• یکشنبه / ۱۶ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۰:۰۰
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1401111611815
  • خبرنگار : 50212

پویش مبارزه با سرطان در استان مرکزی برگزار شد

پویش مبارزه با سرطان در استان مرکزی برگزار شد

ایسنا/مرکزی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: پویش مبارزه با سرطان در استان مرکزی از هفته دوم بهمن‌ماه (۸ لغایت ۱۵ بهمن‌ماه) با شعار "فاصله‌ها را کم کنیم" برگزار شد.

دکتر علی علیمحمدی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: کم کردن فاصله بی‌خبری از عوامل خطر سرطان تا دانستن آنها، کم کردن فاصله بی‌خبری از علائم و نشانه‌های سرطان تا دانستن آنها، کم کردن فاصله غربالگری تا تشخیص قطعی و کم کردن فاصله تشخیص تا شروع درمان از اهداف برگزاری پویش مذکور بوده است.

وی در ادامه گفت: با توجه به شناخت مردم از علائم هشداردهنده و فاکتورهای خطر انواع سرطان‌ها به خصوص سرطان های شایع در مردان شامل سرطان پوست، پروستات، گوارش و در بانوان شامل سرطان سینه، گوارش و رحم، به گونه‌ای برنامه ریزی شد که در قالب این پویش در سطح استان با بهره‌گیری از کارشناسان و متخصصان در قالب گفت‌وگوهای تلویزیونی و مصاحبه‌های رسانه‌ای، آموزش‌های لازم ارائه شود.

وی با اشاره به اینکه استان مرکزی از نظر آمار ابتلا به بیماری سرطان نسبت به میانگین کشوری تا حدودی پائین‌تر است، اظهار کرد: مزیت صنعتی استان مرکزی و آلودگی هوا که فاکتور موثری در ابتلا به این بیماری است و نیز تغییر سبک و شیوه زندگی، تحرک پائین، مصرف دخانیات و تغذیه نامناسب، استعداد افراد را نسبت به ابتلا به بیماری سرطان افزایش می‌دهد.

این مقام مسئول در علوم پزشکی اراک تصریح کرد: ۷۵ الی ۸۰ درصد سرطان‌ها چنانچه به موقع و در همان مراحل اولیه به ویژه سرطان سینه در بانوان و گوارش تشخیص داده شوند، قطعا با یک اقدام مناسب می‌توان آنها را درمان کرد، اما چنانچه اهمیتی داده نشود و نسبت به علائم بیماری کم‌توجهی شود و رشد سرطان و اختلالات غدد لنفاوی سایر اعضای بدن را درگیر کند، پروسه درمان با مشکل مواجه خواهد شد و پیچیده‌تر می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه اکثر مبتلایان به بیماری سرطان در مراحل اولیه ابتلا، جهت درمان مراجعه نمی‌کنند، افزود: اگر چه در هر زمانی که بیمار مبتلا به سرطان جهت طی فرآیند درمان مراجعه می کند اقدامات لازم برای بهبود بیماری صورت می گیرد، اما می توان گفت که مراجعه دیرهنگام پروسه درمان را زمانبر خواهد کرد.

دکتر علیمحمدی گفت: از آنجاکه بخشی از بیماران سرطانی استان مرکزی را بیماران استان‌های مجاور نظیر لرستان، همدان و ... تشکیل می‌دهند و آمار قابل توجهی نیز در سطح استان وجود دارد، پویش مبارزه با سرطان با هدف آگاهی بخشی و اطلاع رسانی به افراد اجرا شد.

وی با اشاره به پوشش بیمه‌ای مناسب برای درمان این بیماری گفت: این احتمال برای بیمار وجود دارد که برای درمان متوسل به شیمی درمانی و حتی جراحی‌های متعدد شود که خوشبختانه پوشش بیمه‌ای مناسب برای این بیماران که در زمره بیماران خاص قرار دارند وجود دارد.

وی مهمترین دغدغه حوزه سلامت را دسترسی به برخی داروهای بیماران سرطان دانست و افزود: در شرایط تحریمی، بعضا تامین برخی داروها به مقدار کافی و در زمان مناسب، مشکل ساز است ولی با این وجود تلاش شده است که نگرانی برای تامین داروها وجود نداشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha