• یکشنبه / ۴ دی ۱۴۰۱ / ۱۰:۵۰
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401100401818
  • خبرنگار : 50037

حکایت پروژه خاموش مصلی اسدآباد

حکایت پروژه خاموش مصلی اسدآباد

ایسنا/همدان هشتم آبان‌ماه سال ۸۸ در سالروز ولادت امام رضا(ع) پروژه مصلی امام رضا(ع) اسدآباد با اعتبار اولیه یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال از سوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور در پایین دست پارک شهید مدنی این شهر کلنگ زنی و عملیات اجرایی آن آغاز شد.

این پروژه طوری طراحی شده بود که با ظرفیت و گنجایش ۱۲ هزار نفر نمازگزار تا ۵۰ سال آینده پاسخگوی نیاز شهرستان برای نمازگزاران باشد و به عنوان یک مجموعه فرهنگی، مذهبی و قرارگاه فرهنگی و اثر ماندگار در طول سال‌ها رفاه شهروندان در ادای فرائض دینی را تأمین کند.

این طرح در همان ابتدای عملیات اجرایی با پیشرفت فیزیکی ۱۵ درصدی در مرحله فونداسیون شامل پی‌کنی، قالب‌بندی، آرماتوربندی، صفحه ستون‌گذاری و بتون‌ریزی با صرف اعتباری افزون بر دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به علت داشتن معارض متوقف شد و تاکنون نیز با گذشت ۱۳ سال بلاتکلیف است.

حال باید دید برای ارتقاء سطح معنوی و فرهنگی شهروندان و تأمین هر چه بهتر رفاه شهروندان در ادای فرائض دینی آیا مسئولان برای این پروژه بلاتکلیف ۱۳ ساله که از نیازهای شهرستان با جمعیتی بیش از ۱۰۰ هزار نفر است، تصمیمی دارند یا خیر؟

شنیده‌ها حاکی  از آن است که گویا این بار مسئولان شهرستان بر آن هستند تا این پروژه رها شده از سال ۸۸ را با پیگیری لازم از بلاتکلیفی خارج کنند.

نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: زمین مصلی امام رضا(ع) ۱۳ سال پیش در زمان زنده‌یاد مرحوم حجت الاسلام زادسرجیرفتی، امام‌جمعه وقت اسدآباد  در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار در تپه پایین دست پارک شهید مدنی کلنگ زنی شد و عملیات اجرایی آن تا مرحله بتون ریزی و فونداسیون پیش رفت.

کیومرث سرمدی‌واله گفت: متأسفانه بعد از مدتی به علت وجود معارض در رابطه با بخشی از زمین این پروژه، طرح فوق به صورت نیمه کاره از همان سال تاکنون رها شده و ابتر باقی مانده است.

وی با بیان اینکه پس از ۱۳ سال از رهاشدگی این پروژه چندی پیش در رابطه با طرح فوق جلسه ای به اتفاق فرماندار، امام‌جمعه و معتمدین شهرستان و بنده برگزار شد، افزود: در این جلسه درباره نیاز و یا عدم نیاز شهرستان به احداث مصلی با توجه به جمعیت اسدآباد تصمیم گیری و قرار شد پروژه مصلی نیمه کاره شهرستان را ادامه دهیم.

سرمدی‌واله با بیان اینکه برای آغاز مجدد این پروژه باید دو اقدام مهم انجام داد، تصریح کرد: یکی از اقدامات این است که با راه و شهرسازی طی یک یا دو جلسه بحث تملک و واگذاری زمین این طرح  را پیگیری و انجام دهیم چراکه زمین مصلی به علت داشتن معارض به صورت ناقص و نیمه کاره طی این سال ها باقی مانده است.

نماینده مردم اسدآباد در خانه ملت خاطرنشان کرد: دوم اینکه بتوانیم از طریق وزارت راه و شهرسازی پیگیری کنیم که زمین هایی که آنجا قرار است تملک شود، توسط راه و شهرسازی بدون بها به مصلی داده شود.

وی با اشاره به اینکه بعد از تثبیت مالکیت زمین و تنظیم صورتجلسه برای منابع ساخت آن پیگیری لازم را مجدانه انجام خواهیم داد، یادآور شد: فعلاً در گام اول به دنبال آن هستیم که با تثبیت مالکیت زمین تملک زمین را بدون بها انجام دهیم و با همکاری راه و شهرسازی و کمک گرفتن از استانداری زمین را به صورت اهدایی و رایگان بگیریم.

سرمدی‌واله بیان کرد: اگر تملک و واگذاری قطعی زمین انجام شود، از ظرفیت‌های مختلف منابع دولتی و سایر منابع و از ظرفیت خیرین برای تأمین اعتبار احداث و ساخت آن اقدام خواهیم کرد.

وی یادآور شد: پیش بینی می‌شود احداث و ساخت مصلی امام رضا(ع) اسدآباد به اعتباری افزون بر ۱۰۰ میلیارد تومان نیاز داشته باشد.

امام جمعه اسدآباد هم در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: برای احداث مصلی جلسه ای با هیأت امنا برگزار شد و در این جلسه موارد احداث این پروژه مورد بررسی و پیگیری قرار گرفت.

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی موحدی افزود: فعلاً باید بحث تملک و تثبیت زمین پروژه مصلی توسط دوستان مرتفع شود تا بعد از مرتفع شدن مشکل معارض زمین، احداث پروژه از نظر اعتبار مورد بررسی و تحقیق قرار گیرد.

وی یادآور شد: در جلسه اخیر با هیأت امنا اکثریت اعضاء متفق القول بودند که احداث پروژه مصلی در شهرستان ضرورت دارد اما بنده فعلاً به علت اینکه به تازگی به این شهرستان آمده‌ام، اطلاعاتم درباره شهرستان کم بوده و کامل نیست.

موحدی خاطرنشان کرد: به طور قطع وجود مصلی به عنوان یک مرکز دینی در هر شهری ضرورت دارد اما فعلاً در گام اول باید مشکل تملک زمین پروژه مصلی مرتفع شود.

به گزارش ایسنا، امیدواریم مسئولان شهرستان با عزم راسخ خود مجدانه پیگیر احیاء دوباره این پروژه مهم به عنوان یک‌مجموعه و مرکز دینی مهم در شهرستان باشند و بتوانند با موفقیت در تملک و تثبیت زمین آن با آغاز عملیات اجرایی دوباره طرح، این پروژه بلاتکلیف رها شده را پس از گذشت سال‌ها از کلنگ زنی آن دوباره احیاء کرده و روند ساخت آن را تسریع بخشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha