• پنجشنبه / ۲۹ دی ۱۴۰۱ / ۰۹:۱۳
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1401102919939

یک مسئول در علوم پزشکی شیراز:

آلودگی هوا معضل عمده کلانشهرهاست

آلودگی هوا معضل عمده کلانشهرهاست

ایسنا/فارس مدیر گروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه آلودگی هوا از مشکلات عمده شهرهای بزرگ در جهان به شمار می‌رود، خاطرنشان کرد که سالانه شمار زیادی از انسان‌ها به دلیل عوارض ناشی از آلودگی هوا، جان خود را از دست می‌دهند.

مسعود قنبریان پنجشنبه 29 دی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه آلودگی هوا یکی از مهمترین معضلات عمده بهداشتی در شهرهای بزرگ به شمار می رود، گفت: این آلودگی سالانه موجب از بین رفتن هشت میلیون سال عمر در جهان می شود که ناشی از بیماری های قلبی عروقی و ریوی ناشی از آلودگی هوا و یا تشدید شده در اثر آن است.

قنبریان با بیان اینکه به دلیل اهمیت موضوع، بیست و نهم دی هر سال به عنوان روز ملی هوای پاک نامگذاری شده است، شعار امسال «تحقق هوای پاک، حقوق عامه، اراده ملی» را یادآوری و اضافه کرد: تعیین روز ملی هوای پاک با هدف جلب توجه اقشار مختلف جامعه بوده و با توجه به اینکه رکن اصلی برطرف ساختن معضل آلودگی هوا، مشارکت مردمی و افزایش هماهنگی‌ های بین بخشی است، این روز می‌ تواند عامل مهمی در تقویت مشارکت عمومی و همه جانبه به شمار آید.

مدیرگروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: سنجش آلاینده های هوا از سوی سازمان حفاظت محیط زیست به صورت روزانه انجام و اطلاعات استخراج شده به گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه ارسال می شود.

او بیان داشت: گروه سلامت محیط، بالاترین عدد آلایندگی را به عنوان شاخص کیفیت هوا اعلام کرده و در صورت تشخیص شرایط ناسالم، موضوع از طریق مدیریت روابط عمومی دانشگاه برای اعلام هشدارهای همگانی به صدا و سیما ارسال می شود.

بررسی شاخص کیفیت هوا در ۶ سطح هوای پاک تا خطرناک

مدیرگروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی شیراز عنوان کرد: شاخص کیفیت هوا(AQI) به ۶ دسته ۵۰-۰ در سطح هوای پاک، ۱۰۰-۵۰ در سطح متوسط، ۱۵۰-۱۰۰ ناسالم برای گروه های حساس، ۲۰۰-۱۵۰۰ ناسالم برای عموم مردم، ۳۰۰-۲۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۰ به بالا در سطح خطرناک طبقه بندی می شود.

قنبریان با بیان این موضوع که در صورت اعلام شرایط آلودگی هوا باید مردم به اقدامات خودمراقبتی با جدیت بیشتری توجه داشته باشند، گفت: در این شرایط بهتر است فعالیت خارج از منزل محدود شده و از انجام فعالیت فیزیکی شدید خودداری شود، درب و پنجره ها بسته و از رفتن به پارک و مراکز تفریحی خودداری شود؛ مواد غذایی بدون پوشش و در مجاورت هوای آزاد نباشد، در صورت مراجعه ضروری در هوای آزاد، گروه های در معرض خطر از ماسک مناسب استفاده کنند و زمان فعالیت به کمترین زمان ممکن کاهش یابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha