• دوشنبه / ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۰:۲۷
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401111007413
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

زواره، مستعد توسعه صنعت گردشگری ورزشی

زواره، مستعد توسعه صنعت گردشگری ورزشی

ایسنا/اصفهان برگزاری مسابقات فوتسال کشوری در زواره اردستان در خرداد سال ۱۳۹۸ با شرکت ۶۰۰ ورزشکار گویای وجود ظرفیت توسعه صنعت گردشگری ورزشی در این شهر است. نظر به اهمیت گردشگری ورزشی، توجه به این صنعت در شهر زواره می‌تواند زمینه رشد و عمران منطقه را به دنبال داشته باشد.

گردشگری ورزشی، امروزه یک پای ثابت توسعه جهانی است. با توجه به انواع مختلفی که گردشگری دارد هر کشور و منطقه‌ای می‌تواند با توجه به پتانسیل‌های درونی خود در بخشی یا بخش‌هایی از گردشگری اقدامات توسعه‌ای انجام دهد و راه را برای ورود ثروت باز کند. گردشگری ورزشی یکی از انواع توریسم بوده که بسیاری از کشورهای فعال در مسیر گردشگری از این راه درآمدزایی بالایی دارند.

محمدرضا شواخی، فعال گردشگری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه از چند سال گذشته با شروع فعالیت اقامتگاه‌های بوم‌گردی و رستوران‌های متعدد، گردشگری ورزشی در زواره شکل گرفته است، گفت: در یک سال گذشته شاهد حضور گروه‌های متعدد و مختلف سه تا هشتاد نفره دوچرخه‌سوار داخلی و خارجی در شهر زواره بوده‌ایم. گروه‌های دوچرخه‌سوار خارجی بیشتر برای بازدید از آثار تاریخی زواره و گروه‌های دوچرخه‌سوار داخلی بیشتر برای دوچرخه‌سواری در کویر زواره به این شهر سفر کرده و می‌کنند.

وی افزود: حضور گروه‌های مختلف دوچرخه‌سوار داخلی و خارجی در شهر زواره بیانگر این موضوع است که این شهر قابلیت بهره‌مندی از ظرفیت گردشگری ورزشی را دارد.

شواخی در تعریف گردشگری ورزشی گفت: این نوع گردشگری در واقع سفر به اقصی نقاط دنیا برای شرکت در یک رویداد یا فعالیت ورزشی یا تماشای یک مسابقه‌ ورزشی است. معمولاً گردشگری ورزشی را به سه نوع تقسیم می‌کنند. گردشگری رویدادهای ورزشی، گردشگری ورزشی فعال و گردشگری ورزشی نوستالژیک.

این فعال گردشگری تصریح کرد: در زمان حاضر گروه‌های دوچرخه‌سوار به صورت شخصی و بدون هماهنگی یا اطلاع قبلی با دستگاه یا اداره دولتی به زواره سفر می‌کنند. گرچه این سفرها از نظر اقتصادی و کسب و کار دارای ارزش است در صورت ساماندهی و وجود متولی و یا طراحی سایت برای ثبت‌نام یا هماهنگی بیشتر می‌تواند رونق بیشتر کسب و کار را به دنبال داشته باشد.

وی افزود: در قسمت کویری زواره، تل شیطان، کویر دق سرخ و کویر کریم‌آباد ظرفیت‌هایی طبیعی و جذاب برای دوچرخه‌سواران علاقه‌مند به طبیعت است. مسیر ۱۱۰ کیلومتری زواره، روستای کریم‌آباد، تل شیطان و روستای امیرآباد مسیر خوبی برای رکاب زدن دوچرخه‌سواران در کویر زواره است.

شواخی افزود: قسمت کوهستانی زواره نیز مستعد برگزاری فعالیت‌های ورزشی کوهنوردی و دوچرخه‌سواری کوهستان است که می‌توان از آن در رونق گردشگری ورزشی در بخش زواره بهره جست.

تقی نساجی، کارشناس ارشد تربیت‌بدنی نیز درباره فعالیت‌های ورزشی به صورت تفریحی برای پر کردن اوقات گردشگران در کویر زواره به ایسنا گفت: سافاری، موتورسواری و اسکی روی شن از جمله ورزش‌هایی است که در کویر زواره می‌توان اجرا کرد.

وی افزود: سافاری و موتورسواری دو ورزشی است که می‌توان در پهنه کویر و تپه‌های بلند شنی مانند تل شیطان انجام داد، ولی به علت اینکه این سه رشته احتیاج به افراد خبره و تجهیزات خاص دارد انجام آن در منطقه ما نیازمند فراهم کردن تجهیزات و زیرساخت‌های لازم برای گردشگران دارد.

این کارشناس ارشد تربیت‌بدنی تصریح کرد: ورزش‌های ساحلی، ورزش‌هایی هستند که تمام افراد می‌توانند در هنگام سفر به زواره در کویر از آن بهره‌مند شوند.

نساجی افزود: ورزش‌های ساحلی از جمله والیبال و فوتبال ساحلی از جمله ورزش‌های پرطرفداری هستند که جاذبه خوبی برای تفریح و پر کردن اوقات فراغت گردشگران را فراهم می‌کند.

وی آماده‌سازی چند زمین والیبال ساحلی و فوتبال ساحلی در بالای مقبره شیخ رجب در نزدیکی روستای امیرآباد و کویر دق سرخ زواره و همچنین در کویر روستای کریم‌آباد یا حتی در اطراف تل شیطان را از دیگر ورزش‌هایی می‌داند که می‌تواند اوقات گردشگران ورزشی را در کویر زواره پر کند.

این کارشناس ارشد تربیت‌بدنی گفت: منطقه کوهستانی زواره زمینه خوبی برای انجام ورزش‌های کوهستانی از جمله کوهنوردی، پیاده‌گردی، تپه نوردی و دوچرخه‌سواری در کوهستان دارد.

نساجی لازمه توسعه و رونق گردشگری ورزشی را برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری جهت سرمایه‌گذاری، آموزش، ایجاد تسهیلات مناسب، استفاده از پتانسیل‌های موجود و حمایت از فعالان این بخش از گردشگری دانست و گفت: از سوی دیگر گردشگری ورزشی نیازمند مدیریت و بازاریابی و شناسایی توانایی‌ها و مقاصد و بازارهای هدف را دارد.

اداره ورزش و جوانان، میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، بخشداری، شهرداری و نهادهای مردمی (ثمن) می‌توانند با تشکیل کارگروه و راه‌اندازی سایت اطلاع‌رسانی ضمن فراهم کردن زمینه حضور بیشتر گردشگران ورزشی، این صنعت را در زواره مدیریت و ساماندهی و رونق اقتصادی منطقه را در دستور کار خود قرار دهند.برگزاری مسابقات فوتبال جام شهدای زواره با قدمت بیش از ۴۰ سال با حضور فوتبالیست‌های مطرح کشور یکی دیگر از ظرفیت‌های شهر تاریخی زواره است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha