• یکشنبه / ۲۵ دی ۱۴۰۱ / ۱۴:۵۵
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1401102517108
  • خبرنگار : 50177

مدیرکل بهزیستی لرستان:

مناسب‌سازی محیط زندگی معلولین ارتباط مستقیمی با توانمندسازی آنها دارد

مناسب‌سازی محیط زندگی معلولین ارتباط مستقیمی با توانمندسازی آنها دارد

ایسنا/لرستان مدیرکل بهزیستی لرستان گفت: مناسب‌سازی محیط زندگی معلولین ارتباط مستقیمی با توانمندسازی آنها دارد.

همایون عمودی‌زاده امروز ۲۵ دی‌ماه در دیدار با چند نفر از معلولین و خانواده‌های آنها در شهرستان کوهدشت، با بیان اینکه، فضاهای عمومی بر اساس تساوی حقوق شهروندی به همه شهروندان از هر گروه و طیفی تعلق دارد، بیان کرد: بسیاری از گروه‌های اجتماعی به دلیل نبود شرایط مناسب‌سازی، امکان استفاده از این محیط‌های عمومی را ندارند.

وی اضافه کرد: همچنان که همه آحاد جامعه باید بتوانند به صورت آزادانه و بدون خطر در محیط پیرامون خود اعم از ساختمان‌ها و اماکن عمومی، معابر شهری، مراکز تفریحی و تجاری، مراکز درمانی، هتل‌ها و ادارات دولتی تردد کنند و از تمام حقوق اجتماعی خود برخوردار باشند، فراد دارای معلولیت نیز باید نیز از این فرصت اجتماعی بهره ببرند.

مدیرکل بهزیستی لرستان با اشاره به اینکه مناسب‌سازی محیط زندگی معلولین ارتباط مستقیمی با توانمندسازی آنها دارد،  تصریح کرد: با مناسب‌سازی محیط زندگی معلولین می‌توان شرایط و امکان استقلال، خودباوری، خوداتکایی آنان را فراهم کرد.

عمودی زاده در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص ضرورت مناسب‌سازی گفت: بیش از یک میلیون و سیصد هزار معلول در کشور وجود دارد که معلولین جسمی و حرکتی بیشترین آمار را در بین آنها به خود اختصاص داده‌اند و معلولین ذهنی در رتبه دوم قرار دارند.

وی با بیان اینکه با این تفاسیر بین ۱۰ تا ۱۵ درصد جمعیت کشور را افراد کم توان جسمی و حرکتی و معلولان تشکیل می‌دهند، افزود: جانبازان، معلولان مادرزادی، معلولان ناشی از حوادث و بلایای طبیعی و سوانح رانندگی بخشی از جامعه معلول کشور را تشکیل می‌دهند.

مدیرکل بهزیستی لرستان ادامه داد: همچنین سالمندان ۲۰ درصد از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند و نیز از گروه‌هایی هستند که فعالیت و حضور حداکثری آنها در اجتماع نیازمند ایجاد فضاهای مناسب و دسترس پذیر است.

عمودی زاده با بیان اینکه عدم اجرای مناسب‌سازی در مکان‌های عمومی و ادارات دولتی گناهی نابخشودنی است و عدم مشارکت اجتماعی معلولین، جانبازان و سالمندان را به دنبال دارد، گفت:  یکی از مهم‌ترین فضاهایی که عدم مناسب‌سازی آن می‌توانند افراد کم‌توان و دارای معلولیت را با مشکل رو به رو کند  و مانع حضور جدی آنها در جامعه شود سرویس‌های بهداشتی اماکن است.  لذا ضرورت دارد تمامی موارد پیرامون مناسب‌سازی سرویس بهداشتی برای افراد دارای  معلولیت و سالمندان رعایت شود.

قابل ذکر اینکه با پیگیری و حمایت‌های  رئیس اداره بهزیستی شهرستان کوهدشت دو واحد حمام و سرویس بهداشتی، مناسب برای افراد معلول توسط خیرین نیکوکار در منطقه عشایری سرکوهی زرهون (کوهدشت شمالی) ساخته و تحویل این خانواده‌ها شد.   

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha