• سه‌شنبه / ۲۷ دی ۱۴۰۱ / ۱۳:۰۹
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1401102718598
  • خبرنگار : 71021

رییس سازمان حج جزییات حج را تشریح کرد

نرخ ارز و سهمیه حج ۱۴۰۲ اعلام شد

 نرخ ارز و سهمیه حج ۱۴۰۲ اعلام شد
عکس آرشیوی است

رییس سازمان حج و زیارت با تشریح جزییات تفاهم‌نامه حج ایران و عربستان، اعلام کرد: نرخ تخصیصی برای ارز حج ۱۴۰۲ از سوی دولت، ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان و سهمیه حج ایران ۸۷ هزار و ۵۰۰ نفر تعیین شد.

به گزارش ایسنا، سیدصادق حسینی به دنبال توافق ایران و عربستان درباره حج ۱۴۰۲ در نشست خبری که دوشنبه ۲۷ دی‌ماه در سازمان حج و زیارت برگزار شد به تشریح آخرین جزییات حج پرداخت و با یادآوری این که سفر اخیرشان به دعوت وزارت حج و عمره عربستان با هدف بازدید از اکسپوی حج ۲۰۲۳ و امضای تفاهم‌نامه حج انجام شده است، افزود: نمایشگاه اکسپوی حج ۲۰۲۳ به خوبی برگزار شد و ۷۰۰ شرکت عربستانی تمام خدمتی را که به زائران در حج و عمره می‌توانستند ارایه دهند، معرفی کردند. فرق حج ۱۴۰۲ با گذشته در این است که در گذشته یک شرکت مشخص را در مقابل ایران قرار می‌دادند و تمام خدمات را الزاما باید از آن شرکت می‌گرفتیم، اما اکنون تمام شرکت‌های سعودی خدمات خود را در اکسپو عرضه کرده بودند و کشورها حق انتخاب داشتند که حداکثر صرفه‌جویی و کاهش قیمت را می‌توان داشت.

او با اشاره به سهمیه حج ایران در سال ۱۴۰۲ گفت: ۸۷ هزار و ۵۵۰ نفر سهمیه حج ایران تعیین شده است که البته ما از وزارت حج عربستان درخواست داشتیم سهمیه حج ایران را با توجه به رشد جمعیت افزایش دهند. به طور طبیعی باید این سهمیه دو تا سه هزار نفر اضافه می‌شد که آن‌ها اعلام کردند درخواست افزایش سهمیه را به یک سال بعد موکول کرده‌اند و از هیچ کشوری درخواست افزایش حج را نپذیرفته‌اند.

حسینی اظهار کرد: قیمت نهایی هنوز استخراج نشده است. کمیته نرخ‌گذاری تشکیل شده تا آخرین نرخ‌ها را استخراج کند و در روزهای آینده قیمت نهایی حج اعلام خواهد شد. البته قیمت گروه‌ها واحد نیست، ما در حج امسال پنج گروه داریم که هزینه‌های هر یک متفاوت است.

رییس سازمان حج و زیارت در پاسخ به سوال ایسنا درباره نرخ ارز تخصیصی برای تبدیل هزینه‌های حج گفت: نرخ ارز براساس مصوب هیأت دولت ۲۸۵۰۰ تومان تخصیص داده شده است که هزینه ارزی حج بر این اساس محاسبه می‌شود. نرخ ارز تخصیصی به حج نزدیک به ۱۵ درصد زیر قیمت بازار است که از دولت به همین خاطر تشکر می‌کنیم.

حسینی در پاسخ به پرسش دیگر ایسنا درباره هزینه ارزی حج که پیش‌تر حدود چهارهزار دلار اعلام شده بود، اظهار کرد: ۵۰ تا ۵۵ درصد هزینه حج هر زائر به اسکان مربوط است و چون این هزینه هنوز دقیق و کامل تعیین نشده است. مذاکرات شفاهی با هتل‌ها انجام شده است و هتل‌های زیادی برای همکاری با ایران اعلام آمادگی کرده‌اند و بعد از مذاکره و اجاره هتل‌ها هزینه دقیق حج را می‌توان اعلام کرد.

او درباره محدودیت‌های حج، اظهار کرد: محدودیت‌های سنی برداشته شده و درباره محدودیت واکسن که روزهای گذشته خبر آن اعلام شد، عربستان هنوز به ایران در این‌باره اعلامی نداشته است.

حسینی همچنین گفت: از ۸۷ هزار نفر سهمیه حج ایران، ۳۷ هزار نفر در اولویت هستند که شامل افرادی می‌شود که سال ۹۹ هزینه حج را پرداخت کرده و به خاطر کرونا از این سفر باز مانده‌اند. درباره الزام سفر این دسته افراد، ما از آن‌ها خواهش می‌کنیم امسال مشرف شوند،‌ اما اگر عذری داشتند هزینه و اولویت آن‌ها محفوظ است.

او اضافه کرد: اولویت دوم، سپرده‌گذاران سال ۸۵ هستند که اگر آن‌ها هم برای ثبت‌نام در کاروان مراجعه نکردند، سپرده‌گذاران سال ۸۶ فرا می‌خوانیم که شامل اولویت‌های فروردین سال ۸۶ می‌شود و اگر آن‌ها هم مراجعه نکنند، سراغ اولویت‌های دیگر می‌رویم.

حسینی درباره پرداخت هزینه مابه‌تفاوت افرادی که سال ۹۹ هزینه ثبت‌نام کرده‌اند، گفت: امسال هنوز نمی‌دانیم عربستان بابت خدمات چقدر هزینه دریافت می‌کند، اگر آن هزینه افزایش نیابد، این افراد با همان هزینه قبلی اعزام می‌شوند، اما اگر هزینه خدمات در عربستان افزایش پیدا کند، مابه‌تفاوت آن را از زائران می‌گیریم.

او درباره کاهش مدت سفر حج بیان کرد: کاهش این مدت تابع مولفه پرواز است که به دلیل تحریم‌ها ناچاریم از ظرفیت داخلی و هواپیمای خودمان استفاده کنیم که زمان سفر حج را طولانی می‌کند، اما اگر هواپیمای بزرگ در اختیار داشته باشیم مدت سفر حج به کمتر از ۳۰ روز کاهش می‌یابد. اگر سازمان هواپیمایی بتواند هواپیماهای کشورهای دیگر را اجاره کند و غربی‌ها هم اذیت نکنند، مدت زمان سفر حج را کاهش می‌دهیم.

رییس سازمان حج و زیارت در ادامه به مذاکره درباره دیه شهدای منا اشاره کرد و گفت: آن‌ها معتقدند منا حادثه طبیعی بوده و آن‌ها به هیچ کشوری دیه نداده‌اند، ولی ما درخواستمان را کتبی و شفاهی مطرح کردیم.

او ادامه داد: استفاده از فرودگاه سوم نیز در مذاکرات با عربستان مطرح شده است. ایران قبلاً فقط از دو فرودگاه استفاده می‌کرد و فرودگاه طایف پیشنهاد شد که نظر مثبتشان (عربستان) را اعلام کردند.

حسینی همچنین از تفاهم با عربستان درباره رفع مشکلات راه‌اندازی کلینیک‌های ایرانی و انتقال داروی ایرانی در زمان حج خبر داد.

رییس سازمان حج و زیارت گفت: بخش زیادی از زائران امسال با قطار سریع‌السیر از مکه به مدینه انتقال داده می‌شوند که قیمت پایین‌تری دارد. این اقدام برای نخستین‌بار صورت می‌گیرد.

او ادامه داد: یک اقدام تحولی دیگر که پیگیر هستیم بخشی از پخت غذا برای زائران در هتل‌ها انجام شود، در این صورت کیفیت غذا افزایش می‌یابد. این اقدام در کاهش سرانه کارگزاران اعزامی و هزینه سفر تاثیر دارد.

رییس سازمان حج و زیارت بیان کرد: کیفیت غذا را در حج ۱۴۰۲ ایده‌آل درنظر گرفته‌ایم.

حسینی همچنین گفت: بسیاری از زوجین تمایل دارند هنگام حج کنار هم باشند، درحالی که سال‌های گذشته اتاق مشترک برای زوجین نداشتیم، اما امسال به بخشی از کاروان‌ها اتاق زوجین تخصیص می‌دهیم. اگر امسال تقاضا زیاد باشد سال‌های بعد این سهمیه افزایش می‌یابد. البته این اقدام سبب افزایش هزینه می‌شود. برای همین امسال سهمیه کمتری درنظر گرفته شده است.

رییس سازمان حج و زیارت سپس به تدابیری که برای منا پیش‌بینی شده است، اشاره کرد و افزود: اینترنت اختصاصی برای زائران ایرانی در منا قرار است امسال تامین شود.

او ادامه داد: یکی از نگرانی‌ها در سال‌های قبل برای افراد مسن، گم شدن در منا بود که به همین منظور اپلیکیشنی طراحی شده و امیدوارم قبل از اعزام آماده استفاده شود.

حسینی گفت: صرفه‌جویی در هزینه هتل‌ها یکی از تدابیر حج آینده است که هتل‌های جدیدی شناسایی شده که قیمت مناسبی دارد و بخشی از زائران را با هدف کاهش هزینه‌ها در آنجا استقرار می‌دهیم.

معاون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به دغدغه‌هایی که درباره سهمیه کارگزاران مطرح شده است، گفت: کاهش سرانه این سهمیه پیگیری می‌شود که در این صورت هزار نفر به سهمیه زائران اضافه می‌شود.

به گفته او، سرانه کارگزاران ۶.۴ درصد کل سهمیه حج بوده است که بنا داریم این سهمیه را به ۵ درصد برسانیم.  

حسینی گفت: در روزهای آینده براساس نامه‌ای که برای رییس‌جمهور فرستاده شده است شورای عالی حج برگزار می‌شود و تمام نهادهای درگیر حضور می‌یابند و وظایف آن‌ها تاکید می‌شود. در همین رابطه کتابی با عنوان فرایندهای حج و عمره که نقشه راه است، منتشر شده است که وظایف هر یک از دستگاه‌ها را نیز مشخص می‌کند.

رییس سازمان حج و زیارت درباره زمان ثبت‌نام، گفت: ثبت‌نام در کاروان‌های حج که قرار بود ۳۰ دی‌ماه انجام شود به خاطر شرایط کنکور ملغی شد و مناسبت معنوی دیگری را پیدا می‌کنیم که در روزه‌های آینده اعلام خواهد شد.
 
حسینی همچنین درباره برقراری عمره گفت: مهمترین مسأله عمره بازگشایی سفارتخانه‌ها و حمایت کنسولی است که تا اتفاق نیفتد نمی‌توان عمره را برگزار کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۱۰-۲۷ ۱۹:۰۹

به این ترتیب زوار از حق بیت المال با دلار ۲۸۵۰۰ که ۳۵٪ ارزانتر از نرخ واقعی دلار هست استفاده میکنند، این حج از نظر شرعی مشکل دارد چون از حق بیت المال به عده ای خاص تعلق میگیرد و با رضایت عامه مردم همراه نیست، حج را باید کسی برود که تمکن مالی دارد نه از جیب ملت

avatar
۱۴۰۱-۱۰-۲۷ ۲۲:۴۹

علی برکت الله

avatar
۱۴۰۱-۱۰-۲۸ ۰۷:۲۲

سلام اول اینکه 15درصد دوم اینکه پول ما بی ارزش شده قیمت دلار باید پایین تر از این باشه که متاسفانه اقتصادماضعیفه

avatar
۱۴۰۱-۱۰-۲۸ ۱۷:۵۹

همه ما جز بیت المال هستیم مشکلی ندارد شما خودش رو ناراحت نکن

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۰۱ ۰۹:۰۱

از حسادت نترکی خانم پرستار .. حج را مومنین آبرومند درگاه خداوند متعال می روند و برکات خاص خود را برای کشور دارند و نرخ ارز هم فقط مختص حج تمتع نیست بلکه نزدیک ۴۰ مورد هست

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۰۱ ۰۹:۰۱

من از سال ۸۶ حج تمتع ثبت نام کردم هنوز هنوزه نرفتم این چه کاریه آقا پیر شدیم رفت بدشم دولت عربستان ۷۰سال به بالا رو ممنوع میکنه والاه مردم از دست وپا خودشون میافتن بد میگید حجتون دراومده بیایید برید با کدوم پا شما تکلیف حج تمتع رو روشن کنید عمره پیشکشتون ببین کشور ما چقدر بدبخته باید التماس کنن افزایش حجاج داشته باشن افسوس ای داد بی داد

avatar
۱۴۰۱-۱۰-۲۹ ۰۰:۵۵

با سلام ، اگر این کاهش در بخش اداری باشد بسیار عالیست ولی اگر کاهش در بخش آشپزخانه های مرکزی و مدیران مجموعه هتل ها رخ دهد علاوه بر فشار به این بخش از کیفیت خدمات هم کاسته می شود و این یعنی تضییع حق زائر . در سال گذشته بعلت کاهش آشپز با کاهش کیفیت غذا مواجه بودیم.

avatar
۱۴۰۱-۱۰-۲۹ ۰۶:۱۹

چرا این همه کارمند در سراسر کشور دارید برای ی یک بار مسافرت در طی یک سال

avatar
۱۴۰۱-۱۰-۲۹ ۰۷:۵۹

حج تجارت نیست و حاجی کلی هزینه می کند و برای تفریح و گردش نمی رود بلکه امر خدا است و وظیفه دولت کمک به حجاج و مردم مومن است تا وظایف دینی خود را انجام دهند و از مسابقات جهانی مهمتر است....روابط مسلمانان را تقویت و دشمنانرا تضعیف می کند

avatar
۱۴۰۱-۱۰-۲۹ ۱۲:۵۸

بفرمایید هر زائر باید ۱۵۰ میلیون فقط هزینه اعزام بده . دیگه بقیه هزینها بماند

avatar
۱۴۰۱-۱۰-۳۰ ۰۰:۴۶

سلام علیکم دریک متنی که فردی صحبت می‌کرد ومیگفت ما نباید ارزجمع کنیم نمی‌دانم منظورش چه بود فراموش کردم اگرایران درباره ارز قناعت کندو به هربهانه ای اصراف نکند تاثیر دارد یااینکه هرایرانی 2000دلارمیتواند بگیرد به چه حسابی مثلایکنفراصلا نمیدانددلارچیست واحتیاج هم ندارد وادارمیکنند که دلاربخردوازادبفروشد مسولین بانک مرکزی بااین کارهم شغل کاذب ایجادمیکنندوهم تورم بالامیرودوهم کمبودارز ایجاد میشود

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۲۰ ۱۰:۱۰

ان شاءالله به قید حیات شما هم روزی زوار خانه خدا میشی و همین بیت المال رو به شما هم میدن شما خودش رو ناراحت نکن << و من ا... التوفیق >>

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۳۰ ۱۰:۵۹

سلام بنده در سال 86 یک میلیون تومان پول دادم الان حدود دومیلسون تومان محاسبه می شود در آن زمان دلار 500 تومان بوده وسکه 60هزار تومان بوده پس دولت چرا آن را محاسبه نمی کند این طرف قضیه را هم ببینید وبعدش هم در عمل از 28500 بیشتر می گیرند خیالتان راحت در حرف 28500 در عمل همان 43