• شنبه / ۱ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۳:۳۱
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1401110100451
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

آخرین اطلاعات در مورد واکسن‌های بروزرسانی شده علیه سوش‌های جدید کرونا

آخرین اطلاعات در مورد واکسن‌های بروزرسانی شده علیه سوش‌های جدید کرونا

ایسنا/خراسان جنوبی رئیس بخش بیماری‌های عفونی بیمارستان ولیعصر(عج) بیرجند گفت: اکنون تنها واکسن‌هایی که مطالعه بر روی آن انجام شده، واکسن‌های ام آر ان ای بوده که این واکسن‌ها بروزرسانی شده و علیه سوش‌های جدید کرونا تقویت شده‌اند که ایمنی زایی داشته باشند.

مسعود ضیائی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: برای پیشگیری از ابتلا به کرونا نیاز است تا از حضور در اجتماعات پرهیز شده و اگر امکان دارد در فضاهای بسته با توجه به شرایط و محدودیت‌هایی که است کاری کنیم که مقداری هوا جریان داشته باشد.

وی افزود: هرچند که بخاطر برودت هوا و کمبود گاز و مشکلات ناشی از آن، امکان برقراری جریان هوا به اندازه کافی در فضاهای بسته وجود ندارد و این برودت هوا باعث شده که افراد به صورت جمعی در فضای محدود تجمع کنند که این مسئله خطر افزایش بیماری و انتقال را به دنبال دارد.

ضیائی با بیان اینکه در روزهای اخیر شاهد اوج گرفتن بیماری کرونا با زیرسویه‌هایی از سویه اُمیکرون یا زیرشاخه‌هایی از آن از نوع ایکس بی. بی . وان و بی. کیو. وان هستیم، ادامه داد: اگر فردی کوچکترین علائم را دارد بهتر است ماسک بزند و خود را در حد امکان قرنطینه کند تا از انتقال بیماری به سایرین جلوگیری کند.

رئیس بخش بیماری‌های عفونی بیمارستان ولیعصر(عج) بیرجند بیان کرد: تفاوت زیر شاخه‌های جدید با انواع قبلی اُمیکرون این است که سرایت پذیری بالاتری دارند و در عین حال واکسن گریزی بیشتری دارند و همچنین دوره کمون یا نهفتگی کوتاه تری دارند و همچنین احتمال دارد شخص را مجدداً در عرض کمتر از دو ماه دوباره درگیر کند.

وی تصریح کرد: خوشبختانه هنوز مطالعات نشان نداده است که بیماری شدیدتری ایجاد کند، اما بخاطر سرایت پذیری بالاتری که دارند، قدرت انتقال بیشتری دارند؛ از طرفی واکسیناسیون که انجام شده خوشبختانه نشان داده که باز هم از موارد مرگ و ابتلای خیلی شدید تا حد خوبی جلوگیری می‌کند.

رئیس بخش بیماری‌های عفونی بیمارستان ولیعصر(عج) بیرجند اظهار کرد: این سویه موارد مرگ و بیماری بسیار شدید در افراد واکسن زده نسبت به افرادی که واکسن نزده‌اند کمتر دیده می‌شود؛ مطالعه‌ای مبنی بر اینکه در افرادی که واکسیناسیون بیشتر از سه نوبت یا دوز یادآور تزریق داشته‌اند، آیا به این افراد کمکی می‌کند یا خیر، در دست نیست.

ضیائی با بیان اینکه تنها مطالعات بر روی واکسن‌های ام آر ان ای انجام شده است که اثربخشی نسبتاً بهتری برای آن نسبت به این زیرسویه‌ها نشان داده شده است، اظهار کرد: به هر حال چیزی که باعث می‌شود از خود محافظت کنیم این است که اولاً اگر واکسیناسیون را تکمیل نکرده‌ایم کامل کنیم و در ضرورت دوم توصیه زدن ماسک در فضای بسته و اجتماعات است.

وی افزود: قطعاً بهترین راه برای پرهیز از ابتلا به کرونا یا به حداقل رساندن عوارض یا شیوع آن، زدن ماسک در فضاهای بسته و اجتماعات است؛ افرادی که به بیماری کرونا مبتلا می شوند، لازم است ۵ روز کامل استراحت داشته باشند تا خطر انتقال کم شود.

ضیائی با بیان اینکه از حضور در اجتماعاتی که ضرورتی ندارد پرهیز شود، افزود: همچنین و برای خودشان عوارض کمتری بجای بگذارند، ۵ روز بعد نیز حداقل با ماسک در محل کار حضور یابند و زدن ماسک را در فضای بسته و در تماس با نزدیکان فراموش نکنند.

وی با اعلام اینکه علائم این سویه، علائمی معمول مثل تب، سردرد، گلودرد، بدن درد، سرفه است و گاهی آبریزش و علائم گوارشی نیز در افراد دیده شود، تصریح کرد: علائم آن بسیار هم قابل افتراق از آنفلوآنزا نیست و از مهرماه تا کنون اغلب بیمارانی که با این علائم مشاهده می‌شدند آنفلوآنزا بودند.

رییس بخش بیماری‌های عفونی بیمارستان ولیعصر(عج) بیرجند بیان کرد: پیک آنفلوآنزا نسبتاً فروکش کرده و اغلب این بیماران کرونا هستند و در اطفال ویروس آر اس وی شایع‌تر است که مشکلات تنفسی و تب و سرفه ایجاد می‌کند.

وی با بیان اینکه عملاً  نمی‌توانیم بر اساس علائم تشخیص بدهیم که فرد مبتلا به آنفلوآنزاست یا کرونا، اظهار کرد: افراد دارای بیماری زمینه‌ای و یا سن بالا می‌توانند در معرض کرونای شدید قرار گیرند و برهمین اساس باید درمان‌های پیشگیرانه را دریافت کنند که توصیه می‌شود این افراد تست کرونا دهند.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: یک سری افراد سالم هستند که هیچ بیماری زمینه‌ای ندارند و بیماری آنان خفیف است و سطح اکسیژن آنان افت نکرده است؛ این افراد فقط به درمان نگهدارنده، کنترل تب و استراحت نیاز دارند و درمان اضافه و تخصصی نمی‌خواهند.

درمان‌های سرپایی جدید

وی افزود: گروه دوم افرادی هستند که ریز فاکتور سن بالا، بیماری‌های قلبی، کلیوی، سابقه سرطان و شیمی درمانی و مصرف کورتون دارند که این افراد حتی با شروع بیماری و بدون اینکه دچار علائم شدید یا افت تنفسی و کاهش سطح اکسیژن شده یا مشکلات تنفسی داشته باشند، حداقل به صورت سرپایی باید سه روز درمان رمدسیویر را دریافت کنند.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: اگر افت اکسیژن فرد زیر ۹۰ درصد باشد و تعداد تنفس بالای ۳۰ تا باشد و یا بیماری شدید داشته باشد، بیمار باید بستری شود و درمان ۵ روزه را دریافت کند.

وی گفت: برای بیماری کووید درمان‌های سرپایی جدیدی تأیید شده و داروهایی مثل پکسلووید و مولنوپیراویر برای آن ساخته شده است که این داروها به صورت خوراکی هستند و در ابتدای بیماری می‌تواند برای افرادی که احتمال دارد، بیماریشان شدید شود به صورت خوراکی شروع شود.

ضیائی اظهار کرد: متأسفانه این داروها در ایران ساخته نشده؛ خبر خوب این است که دستور ساخت آن به شرکت‌های دارویی داده شده؛ به زودی در دسترس قرار خواهد گرفت و بی شک روند بهبود بیماران بهتر خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha