• دوشنبه / ۲۸ آذر ۱۴۰۱ / ۰۱:۳۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401092818562
  • خبرنگار : 30147

معاون بهره‌برداری و توسعه فاضلاب استان:

پروژه‌های فاضلاب تنها در یک شهر خراسان رضوی تکمیل شده است

پروژه‌های فاضلاب تنها در یک شهر خراسان رضوی تکمیل شده است

ایسنا/خراسان رضوی معاون بهره‌برداری و توسعه فاضلاب خراسان رضوی گفت: به رغم اینکه پروژه جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب تاکنون در هفت شهر استان در حال تکمیل است اما تنها در شهر گلبهار به طور ۱۰۰ درصد اجرا شده است.

محمد سهرابی در گفت‌وگو با ایسنا خاطرنشان کرد: در حال حاضر پروژه جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب در شهرهای نیشابور، تربت‌ حیدریه، سبزوار، طرقبه‌شاندیز و گناباد از پیشرفت ۱۰ تا ۶۵ درصدی در شبکه و تا ۵۰ درصدی در ساخت تصفیه‌خانه فاضلاب برخوردار بوده و در حال بهره‌برداری است.

وی اضافه کرد: آب و فاضلاب خراسان رضوی با جذب سرمایه‌گذار دنبال تکمیل این پروژه‌هاست؛ به رغم اینکه پروژه فاضلاب در شهرهای تربت‌ جام، تایباد، قوچان و خواف در دست اجراست ولی هنوز این پروژه‌ها وارد فاز بهره‌برداری نشده است.

حرکت منابع دولتی به سمت صفر

معاون بهره‌برداری و توسعه فاضلاب خراسان رضوی با بیان اینکه در شهر کاشمر نیز با وجود جذب سرمایه‌گذار و اجرای ۱۰ درصد پروژه روند کار متوقف شده، تصریح کرد: هرچند اجرای شبکه و ساخت تصفیه‌خانه به اعتبار زیادی نیاز دارد اما از سویی منابع دولتی این بخش به سمت صفر در حرکت است.

وی گفت: برای اجرا و تکمیل پروژه‌های فاضلاب اعم از در حال بهره‌برداری و یا در حال اجرا، استفاده از سرمایه بخش غیر دولتی به ویژه صنعت در دستور کار قرار گرفته است.

سهرابی افزود: بخش صنعت برای ادامه حیات خود نیاز مبرم به آب دارد و استفاده از پساب بهترین و مطمئن‌ترین گزینه برای تولید محسوب می‌شود.

تکمیل پروژه‌های در حال بهره‌برداری نیازمند ۱۱۰ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری

وی با بیان اینکه تکمیل پروژه‌های در حال بهره‌برداری به حدود ۱۱۰ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری(به قیمت روز) نیاز دارد، عنوان کرد: علی‌رغم مشکلات پیش رو اما خراسان رضوی به واسطه برخورداری از اقلیم خشک و کمبود منابع آبی و از طرفی نیاز مبرم صنایع مادر مثل فولاد به آب و همچنین استقبال مناسب سرمایه‌گذاران، در جذب سرمایه بخش خصوصی استانی پیشرو در کشور محسوب می‌شود. در همین راستا پیش‌بینی می‌شود اجرای هر پروژه با ورود سرمایه‌گذار طی مدت چهار تا پنج سال به اتمام برسد.

وی پیش بینی کرد بخشی از شبکه فاضلاب شهر قوچان در قالب پکیج تصفیه‌خانه اوایل سال آینده وارد مدار شود.

فاضلاب سبزوار قدیمی‌ترین پروژه فاضلاب خراسان رضوی 

معاون بهره‌برداری و توسعه فاضلاب خراسان رضوی همچنین از پروژه فاضلاب سبزوار به عنوان قدیمی‌ترین پروژه فاضلاب استان که مربوط به دهه ۶۰ می‌شود، نام برد و گفت: این پروژه قبل از تشکیل شرکت‌های آبفا توسط شهرداری به اجرا درآمد که روند تکمیل آن توسط آبفا ادامه دارد.

وی در ادامه بالا بودن هزینه‌های سرمایه‌گذاری و نبود توجیه اقتصادی، تغییر مداوم قیمت‌ها و نیاز به تغییر مدل‌های مالی سرمایه‌گذاری، افزایش هزینه‌های پروژه‌ها به دلیل افزایش تورم و نرخ ارز، عدم صدور تخصیص به موقع توسط شرکت‌های آب منطقه‌ای و دخالت‌های سیاسی و مانع‌تراشی برخی نمایندگان جهت انتقال پساب بین حوضه‌ای را از عواملی عنوان کرد که موجب شده بخش خصوصی رغبت زیادی به سرمایه‌گذاری در این پروژه‌ها نداشته باشد.

سهرابی گفت: بخش خصوصی تاکنون در شهرهای تربت حیدریه، نیشابور، خواف و تایباد به روش بیع متقابل و همچنین در سبزوار و گلبهار به روش خرید تضمینی BOT در اجرای پروژه‌های فاضلاب اقدام کرده است.

ظرفیت در حال بهره‌برداری تصفیه‌خانه‌های فاضلاب استان ۸۷ هزار متر مکعب است 

وی ظرفیت در حال بهره‌برداری تصفیه‌خانه‌های فاضلاب شهرهای خراسان رضوی، به جز مشهد را ۸۷ هزار متر مکعب در شبانه‌روز اعلام کرد و افزود: تاکنون ۱۵۳۰ کیلومتر شبکه جمع‌آوری و ۶۵ کیلومتر خطوط انتقال فاضلاب در استان اجرا شده است.

معاون بهره‌برداری و توسعه فاضلاب خراسان رضوی افزود: هرچند شهرداری‌ها در اجرای پروژه‌های فاضلاب همکاری خوبی دارند ولی در برخی شهرها از جمله کاشمر به دلیل سهم‌خواهی‌های غیر متعارف روند کار متوقف شده است.

وی ادامه داد: در خراسان رضوی با توجه به روستاهایی که به تازگی تبدیل به شهر شده‌اند، حدود ۹۸ شهر با جمعیتی بالغ‌ بر یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر تحت پوشش ۱۰۰ درصدی شرکت آب ‌و فاضلاب خراسان رضوی قرار گرفته است.

سهرابی خاطرنشان کرد: جمعیت روستاهای استان حدود یک میلیون و ۳۵۲ هزار نفر است که این تعداد در ۲۹۳۰ روستا ساکن هستند. همچنین از این تعداد حدود ۲۲۵۴ روستا تحت پوشش شرکت آب ‌و فاضلاب خراسان رضوی قرار دارد؛ بنابراین در مجموع حدود ۹۳ درصد از جمعیت روستایی استان تحت پوشش این شرکت قرار دارد.

وی با اشاره به طول خطوط آب‌رسانی در استان گفت: از نظر جغرافیایی محدوده تحت خدمات شرکت آب‌ و فاضلاب خراسان رضوی از ۱۵۰ کشور جهان بزرگتر است و طول شبکه آب‌رسانی استان حدود ۳۰ هزار کیلومتر را شامل می‌شود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha