• یکشنبه / ۲۷ آذر ۱۴۰۱ / ۲۰:۰۲
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1401092718474
  • خبرنگار : 50175

مسئول دفتر سیاسی اجتماعی حوزه‌های علمیه کشور:

اسلام پرچم‌دار دانش در بین همه ادیان عالم است

اسلام پرچم‌دار دانش در بین همه ادیان عالم است

ایسنا/لرستان مسئول دفتر سیاسی اجتماعی حوزه‌های علمیه کشور گفت: اسلام پرچم‌دار دانش در بین همه ادیان عالم است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر محمدحسن زمانی در مراسمی که به مناسبت سالروز وحدت حوزه و دانشگاه در حوزه علمیه امام صادق (ع) بروجرد برگزار شد، ضمت تسلیت به مناسبت ایام فاطمیه، اظهار کرد: حدود ۱۳۰ آیه در قرآن مفسرین در شان فاطمه زهرا می‌دانند و ۱۲۰۰ کتاب در ابعاد شخصیتی حضرت زهرا (س) نوشته شده است.

وی تصریح کرد: حضرت فاطمه زهرا (س) پیشوا و امامی برای مردان و زنان مؤمن است و ابعاد شخصیتی ایشان قابلیت الگوبرداری برای همه امت و بشریت را دارد.

مسئول دفتر سیاسی اجتماعی حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به وحدت حوزه و دانشگاه، افزود: اسلام پرچم‌دار دانش در بین همه ادیان عالم است، علم و دانش در همه دنیا هست و هر مکتب و دینی آمیخته به دانش است اما اسلام رتبه اول را درعالم دارد.

زمانی خاطرنشان کرد: اولین آیه‌ای که در اسلام نازل می‌شود سخن از قرائت و علم است و اسلام در مقایسه با ادیان دیگر نقش اول را دارد.

وی اضافه کرد: شجره علم را پیامبر اسلام در جامعه بشریت کاشت و نتیجه داد و قرن اول به شرایطی رسید که ۴۰۰۰ نفر در دانشگاه امام صادق (ع) در رشته‌های مختلف شرکت می‌کنند.

 مسئول دفتر سیاسی اجتماعی حوزه‌های علمیه کشور بیان کرد: مرحله اول سیره تاریخ علم و دانش دوره اول خاتم‌الانبیا و دوره دوم چهارم و پنجم هجری است که ثمر داد و تمدن اسلام درخشید.

زمانی ادامه داد: در دوران تمدن کتابخانه مرکزی اندلس تعداد کتاب‌های آن به ۴ میلیون جلد رسیده بود اما در حال حاضر که دوران چاپ کتاب هست سه کتابخانه بزرگ داریم ملی، آیت‌الله نجفی مرعشی، آستان قدس رضوی هستند سه کتابخانه که با هم جمع شوند تعداد جلد کتاب آن‌ها به ۴ میلیون می‌رسد.

وی عنوان کرد: تمام زنان، مردان، دختران و پسران جامعه همه مشغول مطالعه بودند کتابخانه قاهره ۴۰۰ کارمند داشته و تمدن و دانش در عالم گل کرد و تمام دنیا را تحت شعاع خود قرار داد.

مسئول دفتر سیاسی اجتماعی حوزه‌های علمیه کشور اظهار کرد: در شرایطی بود که هم‌زمان با قرون‌وسطی اروپا بودیم هزار سال اروپا در ظلمت، جهالت و تاریکی به سر می‌برد.

زمانی تصریح کرد: در آن زمان که اروپا آن شرایط ظلمت را می گذارنده و کشورهای شرق دور ما آن وضعیت را می‌گذراندند امت اسلام پرچم‌داران علم و تمدن در عالم بودند.

وی خاطرنشان کرد: در دوره سوم قهر بین دین و دانش اتفاق افتاد در سال ۱۳۳۰ و ۱۳۴۰ آشتی بین حوزه و دانشگاه اتفاق افتاد آشتی موقت بود و هنوز نتوانست قبل از انقلاب حوزه و دانشگاه کاملاً کنار هم بیایند.

مسئول دفتر سیاسی اجتماعی حوزه‌های علمیه کشور اضافه کرد: دوره پایانی دوره انقلاب اسلامی بود که به برکت پاک امام خمینی (ره) بود، وحدت حوزه و دانشگاه با شهادت دکتر مفتح شروع شد.

زمانی بیان کرد: بررسی تاریخ این ۴۰ ساله وحدت حوزه و دانشگاه کار جالبی است که باید به آن پرداخته شود این دوره ۴۰ ساله برکات زیادی داشت.

وی ادامه داد: برکات وحدتی که در این ۴۰ سال داشته این‌ها بررسی شوند و حدود ۳۰ الی ۴۰ دستاورد داشت ولی هنوز آن وحدت کامل و واقعی تحقق پیدا نکرده است.

مسئول دفتر سیاسی اجتماعی حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه این وحدت را باید تعمیق کنیم، افزود: وحدت بین حوزه و دانشگاه را عمق ببخشیم.

زمانی اظهار کرد: یکسری امتیازات حوزه دارد که باید به دانشگاه منتقل شود و بعضی ویژگی‌ها را دانشگاه پررنگ دارد که در حوزه کمرنگ دارد این ویژگی‌ها را از هم بگیرند.

وی تصریح کرد: از خصوصیات حوزه می‌توان به علم‌گرایی به‌جای مدرک‌گرایی، انگیزه مذهبی به‌جای انگیزه شغلی، بازنشستگی در حوزه وجود ندارد، تقدم تزکیه بر تعلیم، احترام به استاد، پیش مطالعه و مباحثه، انتخاب آزاد استاد، قناعت و ... اشاره کرد.

مسئول دفتر سیاسی اجتماعی حوزه‌های علمیه کشور خاطرنشان کرد: از خصوصیات دانشگاه می‌توان به تخصصی بودن رشته، تحقیق نویسی، روانی متون درسی، بازنویسی متون درسی و ... اشاره کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha