• دوشنبه / ۲۸ آذر ۱۴۰۱ / ۲۱:۰۸
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401092819299
  • خبرنگار : 50416

غفلت از ظرفیت و فرهنگ تعاون؛ یکی از اشکالات مهم ملایر در بخش تولیدی

غفلت از ظرفیت و فرهنگ تعاون؛ یکی از اشکالات مهم ملایر در بخش تولیدی

ایسنا/همدان معاون استاندار و فرماندار ویژه ملایر یکی از اشکالات مهم در بخش تولیدی شهرستان را غفلت از ظرفیت و فرهنگ تعاون دانست و گفت: ۱۲۷ تعاونی در شهرستان فعالیت دارند اما آنگونه که شایسته است از جامعیت و فعالیت لازم برخوردار نیستند.

سلمان اسماعیلی دوشنبه ۲۸ آذر ماه در کارگروه اشتغال و توسعه شهرستان ملایر، وجود یک تعاونی قدرتمند را از نیازهای شهرستان دانست و اظهار کرد: با توجه به ظرفیت های ویژه شهرستان ملایر، این شهرستان توانایی ایجاد تعاونی های برتر در بخش های مختلف را دارد.

اسماعیلی ضمن تاکید بر انجام اقدامات ویژه در حوزه بازاریابی و برندسازی در کنار توجه به بخش تعاونی گفت: حوزه پشم، ریسندگی، فرش، قنوات و تولید ماهی تنها گوشه ای از ظرفیت های موجود ملایر است که هر یک می توانند چند هزار میلیارد ثروت ایجاد کنند.

وی به مشکلات مطرح شده در حوزه بانک ها و ارائه تسهیلات اشاره و مطرح کرد: شبکه بانکی در کشور به همراه دستگاه های اجرایی جلو نیامده است و عمده طرح‌ها در بانک ها معطل شده اند بنابراین سرمایه گذاری و کارآفرینی با مشکل دریافت تسهیلات مواجه می شوند.

وی به مهمترین ظرفیت های شهرستان ملایر اشاره و خاطرنشان کرد: بیش از ۶۰ درصد صادرات استان مربوط به ملایر است که حاصل دسترنج تولید کنندگان ملایری است.

فرماندار ویژه ملایر ضمن اشاره به نشان جهانی انگور و منبت این شهرستان، بیان کرد: امروز هنر صنعت مبلمان منبت به نام ملایر در دنیا شناخته می شود.

اسماعیلی انگور و کشمش، مبل منبت، خیاطی، صنایع معدنی و صنایع راهبردی از جمله محصولات شرکت بافتینه و بافتسان و تولید شمش منیزیم را از ظرفیت های ویژه شهرستان ملایر  برشمرد و افزود: ملایر دارای بزرگترین شبکه جاده استان ، دسترسی به راه آهن سراسری،  معادن سرشار و قطب  فروسیلیس کشور است و به لحاظ فرهنگی و زیر ساختی مهیای یک پیشرفت بزرگ است.

وی احیای منطقه ویژه اقتصادی را یکی از اقدامات موثر در راستای حل مشکلات تولیدکنندگان بخصوص در حوزه مبل منبت و کشمش دانست و بیان کرد: احیای منطقه ویژه که با حضور چند سرمایه گذار در شهرستان دنبال می شود، در مراحل نهایی است.

معاون استاندار همدان با اشاره به انتشار نخستین نسخه سند فرصت‌های سرمایه‌گذاری در ملایر، یادآور شد: این سند فرصت های سرمایه‌گذاری ملایر از طرح های مشاغل خانگی تا پروژه‌های بزرگ را معرفی می کند و مردم و سرمایه‌گذاران می‌توانند از آن استفاده کنند.

تعاونی ها محور توسعه، اشتغال و ارائه تسهیلات در شهرستان هستند

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه تعاونی ها را محور توسعه، اشتغال و ارائه تسهیلات دانست و گفت: سیاست دولت سیزدهم توسعه تعاونی ها است.

حجت الاسلام احد آزادیخواه با اشاره به وجود بیش از ۵۰۰۰ واحد تولیدی فعال در حوزه مبلمان منبت در شهرستان، خواستار تقویت تعاونی نواندیشان منبت کار ملایر شد و تاکید کرد: با اینکار جریان مردمی در حوزه تجارت و اقتصاد در شهرستان ایجاد می شود.

آزادیخواه ضمن تاکید بر تعاونی محور شدن حوزه مروار و خیاطی، گفت: با توجه به اینکه مواد اولیه مروار در شهرستان تولید و تامین می شود، تقویت تعاونی ها در این حوزه ارزش افزوده خوبی برای شهرستان خواهد داشت.

دبیر و نماینده شرکت تعاونی نواندیشان منبت کار ملایر نیز به وجود ۵۳۰۰ کارگاه و واحد تولیدی مبلمان و اشتغال  حدود ۱۰ هزار نفر در این هنر صنعت اشاره کرد و خواستار ارائه تسهیلات کم بهره و ارز با قیمت دولتی برای تعاونی شد.

مهدی زهره وند تسهیل واردات چوب راش و مواد اولیه صنعت مبلمان را از جمله اهداف تعاونی دانست و اظهار کرد: صنعتگران سالانه به حدود ۱۰۰ هزار مترمکعب چوب راش نیاز دارند که در صورت تامین از سوی این تعاونی و توزیع آن به قیمت مناسب به تولید کنندگان، تولید افزایش یافته و از تعطیلی کارگاه ها جلوگیری خواهد شد.

زهره وند با اشاره به اینکه ملایر حدود ۶۰ درصد تولید مبلمان منبت کشور را به خود اختصاص داده است، افزود: در صورت توانمند شدن تعاونی، موضوع صادرات مبلمان را نیز پیگیری می کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha