• جمعه / ۲۱ بهمن ۱۴۰۱ / ۲۲:۰۸
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1401112116593
  • خبرنگار : 71219

مهمانان خارجی جشنواره فجر کدام فیلمساز ایرانی را استاد خود می‌دانند؟

مهمانان خارجی جشنواره فجر کدام فیلمساز ایرانی را استاد خود می‌دانند؟

برخی فیلمسازان خارجی حاضر در جشنواره فیلم فجر با قدردانی از دعوت به این رویداد سینمایی از تعدادی کارگردان مشهور سینمای ایران در عرصه جهانی به عنوان استادان معنوی خود یاد کردند.

به گزارش ایسنا، شامگاه ۲۱ بهمن و در شرایطی که به صورت رسمی مشخص نشده بود صاحبان کدامیک از فیلمهای خارجی جشنواره در ایران حضور دارند، دست‌اندرکاران جشنواره یک نشست خبری برای اهالی رسانه در پردیس ملت ترتیب دادند تا با مهمانان خارجی جلسه‌ای برای طرح پرسش داشته باشند.

در این نشست تهیه کننده فیلم «شرافت»، کارگردان فیلم «گل‌های دیگری»، کارگردان فیلم «شیواما»، مهی‌الدین مظفر کارگردان فیلم تاجیکستانی و فارس زبان «اقبال»، تهیه کننده «بدون ایوان دفنم نکن» و مدیر فیلم برداری «موهبت الهی» حضور داشتند.

این سینماگران در این جلسه با تشکر از اینکه به جشنواره فجر دعوت شده بودند، از علاقه خود به سینمای ایران صحبت کردند و بیش از هر فیلمسازی نام کیارستمی، مخملباف، اصغر فرهادی فرهادی، جعفر پناهی و مجید مجیدی را به زبان آوردند.

یوسوکه اوکودا، کارگردان «گل‌های دیگری» با اشاره به اینکه ملیت وی ژاپنی است و چینی نیست گفت: من فیلم ایرانی دوست دارم و از بین فیلمسازان ایرانی کیارستمی، مجید مجیدی، اصغر فرهادی را بیش از همه دوست دارم.

جایشانکار آریار کارگردان فیلم «شیواما» نیز بیان کرد: من تجربه طولانی مدتی از دیدن فیلم های ایرانی دارم و می توانم از عباس کیارستمی و خانه دوست کجاست نام ببرم. فیلمی که من کارگردانی کردم درونمایه ای از مستند در خودش جای داد؛ آن طور که از فیلم کیارستمی متوجه شدم این ویژگی مستند در فیلم های او هم بود که من سعی کردم این موضوع را از این کارگردان اقتباس کنم. قبل از اینکه اینجا باشم از جغرافیا و مردم ایرانی از طریق فیلم های ایرانی آشنا بودم و بعد از حضورم در ایران ترافیک و مردم ایران همه آن چه که در فیلم ها دیده بودم را برایم تداعی می کرد.

او درباره نقطه قوت فیلم های ایرانی هم گفت: طبیعت انسانی و ارتباط بین انسان ها در فیلم های ایرانی پررنگ هستند مثل فیلم بچه های آسمان و رابطه ای که برادر با خواهر دارد. این مدل رابطه ها نشان دهنده طبیعت انسانی است که در فیلم های ایرانی مشهود و بارز است.

واسیلیوس استاوروپولوس، تهیه کننده فیلم «شرافت» گفت: کارگردان فیلم هم دوست داشت در این جشنواره حضور داشته باشد اما به دلیل مشکلاتی که داشت متاسفانه نتوانست حاضر شود. اعتباری که جشنواره بین المللی فیلم فجر دارد برای من قابل احترام و دارای اهمیت است.

او با بیان اینکه هر فیلمی جهان خودش را دارد، افزود: دنیای محبوب من دنیای واقعی است که این دنیا را اصغر فرهادی هم در فیلم هایش دارد و من این نگاه را دوست دارم.

مظفر کارگردان تاجیکستانی حاضر در این نشست درباره دسترسی به فیلم های ایرانی در تاجیکستان بیان کرد: من خیلی از فیلمسازان ایرانی را مثل کیارستمی، مخملباف، پناهی، فرهادی و مجیدی استاد خود می‌دانم و از مسئولان جشنواره فجر خواستم که فیلم های قدیمی کیارستمی و محسن مخملباف را در اختیار ما بگذارند چون من هرچه در اینترنت جستجو کردم این فیلم ها را پیدا نکردم.

او افزود: یکی از برنامه‌های من بعد از این جشنواره این است که فکر میکنم هرچه بیشتر مناسبات بین ما و سینماگران باید برقرار شود چون فیلمسازان ایرانی ایرانی برای ما استادان معنوی هستند و دست یاری دراز می‌کنیم برای ساخت فیلم از چهره‌های ادبی فارسی زبان.‌

ایوان بولوتیکوف تهیه کننده «بدون ایوان دفنم نکن» نیز درباره اینکه تا چه اندازه با سینمای ایران و جشنواره فیلم فجر آشناست، گفت: من سینمای ایران را می شناسم اما بیشتر فیلم های ایرانی که در فستیوال های خارجی بودند را می‌شناسم و می توانم از فیلم های آقای مخملباف و کیارستمی نام ببرم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha