• یکشنبه / ۹ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۴:۰۲
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401110906775
  • منبع : نمایندگی همدان

تدوین برنامه راهبردی سال ۱۴۰۴ در افزایش نرخ باروری در همدان

تدوین برنامه راهبردی سال ۱۴۰۴ در افزایش نرخ باروری در همدان

ایسنا/همدان رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان به پلمب دو مرکز مامایی سقط جنین طی یک ماه اخیر اشاره کرد و گفت: برنامه راهبردی سال ۱۴۰۴ در افزایش نرخ باروری از سوی دانشگاه علوم پزشکی همدان تهیه و تدوین شده است.

دکتر محمدمهدی مجذوبی یکشنبه ۹ بهمن‌ماه در دیدار با نمایندگان استان همدان در مجمع نمایندگان، با اشاره به اینکه رشد برخی شاخص‌ها در حوزه‌های بهداشتی، عمرانی و پژوهشی طی یک‌سال گذشته بسیار چشمگیر است، اظهار کرد: خوشبختانه در این ایام توانستیم رتبه اول کشوری را در بین دانشگاه‌های تیپ یک از نظر شاخص پویایی نظارت بر مراکز درمانی کسب کنیم.

وی به راه‌اندازی آزمایشگاه مرجع بهداشت در این مدت اشاره کرد و افزود: طراحی و اجرای طرح همت(پاسخگویی به سوالات تلفنی شهروندان در زمینه‌های روانشناختی مربوط به همه‌گیری کرونا) با راه‌اندازی خط تلفن ۳۱۱۳ از جمله اقدامات اثرگذار بوده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره اخذ رتبه برتر کشوری در پوشش واکسیناسیون بالای صددرصد مادران باردار استان همدان بیان کرد: پوشش مناسب واکسیناسیون کووید ۱۹در جمعیت بالای ۱۸ سال نیز حائز اهمیت بود.

وی با بیان اینکه توانستیم مدیریت اختلالات طیف اوتیسم را به طور انحصاری در کشور داشته باشیم، گفت: تهیه اطلس و تعیین نقاط پرخطر رفتار خودکشی نسبت به طراحی مداخلات مؤثر و پیگیری فعال موارد خاص از دیگر اقدامات بوده است.

مجذوبی از انجام ۱۲ طرح به منظور ارتباط دانشگاه با صنعت به ارزش هفت میلیارد و ۸۷۰ میلیون تومان طی یک سال اخیر خبر داد و یادآور شد: مرکز نوآوری و شتابدهی و بانک مواد و تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه به متراژ ۱۰۶ مترمربع راه‌اندازی شد.

وی از توسعه زیرساخت‌های مراکز رشد در همدان خبر داد و با اشاره به تخصیص فضای جدید برای استقرار هسته‌های فناور در مرکز رشد دانشگاه خاطرنشان کرد: دو تفاهم نامه با مؤسسات دانش‌بنیان برکت و شرکت پیشگامان توسعه فرآیند دانش نیز در این راستا منعقد شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان به راه‌اندازی استودیو سلامت و تولید محتوای آموزشی اطلاع‌رسانی سلامت اشاره کرد و گفت: زمین‌های دارای معارض سایت پردیس دانشگاه نیز به مساحت ۱۳۴ هزار مترمربع به مبلغ ۳۲۰ میلیارد ریال در راستای اجرای مصوبه هیأت امنای دانشگاه خرید و تملک شده است.

وی با اشاره به اجرای برنامه‌های بهره‌وری در دانشگاه شامل خرید کپسول گاز انتونوکس برای انجام زایمان بی درد و افزایش زایمان طبیعی افزود: انجام معاینه فنی موتورخانه‌ها برای کاهش مصرف سوخت و برنامه چرخشی متخصصان نسبت به حضور در بیمارستان‌های شمال استان از دیگر اقدامات است.

مجذوبی از تأمین ملزومات بازچرخانی آب بخش دیالیز و جلوگیری از هدررفت سالانه ۹۳۰ مترمکعب آب در بیمارستان بهار سخن گفت و مطرح کرد: سه دستگاه یورتروسکوپ نسبت به افزایش ضریب اشغال تخت بخش ارولوژی در بیمارستان شهید بهشتی خریداری شده است.

وی استفاده از روش‌های ترمیم پرداختی با fix payment را نسبت به ترغیب متخصصان به ماندگاری در شهرستان فامنین از دیگر اقدامات دانست و افزود: درمانگاه تخصصی طب ایرانی در بیمارستان فرشچیان سینا(نخستین بیمارستان در قطب غرب کشور) راه‌اندازی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با اشاره به ارائه خدمات دندانپزشکی در مراکز خدمات سلامت دولتی چهار شهرستان استان گفت: کلینیک ویژه شهید حسن ربیعی شهرستان تویسرکان افتتاح و بخش جدید همودیالیز بیمارستان آیت‌الله قدوسی شهرستان نهاوند ایجاد شد.

وی با اشاره به خرید تجهیزات پزشکی از بودجه محرومیت‌زدایی برای هر شبکه بهداشت به مبلغ دو میلیارد تومان یادآور شد: طرح مهم دارویار از ۲۳ تیرماه سال جاری نیز اجرای شده و اثرات آن امروز در استان قابل توجه است.

مجذوبی بیان کرد: کاهش ۲۵ درصدی صدور حواله میزو پروستول برای سقط‌های درمانی طبق پروتکل‌های وزارت بهداشت با بررسی دقیق کارشناسان در راستای اجرای طرح جوان‌سازی جمعیت مدنظر بوده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه تجهیزات خوابگاهی و تعمیرات به ارزش ۲۱۷ میلیارد و ۲۰ میلیون ریال خریداری شد، گفت: پایش سلامت روان دانشجویان جدیدالورود و جذب ۲۵ همتایار سلامت روان از دیگر اقدامات بوده است.

وی با اشاره به تشدید بازرسی بر شرکت‌های پخش دارویی به منظور توزیع عادلانه و به‌موقع دارو در سطح استان در ادامه در حوزه اقدامات بخش آموزشی اظهار کرد: خوشبختانه امسال خوابگاه شهید سردار همدانی برای اسکان ۳۱۴ دانشجوی پسر افتتاح شد.

مجذوبی به کسب رتبه هشت کشوری سایت مفدا همدان در بخش نرم‌افزارهای پیام‌رسان اشاره کرد و افزود: تشکیل دفتر فرهنگی در بیمارستان‌ها، کسب رتبه کشوری توسط دانشجویان،کسب رتبه شش کشوری در آزمون جامع داروسازی، پیش کارورزی و علوم پایه پزشکی را می توان از دستاوردها برشمرد.

وی با ابرازخرسندی از کسب مقام‌های اول تا چهارم آزمون‌های جامع داروسازی، پیش کارورزی و علوم پایه پزشکی در سال گذشته و در سطح کلان منطقه آمایشی ۳ کشور توسط هفت دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: کسب رتبه در بیست و ششمین جشنواره قرآنی هدهد توسط ۱۳ دانشجو از دیگر افتخارات است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان به انعقاد تفاهم نامه با وزارت بهداشت نسبت به اجرای ۶۷ پروژه عمرانی در حوزه معاونت بهداشتی به مبلغ ۱۴۳۳ میلیارد ریال اشاره کرد و از اخذ سند مالکیت تک‌برگ برای ۴۰ واحد دانشگاهی خبر داد.

وی گریزی به اجرای پروژه‌های عمرانی دانشگاه علوم پزشکی همدان طی یک سال اخیر داشت و گفت: احداث ساختمان بیمارستان فاطمیه همدان با زیربنای ۶۵۰۰ مترمربع آغاز شد که اعتبار هزینه شده برای این پروژه ۸۶۵ هزار و ۷۷۳ میلیون ریال بود و خوشبختانه با سفر ریاست جمهور به استان مورد بهره برداری قرار گرفت.

مجذوبی راه‌اندازی دپارتمان طب ایرانی را از مهمترین اقدامات حوزه سلامت دانست و در ادامه به اهم اقدامات دانشگاه علوم پزشکی همدان در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اشاره کرد و گفت: آموزش و مشاوره قبل، حین و پس از ازدواج، پیشگیری و تشخیص زودرس ناباروری و درمان آن، سیاستگذاری در کاهش سقط عمدی جنین، مشاوره فرزندآوری و کاهش نرخ سزارین از موارد مورد توجه است.

وی با اشاره به اقدامات معاونت بهداشتی در راستای فرهنگسازی نسبت به مسأله فرزندآوری و رصد جامع و مستمر شاخص‌های آماری حوزه فرزندآوری بیان کرد: پرداخت پاداش و کارانه به مراقبان سلامت و بهورزان در ازای افزایش میزان موالید، تشویق ویژه مادران متولد دهه ۶۰ به فرزندآوری به عنوان اقدامی فوری و ضروری، تعیین اولویت‌های پژوهشی کشور در حوزه جمعیت و تشکیل جلسات قرارگاه جوانی جمعیت در دانشگاه و کمیته‌های تخصصی مربوطه از دیگر اقدامات این حوزه است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه برنامه راهبردی سال ۱۴۰۴ در افزایش نرخ باروری از سوی دانشگاه علوم پزشکی همدان تهیه و تدوین شده است، گفت: برگزاری جلسات متعدد با اندیشمندان و متخصصان حوزه جمعیت دانشگاه و اطلاع‌رسانی از طریق رسانه‌ها نسبت به چالش‌های جمعیت کشور و استان را می توان از دیگر اقدامات برشمرد.

وی در این میان به پلمب دو مرکز مامایی سقط جنین توسط واحد بازرسی و نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشکی طی یک ماه اخیر اشاره کرد و یادآور شد: دوره‌های آموزشی در تربیت کنشگرهای جمعیتی در سطح استان و نیز همایش و سلسه نشست‌های «نبض زندگی» با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی با بهره‌گیری از اساتید مطرح کشوری و حضور بیش از ۵۰۰ نفر از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی، اصحاب رسانه، مبلغان و اساتید حوزوی برگزار شد.

نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار از بهبود وضعیت بهداشت و درمان این شهرستان خبر داد و گفت: البته کمبودهایی نظیر پزشک عمومی و متخصص وجود دارد و پیگیر حل آنها هستیم.

علیرضا شهبازی با بیان اینکه خوشبختانه این جلسه دستاوردهای خوبی داشت و ما در جریان اقدامات و مشکلات دانشگاه علوم پزشکی همدان قرار گرفتیم، اظهار کرد: در حال حاضر بهداشت و درمان استان شرایط بهتری یافته که می‌توان به بهبود وضعیت شهرستان نهاوند هم اشاره کرد اما کمبودهایی نیز وجود دارد که البته بخش اعظمی از این کمبودها مربوط به استان نیست و کشوری است، مثلا در کشور کمبود دارو وجود دارد و باید وضعیت بهبود یابد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر نهاوند با کمبود پزشک عمومی مواجه است که از طریق استان و مرکز تهران پیگیر رفع آنها بودیم، مطرح کرد: به دنبال این هستیم که تعداد پزشکان عمومی و متخصص نهاوند افزایش یابد.

نماینده مردم رزن در مجلس شورای اسلامی نیز از اقدامات مهم و تاثیرگذار در حوزه بهداشت و درمان شهرستان رزن خبر داد.

حسن لطفی تصریح کرد: احداث بیمارستان ۱۵۰ تختخوابی از جمله اقداماتی بوده که در این شهرستان با توجه به نیاز مردم انجام شده و بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد همچنین ۱۴دستگاه دیالیز و یک دستگاه اکسیژن‌ساز در این بیمارستان نصب شد و چند تخت بستری و جراحی نیز برای این مرکز درمانی گرفته‌ایم.

نماینده مردم رزن در مجلس با اشاره به اینکه خوشبختانه توانستیم شش پایگاه فوریت پزشکی در دو شهرستان رزن و درگزین راه‌اندازی کنیم، اظهار کرد: طبق استاندارد جهانی در هر ۴۰ کیلومتر یک پایگاه راه‌اندازی می‌شود اما ما توانستیم در این دو شهرستان در هر ۳۰ کیلومتر یک پایگاه داشته باشیم.

 نماینده شهرستان کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی نیز از وزیر بهداشت و رویکرد مثبتی که نسبت به ارتقای بهداشت و درمان در شهرستان کبودراهنگ داشته قدردانی کرد و گفت: قدردان عملکرد وزیر بهداشت به خاطر اقدامات مهم در شهرستان کبودراهنگ طی یک سال اخیر هستیم.

فتح‌الله توسلی به برگزاری مجمع سلامت در شهرستان‌ها اشاره کرد و از شکل‌گیری این مجامع، به عنوان گامی مؤثر در هر شهرستان یاد کرد و گفت: حضور نمایندگان دولت، مسئولان شهرستان و خیرین سلامت در این مجمع حائز اهمیت است چراکه به موضوع سلامت توجه می‌شود چراکه طبیعتا دولت به تنهایی نمی‌تواند عهده‌دار مدیریت سلامت باشد و ورود خیرین و مردم در این بخش حائز اهمیت است.

نمایندگان استان همدان در مجلس شورای اسلامی در این جلسه با تأکید بر رویکرد هم‌افزایی و تعامل در راستای ارتقای حوزه سلامت استان، حمایت و همراهی خود را در رفع مسائل و دغدغه‌های بهداشت و درمان اعلام کرده و نسبت به بهبود مسائل حوزه سلامت تأکید کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha