• شنبه / ۱۰ دی ۱۴۰۱ / ۱۲:۱۹
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1401101005480
  • خبرنگار : 50562

سرپرست اداره میراث فرهنگی اندیمشک:

«کلیسای سانتا باربارا» در اندیمشک وضعیت مناسبی ندارد

«کلیسای سانتا باربارا» در اندیمشک وضعیت مناسبی ندارد

ایسنا/خوزستان سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اندیمشک در خصوص وضعیت فعلی کلیسای «سانتا باربارا» در این شهرستان گفت: با توجه به مصالح مستحکم به کار برده شده حوادث روزگار نتوانسته آسیبی به این کلیسا برساند ولی هم‌اکنون این اثر تاریخی وضعیت مناسبی ندارد و نیازمند بهسازی و مرمت است.

هانی خادم در گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به این سوال که آیا میراث فرهنگی هزینه‌ای برای بهسازی این کلیسا تخصیص داده یا خیر گفت: متاسفانه در سال جاری هنوز اعتباری برای بهسازی این اثر ملی اختصاص پیدا نکرده است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به قدمت ساختمان و ارزش تاریخی آن اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اندیمشک بر حفظ این اثر تاریخی نظارت لازم را دارد.

به گزارش ایسنا، «کلیسای سانتا باربارا» در سد دز به ابعاد کوچک‌تر و یک باب کلیسای در مرکز شهر جهت انجام مراسم دینی و گردهمایی‌های مختلف ایجاد کردند با اتمام ساخت سد دز از تعداد خانواده‌های ارمنی کلدانی و آشوری در شهرستان کاسته شد، اما انجام مراسم دینی در حد چند خانواده باقی ماند.

این بنا در سال ۱۳۳۳ خورشیدی به سبک ایتالیایی و توسط کارکنان ایتالیایی ساخته شده‌ است. مساحت ملک ۷۵٬۹۳۳ مترمربع دارای دیوار بتونی و نمازخانه و یک حلقه چاه آب و محل استقرار منبع ذخیره آب است. معماری کلیسای کاتولیک کلدانی ـ آشوری اندیمشک با تأثیر از معماری دهه ۱۹۶۰ میلادی و با گرایش‌های قومی (بوتال آرثیتکلت) شکل گرفته و هنر مینیمال از وجود بارز آن است. کلیسای اندیمشک نمونه‌ای از معماری بوتالیم هنر مینیمال در ایران است.

«کلیسای سانتا باربارا» در اندیمشک وضعیت مناسبی ندارد

کلیسای اندیمشک تا سال ۱۳۸۲ عام‌المنفعه و فاقد سند رسمی مالکیت بود اما توسط انجمن آشوری ـ کلدانی تهران به ثبتی ۲۵۸۲۸/۹ در بخش چهار اندیمشک به ثبت رسیده‌ است. این بنا در نبش خیابان‌های انقلاب و صفر احمدی در منطقه یک شهری اندیمشک بوده بود.

همزمان با روند اجرایی احداث سد دز در شهرستان اندیمشک و دعوت از شرکت‌های خارجی و استقرار آنها در منطقه، ایتالیایی‌ها و کارکنان مسیحی سد دز و راه‌آهن اندیمشک به دلیل اهمیت جایگاه فرایض دینی به ساخت ۲ کلیسا یکی در کنار سد دز و دیگری در مرکز شهر پرداختند که هم‌اکنون دیگر وجود ندارد زیرا کلیسای مرکز شهر در سال ۸۶ تخریب شد.

هم‌اکنون کلیسای سد دز تنها کلیسای بازمانده در شمال استان خوزستان است و با بهسازی این بنای تاریخی کوچک امکان حضور گردشگران بیشتری در این منطقه فراهم و در نتیجه اشتغال بیشتری برای مردم بومی منطقه ایجاد خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha