• شنبه / ۱۷ دی ۱۴۰۱ / ۰۹:۴۱
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1401101710480
  • خبرنگار : 50040

مدیرکل بهزیستی گیلان:

اغلب متکدیان گیلان مهاجر هستند/ نقش بیکاری و مهاجرت در آسیب های اجتماعی

اغلب متکدیان گیلان مهاجر هستند/ نقش بیکاری و مهاجرت در آسیب های اجتماعی

ایسنا/گیلان مدیرکل بهزیستی گیلان، با بیان اینکه مسائل فرهنگی موجب شده مردم در مواجهه با کودکان کار یا متکدیان دلسوزانه عمل کنند، گفت: عمده آسیب های اجتماعی استان در حوزه تکدی گری به دلیل مهاجرت از دیگر استان ها به گیلان است و اغلب متکدیان مهاجر هستند.

سید مهدی خدمت بین دانا، آسیب اجتماعی را شامل رفتارهای ضد اجتماعی فرد یا گروهی از افراد دانست که موجب آزاد دیگران و بر هم خوردن تعادل جامعه می شود و اظهار کرد: متاسفانه استان گیلان با آسیب های اجتماعی رایج در کشور مواجه است که مهمترین آنها طلاق و اعتیاد و خودکشی و همسرآزاری و سالمندی و... است.

وی با اشاره به رتبه اول گیلان در سالمندی، افزود: سالمندی از جمله آسیب های اجتماعی است که در آینده به بحران تبدیل خواهد شد.

مدیرکل بهزیستی گیلان در گفت وگوی تلویزیونی باران، بیکاری و مهاجرت را از جمله عوامل بالا بودن آمارهای آسیب اجتماعی در استان دانست و تصریح کرد: متاسفانه بیکاری موجب کاهش سن اعتیاد به کمتر از ۲۴ سال که میانگین کشوری می باشد، شده است.

خدمت بین دانا، با بیان اینکه در حوزه قانونگذاری هیچ کمبودی نداریم، اما نیازمند اجرای قوانین در حوزه معلولان و آسیب های اجتماعی هستیم، گفت: بهزیستی گیلان ۲۲ مرکز نگهداری از فرزندان بی سرپرست و بد سرپرست دارد که توسط شرکای اجتماعی مدیریت می شود و یک شیرخوارگاه دولتی داریم.

وی با اشاره به راه اندازی ۱۵ مرکز اورژانس اجتماعی در استان، خاطرنشان کرد: به زودی مراکز اورژانس اجتماعی خمام و سیاهکل را راه اندازی خواهیم کرد.

مدیرکل بهزیستی گیلان با بیان اینکه مراکز نگهداری از زنان آسیب دیده و دختران در معرض آسیب، مداخله در بحران و کاهش طلاق و... داریم، عنوان کرد: عمده آسیب های اجتماعی استان در حوزه تکدی گری به دلیل مهاجرت از دیگر استان ها به گیلان است و اغلب متکدیان مهاجر هستند.

وی در ادامه به افزایش پنهان طلاق توافقی و عاطفی اشاره و تصریح کرد: فاصله گرفتن از آموزه های فرهنگی و خانواده محوری موجب افزایش آمارهای طلاق شده است؛ همچنین آموزش و پرورش و دوران ابتدایی نقش مهمی در آگاه سازی دانش آموزان درباره آسیب های اجتماعی دارد.

خدمت بین دانا، با بیان اینکه شهرداری ها مکلف به احداث مکانی برای ساماندهی کارتن خواب ها و معتادین متجاهر هستند، ادامه داد: بهزیستی گیلان با همکاری شهرداری رشت در منطقه لاکان یک مرکز ۵۰ نفری نگهداری معتادین متجاهر را راه اندازی کرده که به زودی ۲۰۰ نفری می شود و ظرفیت نگهداری بانوان را به ۵۰ نفر رساندیم.

وی وظیفه این مرکز را جمع آوری و ساماندهی و درمان و بازپروری و آموزش مددجویان دانست و اضافه کرد: در مراکز نگهداری از کودکان کار و بی سرپرست و بد سرپرست علاوه بر مددکاری، روان شناسی و برقراری مستمری را دنبال می کنیم؛ البته مسائل فرهنگی موجب شده مردم در مواجهه با کودکان کار یا متکدیان دلسوزانه عمل کنند.

مدیرکل بهزیستی گیلان، کودک کار را فقط در خیابان ندانست و یادآور شد: برخی از کودکان به کار و حرفه مشغول هستند که مصداق کودک کار است، اما می توانند با دریافت تسهیلات خوداشتغالی یا مشاغل خانگی چهار درصدی، کسب و کار خود را راه اندازی کنند. همچنین کودکان بی سرپرست بعد از ۱۸ سال به کار و مسکن نیاز دارند که باید مورد توجه قرار گیرد.

خدمت بین دانا، با بیان اینکه در گیلان هیچ زن سرپرست خانواری بدون دریافت مستمری نیست، تاکید کرد: ۱۰ هزار و ۲۰۰ خانوار یک نفره تا پنج نفر به بالا داریم که سرپرست خانوار ناشی از فوت یا طلاق همسر هستند و مستمری ۵۴۶ تومان تا یک میلیون و ۷۱۹ هزار تومان را دریافت می کنند.

وی از پرداخت صد درصد هزینه های تحصیل در دانشگاه آزاد برای معلولان و فرزندان زنان سرپرست خانوار خبر داد و اظهار کرد: باید با همکاری دستگاه های عضو کمیته آسیب های اجتماعی از تبدیل آسیب ها به معضل جلوگیری کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha