• دوشنبه / ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ / ۰۸:۲۳
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1401111007249
  • خبرنگار : 50562

هنرمند صنایع دستی:

مهر اصالت ملی صنایع دستی هیچ تاثیری در جلب حمایت ندارد

مهر اصالت ملی صنایع دستی هیچ تاثیری در جلب حمایت ندارد

ایسنا/خوزستان یک هنرمند صنایع دستی که مهر اصالت ملی صنایع دستی را از آن خود کرده این نشان را در جلب حمایت بیشتر از سازمان میراث فرهنگی بی‌اثر دانست و تصریح کرد: دریافت مهر اصلات ملی صنایع دستی از میراث فرهنگی هیچ تاثیری بر زندگی و کار من نگذاشت و موجب جلب حمایت نشد.

زهره بصیری در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه به علت علاقه زیاد وارد این کار شد و دوره‌های آموزشی را گذراند گفت: حدود هشت سال سابقه کار در زمینه چرم و صنایع دستی چرمی دارم اما با وجود همه‌ سختی‌ها و کار کردن در شرایط خاص سال‌هاست که از عدم حمایت‌ها و نبود توجه‌ مسؤولان رنج می‌برم.

وی با اشاره به اینکه برای اخذ نشان ملی مرغوبیت کالا باید شاخص‌های متعددی را رعایت کرد توضیح داد: از جمله این شاخص‌ها می‌توان به برتری، تعالی کیفیت استاندارد کالا، اصالت و هویت فرهنگی، ارزش‌های زیبایی شناختی، قابل فروش بودن در بازار و... برای حفظ دانش سنتی در بستر رقابتی خاص اشاره کرد.

بصیری با تاکید بر حضور هنرمندان استان خوزستان در نمایشگاه‌های سراسری صنایع دستی کشور تصریح کرد: حضور در نمایشگاه‌های سراسری صنایع دستی مستلزم پرداخت هزینه‌هایی است که معمولا ما هنرمندان از پرداخت آن‌ها عاجز هستیم و اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان اندیمشک نیز توان مالی برای حمایت و اعزام را ندارد.

معاونت صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از سال ۱۳۹۰ برگزاری داوری نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی را بر پایه اهداف پروژه سازمان یونسکو در خصوص اعطای نشان مرغوبیت صنایع دستی اعم از ایجاد استانداردهای دقیق مرغوبیت در صنایع دستی، ترویج نوآوری و کمک به بازاریابی این محصولات همچنین به منظور حضور موفق‌تر در برنامه داوری بین‌المللی پایه‌گذاری کرد. داوری نشان ملی صنایع دستی کشور رویدادی است که به صورت دوسالانه با اهداف معین بر روی آثار تولیدی صنایع دستی سراسر کشور توسط هیات داوران متشکل از متخصصان و خبرگان صنایع دستی در داخل و بیرون از سازمان انجام می‌شود. هیات داوران محصولات دریافتی را بر اساس چهار معیار مرغوبیت، اصالت، نوآوری، قابلیت بازاریابی و ۲ پیش‌شرط احترام به ارزش‌های محیط زیست در به‌کارگیری مواد و تکنیک‌های تولید و مسئولیت اجتماعی ارزیابی کرده آثار منتخب گواهی (نشان) مرغوبیت صنایع دستی را دریافت می‌کنند.

مهر اصالت ملی صنایع دستی هیچ تاثیری در جلب حمایت ندارد

بصیری ادامه داد: هنرمندان برای عرضه هنر خود در نمایشگاه‌های داخلی سراسر کشور حداقل می‌توانند چیرگی خود را در تولید صنایع دستی نشان دهند.

این هنرمند صنایع دستی با اشاره به اینکه سه سال پیش اولین هنرمند از استان خوزستان بود که دست سازه ترکیب چوب و چرم را برای جشنواره فیروزه ارایه داد گفت: هنرمند صنایع دستی با تکیه بر امکانات خود یک رشته صنایع دستی را به روز و اقتصادی می‌کند اما به محض اینکه موفق می‌شود از کار او هزاران نمونه شبیه اما بی‌کیفیت تولید می‌شود و این کار ظلم در حق هنرمند اصلی است.

وی با تاکید بر اینکه حمایت از هنرمندان صنایع دستی لازمه ادامه کار و فعالیت و زمینه‌ساز خلاقیت و نوآوری در این هنر است گفت: مردم آن چنان که باید با این هنر آشنا نیستند. بنابراین به سمت آن نمی‌آیند.

او تصریح کرد: اکنون بازاریابی مهمترین مشکل هنرمندان است چراکه نمی‌توانند به‌ازای وقتی که برای خلق یک اثر هنری می‌گذارند از آن درآمدزایی کنند.

بصیری با قدردانی از حضور و کمک خانواده‌اش گفت: اگر تداوم حضور و تاثیر خانواده‌ام نبود نشان ملی مرغوبیت کالا را دریافت نمی‌کردم و به این وسیله مراتب سپاس خود را از تلاش و زحمات ارزشمند و صادقانه همسر و خانواده‌ام در زمینه پیشبرد اهداف‌ام در محیط کار و دریافت نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی تقدیم می‌دارم.

مهر اصالت ملی صنایع دستی هیچ تاثیری در جلب حمایت ندارد

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha