• دوشنبه / ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ / ۰۸:۲۲
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1401111712581
  • خبرنگار : 50310

یک مدرس حوزه و دانشگاه:

بصیرت در گرو تحقق دو عامل شناختی و رفتاری است

بصیرت در گرو تحقق دو عامل شناختی و رفتاری است

ایسنا/لرستان یک مدرس حوزه و دانشگاه گفت: بصیرت فقط از راه علوم نظری حاصل نمی‌شود بلکه عاملی معنوی نیز وجود دارد که مرتبط با تقویت اعتقادات و باورهای دینی در خود است.

حجت‌الاسلام علی نظری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به این‌که بصیرت عنصری است که با تحقق دو عامل شناختی و رفتاری در فرد تحقق پیدا می‌کند، اظهار کرد: یعنی برای کسب بصیرت نخست باید مطالب صحیح را شناخت و در گام بعد به اقتضای آن شناخت عمل کرد، در این صورت است که نوعی روشنی دل، شرح صدر و آرامش قلبی برای انسان پیدا می‌شود و این همان بصیرتی است که ما به دنبال تحقق آن هستیم.

وی با تأکید بر این‌که در کنار شناخت باید به خودسازی نیز پرداخت تا بصیرت به دست آید، عنوان کرد: در حوزه شناخت باید توجه داشت که اگر در رویارویی با مسائل پیرامون خود سطحی برخورد کنیم به دلیل ضعف باور به راحتی در دام شیطان خواهیم افتاد اما اگر به تقویت باورها بیشتر اهمیت دهیم و با استدلال بتوانیم پاسخ شبهات را یاد بگیریم هرگز گرفتار این دام نخواهیم شد.

نظری ادامه داد: بنابراین باید با بهره‌گیری از تجربیات عینی، عقلانی و استفاده ار بیانات قرآن کریم، انبیای الهی و ائمه اطهار(ع) باورهای خود را تقویت کنیم.

این مدرس حوزه و دانشگاه با اشاره به این‌که کسانی می‌کوشند تا به هر قیمتی، ایمان را از جوانان این مرز و بوم بگیرند، تصریح کرد: مقام معظم رهبری نیز بارها تأکید فرموده‌اند که دشمن ایمان جوانان ما را هدف قرار داده است پس برای اینکه ریشه‌های این نهال در درون زمینِ دل استوار شود باید آن‌را با تقویت باورهای خود آبیاری کرد.

وی با اشاره به این‌که اگر انقلاب اسلامی برای تحقق حاکمیت دین در جامعه شکل گرفته است، باید برای رسیدن به این هدف، باورهای دینی را زنده نگه داشت، بیان کرد: سعادت دنیا و آخرت انسان در گرو ایمان و باورهای دینی است و برای سالم ماندن باورها باید همواره به آن رسیدگی و آن‌را تقویت کرد.

نظری بیان کرد: سعادت دنیا و آخرت انسان در گرو ایمان و باورهای دینی است و برای سالم ماندن این باورها باید همواره به آن رسیدگی و آن‌ را تقویت کرد.

این مدرس حوزه و دانشگاه تصریح کرد: اگر ما معتقدیم باید اسلامی باقی باشد و حکومت دارد که قوام آن به امام معصوم(ع) و در زمان غیبت به ولی‌فقیه است، باید سعی کنیم این مبانی و معانی را به خوبی بفهمیم و باور کنیم وگرنه در هر زمان احتمال دچار شدن به سرنوشت کسانی که در آزمون‌های سخت گمراه شده‌اند وجود دارد.

وی تأکید کرد: ما هنگامی می‌توانیم در شدائد و فتنه‌ها از آزمون‌ها سربلند بیرون آییم که پایه‌های فکری‌مان محکم شده باشد، این پایه‌ها باید در مراکز علمی، مساجد و مجالس دینی و سایر مراکز مرتبط به درستی تقویت شود.

نظری با تأکید بر این نکته که این اعتقادات و باورهای دینی ارثی نبوده و نیار به کسب کردن دارد، عنوان کرد: اساساً زندگی در دنیا برای رسیدن به چنین شناخت‌هایی است که در این زمینه نیز مراحل مختلفی از شناخت‌ها براساس استعداد افراد متصور بوده به طوری که حتی شرایط زندگی نیز ممکن است در سطح شناخت‌ها تفاوت ایجاد کند.

این مدرس حوزه و دانشگاه بیان کرد: بصیرت فقط از راه علوم نظری حاصل نمی‌شود بلکه عاملی معنوی نیز وجود دارد که مرتبط با تقویت اعتقادات و باورهای دینی در خود است، هرچه توجه فرد به انجام وظیفه و توکل به خده و اولیای الهی بیشتر شود از درون بیشتر حقایق را تشخیص می‌دهد و نور باطنی قوی‌تری پیدا می‌کند.

وی با اشاره به این‌که در دین اسلام تأکید شده ابتدا سه مسئله توحید، نبوت و معاد را محکم کنید، بیان کرد: اگر این سه اصل درست شد سایر مسائل نیز حل می‌شود.

نظری اظهار کرد: بنابراین برای شناخت درست حق، باید از رأس هرم آغاز و پایه‌ها را محکم کرد؛ به‌تدریج باید به سمت قاعده‌ی هرم حرکت کرد و بر معلومات خود افزود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha