• دوشنبه / ۱۹ دی ۱۴۰۱ / ۰۹:۲۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1401101912101
  • خبرنگار : 71631

جواهراتی به قدمت چند هزار سال

جواهراتی به قدمت چند هزار سال

مصریان باستان به زیورآلات شخصی علاقه زیادی داشتند و بیشتر آن‌ها از انواع جواهرات استفاده می‌کردند. کیفیت زیورآلات نشان‌دهنده موقعیت و جایگاه اجتماعی صاحب آن بود. زیورآلات طلا طرفداران زیادی داشت؛ چراکه هم به عنوان یک جواهر شخصی ارزشمند و هم به عنوان نماد قدرت در بین خانواده‌های سلطنتی و اشراف‌زادگان جامعه محبوبیت داشت. برای مصریان باستان، طلا تجسم بخشی از «رع» ایزد مصر باستان و نماد زندگی ابدی بود.

به گزارش ایسنا، در طول ۳۰ قرن تمدن مصر باستان، مردان و زنان همه طبقات جامعه مصر به زیورآلات علاقه داشتند.

بیشتر مصری‌ها از جواهرات استفاده می‌کردند و همراه با آن برای زندگی پس از مرگ، دفن می‌شدند؛ جواهراتی مانند گردنبند، انگشتر، دستبند و طلسم بسته به دارایی و موقعیت صاحب آن از مواد مختلفی ساخته می‌شد.

مردم دوران «پیش از دودمانی مصر» به خاصیت چکش‌خواری طلا و مقاومت آن در برابر کدر شدن پی بردند. این ویژگی‌ها، همراه با درخشندگی طبیعی، آن را به ماده‌ای پرطرفدار در استفاده از زیورآلات تبدیل کرده است که نشان دهنده جایگاه مهم صاحب آن است. محبوبیت جواهرات طلا در طول تاریخ طولانی مصر افزایش پیدا کرد، به طوری که حجم خیره‌کننده زیورآلات طلایی که در کاوش‌های باستان شناسی کشف شده است، این مسأله را تصدیق می‌کند.

جواهراتی به قدمت چند هزار سال

بیشتر طلای مورد استفاده در مصر باستان از منطقه «صحرای شرقی»، منطقه کوهستانی بین نیل و دریای سرخ به دست می‌آمد. بر اساس اسناد موجود، حداقل ۱۳۰۰ معدن فعال در دوران باستان وجود داشته است و یک تشکیلات پیچیده تولید طلا و طلاسازی در سواحل نیل گسترش یافته بود. خراج و فتوحات خارج از کشور نیز خزانه مصر باستان را پر از طلا کرد. گمان می‌رفت که «نوبه» واقع در سودان امروزی، منبع قابل توجهی از طلا است.

«نوبه» ‌ نماد مصری طلا بود و هیروگلیف آن به شکل یقه طلایی به تصویر کشیده می‌شود که  بخش انتهایی دو طرف آن آویزان است و هفت رشته نیز از بخشی وسط این یقه آویخته شده‌اند.

اشاره به استفاده از طلا در نوشته‌های دودمان اول بین سال‌های ۲۹۲۵ تا ۲۷۷۵ قبل از میلاد وجود داشت، با این حال، مصریان دوران «پیش از دودمانی مصر» ‌ بین سال‌های ۴۰۰۰ قبل از میلاد تا ۳۰۰۱ قبل از میلاد (در زمان پیش از ایجاد زبان نوشتاری) طلا استخراج می‌کردند. اگرچه مصر غنی از طلا بود، اما استخراج آن با توجه به ابزار ابتدایی مصریان باستان، عملکرد قابل توجهی است.

جواهراتی به قدمت چند هزار سال

استخراج طلا و استفاده از آن در طول زمان به یک سیستم پیچیده تبدیل شد و مصریان باستان بسترهایی را برای صنعت طلاکاری فراهم کردند که هنوز در فلزکاری مدرن به کار می‌روند.

در دوران «پادشاهی نوین»، تشکیلات عظیم استخراج طلا تحت فرمان و انحصار سلطنت بود و توسط نیروی کار متشکل از مجرمان و بردگان اداره می‌شد.

طلاسازان طلای خام را با کوبیدن به ورقه‌های طلا تبدیل می‌کردند و از روش‌های مختلفی برای ساخت محصولات متنوع استفاده می‌کردند. این روش‌ها یا در خود منطقه تکامل و توسعه پیدا می‌کردند و یا از فرهنگ‌های خارجی امانت گرفته می‌شدند. طلاسازان همچنین از سنگ‌ها و شیشه‌های ارزشمند برای تزئین طلا و خلق زیورآلات مجلل‌تر استفاده می‌کردند.

جواهراتی به قدمت چند هزار سال

برای مصریان باستان، طلا مضمون مذهبی داشت؛ زیرا آن‌ها معتقد بودند که طلا یک فلز الهی و بخشی از خدای خورشید «رع» Ra است. در ابتدا، استفاده از طلا مختص پادشاهان و افراد سلطنتی بود، اما به مرور زمان به کاهنان و اشراف‌زادگان نیز گسترش یافت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۱۰-۱۹ ۱۵:۲۵

مفید و زیبا

avatar
۱۴۰۱-۱۰-۱۹ ۲۰:۵۵

یا صاحب طلا داران بزرگ بی طلا ها را دریابید

avatar
۱۴۰۱-۱۰-۱۹ ۲۲:۴۱

این جواهرات به ملت تورکتبار مصر تعلق دارند چون زبان اصلی مردم مصر الصاقی و قبطی می باشد و فراعنه مصر تورکتبار هستند که چنین عظمت و شکوهی دارند

avatar
۱۴۰۱-۱۰-۲۳ ۱۷:۵۹

دمت گرم ناصر خیلی خندیدم، معلومه تازه وارد فضای توهم و هپروت پانترک شدی. خداوکیلی خودت و نجات بده. الصاقی 🤣🤣🤣🤣

avatar
۱۴۰۱-۱۰-۲۰ ۰۰:۳۰

خیلی عالی بود

avatar
۱۴۰۱-۱۰-۲۰ ۱۰:۴۲

واقعا زیبا و تعجب برانگیزع!!! اینکع اون دودمان بدون تکنولوژی امروزی چطور این عملیات زیورآلات پیچیده رو خلق می‌کردند!!!؟؟!!!!