمن‌ماه ۹۸ که دانشگاه به علت شیوع کرونا تعطیل شده بود و در ابتدا دانشجویان با حجم عظیمی از نگرانی مواجه بودند و پس از آن نیز مشکلاتی در برگزاری کلاس‌های غیرحضوری وجود داشت، انتظار می‌رفت تا شورای صنفی حضور پررنگی در این دوره داشته باشد اما هیچ صحبت یا اقدامی در این زمینه از طرف اعضای شورای صنفی دیده نشد و برخی از انجمن‌های علمی با همکاری یکدیگر امور صنفی را هم پیگیری می‌کنند.

در خردادماه ۱۴۰۱ و پس از حضوری شدن دانشگاه‌ها انتخابات شورای صنفی در دانشگاه بوعلی سینا برگزار شد اما نتایج آن باعث تعجب همگانی فعالان دانشجویی استان شد چراکه این انتخابات به غیر از واحد خوابگاه پسران و دانشکده اقمار تویسرکان در هیچ واحدی به حدنصاب لازم نرسید.

به علت لزوم وجود شورای صنفی در دانشگاه حال قرار است در دی‌ماه امسال انتخابات دیگری برگزار شود و باید دید که نسل جدید دانشجویان این دانشگاه آیا مانند پیشینیان خود همچنان می‌توانند جوش و خروشی در دانشگاه راه بیندازند یا دغدغه‌های نسل جدید چیزی متفاوت از نسل گذشته است!

دکتر ابراهیم نصیرالاسلام، معاون امور دانشجویی دانشگاه بوعلی‌سینا در رابطه به اهمیت برگزاری انتخاب شورای صنفی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: یکی از مواردی که می‌تواند به مدیران دانشگاه در اداره بهتر آن کمک کند و به عنوان بازوی مشورتی مسئولان باشد، شورای صنفی دانشحویان است.

شور فعالیت دانشجویی به دانشگاه مادر همدان برمی‌گردد؟

نصیرالاسلام با بیان اینکه شورای صنفی، شورایی است که از بدنه دانشجویان انتخاب می‌شود، تصریح کرد: این شورا پل ارتباطی دانشجویان و مدیریت دانشگاه است تا دانشگاه را در جریان مشکلات و دغدغه‌های دانشجویان قرار دهد همچنین دانشجویان را از محدودیت‌ها و فعالیت‌های مسئولان و روند پیگیری مسائل آگاه کند و در حد امکانات در چارچوب ضوابط انتظارات دانشجویان را پیگیری کند.

وی ادامه داد: شورای صنفی در واقع بازوی مشورتی مناسبی برای مسئولان در مسائل صنفی و دانشجویی است و همچنین ظرفیت‌های خودش را در یک موضوع اجتماعی و تعامل سازنده می‌سنجد.

معاون امور دانشجویی دانشگاه بوعلی‌سینا با یادآوری اینکه شورای صنفی نهادی دانشجویی است که به منظور مشارکت دانشجویان در تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی برای امور صنفی، رفاهی و آموزشی دانشجویان در دهه ۷۰ شکل گرفت، مطرح کرد: ایجاد شورای صنفی می‌تواند باعث افزایش آگاهی دانشجویان نسبت به مسائل صنفی شود و مسیری بهتر و سریع‌تر را برای تحقق آن داشته باشد.

نصیرالاسلام تاکید کرد: شورای صنفی نهادی است که خارج از جناح‌بندی‌های سیاسی و گروهی و به دنبال تحقق‌بخشی مطالبات صنفی دانشجویان است.

وی ادامه داد: اصولا هر جا از لفظ صنف استفاده می‌شود، منظور امری است که به صورت مستقیم با معیشت یک طبقه خاص جامعه در ارتباط است و از این نظر، امور صنفی دانشجویان نیز صرفا به مجموعه‌ای از امور اجتماعی، معیشتی و رفاهی دانشجویان در زمینه خوابگاه، تغذیه، سالن‌های غذاخوری و امکانات رفاهی مربوط است.

معاون امور دانشجویی دانشگاه بوعلی‌سینا تاکید کرد: دانشجویان باید حساسیت خود را نسبت به شورای صنفی که مربوط به مسائل آنها است را درک کنند و چنین فرصتی را غنیمت شمارند و از افرادی که می‌دانند شرایط قانونی لازم برای عضویت را دارند، مشکلات آنها را به درستی منعکس می‌کنند و پیگیر هستند، بخواهند که داوطلب عضویت در این شورا شوند و به آنها رای دهند.

نصیرالاسلام در پایان مطرح کرد: امیدواریم که کاندیداهای این انتخابات، با نگاه جامع‌تر خودشان را نماینده دانشجویان بدانند و به جای توجه به گروه و قشر خاصی، دغدغه حقوق دانشجویان را داشته باشند.

محمود رجبی، دبیر هیأت اجرایی انتخابات شورای صنفی دانشگاه بوعلی‌سینا نیز در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: پس از بازگشایی دانشگاه‌ها در ترم گذشته، با توجه به دو سال فعالیت غیرحضوری دانشگاه‌ها، انتخابات شورای صنفی در خردادماه برگزار شد اما به علت دوری دانشجویان از فضای فعالیت دانشجویی، این انتخابات به غیر از واحد خوابگاه پسران و واحد دانشکده اقماری تویسرکان به حدنصاب نرسید.

رجبی ادامه داد: در حال حاضر تصمیم بر این است تا انتخابات شورای صنفی واحدهای دیگر را در ۷ دی‌ماه برگزار کنیم و به محض اتمام شمارش آراء در صورت شرکت حداقل ۲۰ درصد دانشجویان آن واحد در انتخابات و به حدنصاب رسیدن، اعضای شورای صنفی فعالیت خود را آغاز می‌کنند.

وی در رابطه با تقویم این انتخابات، توضیح داد: روزهای ۲۱ تا ۲۵ آذرماه ثبت‌نام دانشجویان داوطلب آغاز می‌شود، ۲۶ تا ۲۸ آذرماه زمان بررسی صلاحیت داوطلبان است، ۲۹ آذرماه اسامی اولیه کاندیداها اعلام می‌شود، ۳۰ آذرماه درخواست‌های تجدیدنظر را دریافت می‌کنیم، یکم دی‌ماه زمان بررسی شکایات و اعتراضات در کمیته نظارت است، ۲ دی‌ماه لیست نهایی اعلام خواهد شد و از ۳ تا ۶ دی‌ماه نیز زمان تبلیغات است تا در ۷ دی‌ماه این انتخابات برگزار شود.

دبیر هیأت اجرایی انتخابات شورای صنفی دانشگاه بوعلی‌سینا در رابطه با شرایط احراز صلاحیت برای حضور در این انتخابات، گفت: براساس آیین‌نامه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، کاندیداهای حضور در این انتخابات باید التزام عملی به قانون اساسی، ولایت فقیه و قوانین موضوعه کشور داشته باشند، دانشجویان مقطع کارشناسی باید حداقل یک نیمسال تحصیلی را گذرانده باشند، دانشجویان باید در نیمسال تحصیلی که انتخابات در آن برگزار می‌شود کارهای ثبت‌نام آموزشی را انجام داده و واحدهای درسی را اخذ کرده باشند.

وی ادامه داد: داوطلبان نباید حکم قطعی در کمیته انضباطی یا محکومیت کیفری موثر داشته باشند، دانشجویان مقطع کاردانی و کارشناسی باید حداقل معدل ۱۴، کارشناسی ارشد حداقل معدل ۱۵ و دکتری حداقل معدل ۱۷ را کسب کرده باشند همچنین عدم مشروطی در نیمسال پیشین یا دو نیمسال مشروطی غیرمتوالی نیز از شروط کسب صلاحیت برای حضور در این انتخابات است.

رجبی اضافه کرد: عدم عضویت در شورای مرکزی تشکل‌های اسلامی، کانون‌های فرهنگی و هنری و انجمن‌های علمی دارای مجوز در موسسه نیز از دیگر شرایط داوطلبی این انتخابات است همچنین مدت باقیمانده از دوران تحصیل داوطلب با احتساب نیمسالی که در آن انتخابات برگزار می‌شود، کمتر از دو نیمسال نباشد و دانشجویان مهمان موقت امکان داوطلب شدن برای انتخابات شورای واحد را ندارند.

وی در رابطه با نحوه برگزاری این انتخابات، توضیح داد: واحدهایی که کمتر از ۵۰۰ نفر دانشجو دارند سه نفر عضو اصلی، واحدهایی که ۵۰۱ تا ۱۰۰۰ دانشجو دارند پنج نفر عضو اصلی، واحدهایی که ۱۰۰۱ تا ۲۰۰۰ دانشجو دارند هفت‌ نفر عضو اصلی و واحدهایی که بیش از ۲۰۰۰ دانشجو دارند، ۹ نفر عضو اصلی شورای صنفی خواهند داشت.

دبیر هیأت اجرایی انتخابات شورای صنفی دانشگاه بوعلی‌سینا ادامه داد: پس از مشخص شدن نتایج انتخابات واحدهای دانشگاهی، اعضای منتخب هر واحد یک دبیر انتخاب می‌کنند و دبیران منتخب، سه تا هفت نفر از بین خودشان را به عنوان شورای مرکزی انتخاب کرده تا در نهایت از بین اعضای این شورا، دبیرکل شورای صنفی دانشگاه انتخاب شود.

وی بیان کرد: انتخابات شورای صنفی در سامانه فرادید برگزار می‌شود و دانشجویان می‌توانند یک‌بار با نام کاربری و رمز خود وارد سامانه شده و رای دهند البته دانشجویان ساکن در سراهای دانشجویی می‌توانند در دو انتخابات یعنی در انتخابات دانشکده محل تحصیل و واحد خوابگاه‌ها شرکت کنند.

رجبی در پایان در رابطه با نحوه تبلیغات کاندیداهای لنتخابات شورای صنفی این دانشگاه، گفت: با توجه به گسترش تکنولوژی پیش‌بینی می‌کنیم که بیشتر تبلیغات در این فضا باشد. دانشجویانی که تمایل به چاپ و انتشار پوستر برای تبلیغات دارند، در ابتدا باید پوستر مورد نظر خود را به تأیید هیأت اجرایی و هیأت نظارت این انتخابات برسانند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha