• دوشنبه / ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ / ۰۰:۵۵
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1401112418067
  • خبرنگار : 50126

در نشست مدیرکل و معاونان حفاظت محیط زیست در ایسنا مطرح شد

زیست بیش از ۱۰۰۰ گونه گیاهی و جانوری/ کارخانه‌ها به استانداردسازی تجهیزات توجه کنند

زیست بیش از ۱۰۰۰ گونه گیاهی و جانوری/ کارخانه‌ها به استانداردسازی تجهیزات توجه کنند

ایسنا/ایلام مدیرکل حفاظت محیط زیست استان و معاونان محیط طبیعی و تنوع زیستی و محیط زیست انسانی ضمن تشریح فعالیت‌های شاخص برای حفاظت از محیط زیست از امید خود به اجرای طرح ارزش گذاری اقتصادی بوم سازگان گفتند.

«علیرضا محمدی» مدیرکل حفاظت محیط زیست استان در نشستی که در ایسنا برگزار شد،‌ اظهار کرد: استان ایلام ۱۴۳ هزار و ۲۷۵ هکتار مناطق تحت مدیریتی شامل ۴ منطقه حفاظت شده مانشت و قلارنگ، کبیرکوه، دینارکوه و کولگ است و غار خفاش، چشمه قیر آثار طبیعی جذاب برای علاقمندان این حوزه است.

وی با بیان اینکه در محیط زیست ایلام ۴۴ گونه پرنده   و بالغ بر ۱۰۰۰ گونه گیاهی وجود دارد، گفت: ۱۵ اکیپ حفاظت در سطح اداره کل در راستای صیانت از محیط زیست وجود دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست ایلام با اشاره به سایت گوزن زرد ایلام، تصریح کرد: این سایت یکی از موفق‌ترین سایت‌های کشور است و امروز ۳۴ راس گوزن زرد در آن زندگی می‌کنند و در آن تکثیر انجام می‌شود.

محمدی ادامه داد: موزه تاریخ طبیعی و تنوع زیستی استان یک مکان علمی ، آموزشی و فرهنگی و نمودی از محیط زیست استان است که  همواره مورد بازدید رایگان قرار می‌گیرد و بازدیدکنندگان را با سیمای حیات وحش آشنا می‌کند ، در نوروز ۱۰۴۱ گذشته ۱۵ هزار نفر از آن بازدید کردند.

وی با اشاره به افتتاح اولین خانه محیط زیست ایلام، گفت: دانش‌آموزان، دانشجویان و سازمان‌های مردم‌نهاد زیست محیطی می‌توانند از این مکان استفاده کنند و دارای کتابخانه، محتوای آموزشی مناسب و فضای مناسب برای جلسات زیست محیطی است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ایلام با بیان اینکه آزمایشگاه آب و خاک وهوا در محل اداره کل وجود دارد و کارشناسان به صورت مستمر پایش را انجام می‌دهند، به ایسنا گفت: ۸ ایستگاه سنجش آلایندگی در استان فعال است و به طور دقیق میزان ذرات معلق در هوا را پایش در زمان وجود آلودگی به اطلاع مراجع ذی‌ربط رسانده می‌شود.

محمدی از وجود سیستم‌های تصفیه خانه در واحدهای تولیدی خبر داد و تصریح کرد: ۶ آزمایشگاه در این زمینه داریم و ۱۲ سیستم بی‌خطر ساز در مراکز درمانی و ۳ بیمارستان امام علی (ع) ایلام، ولیعصر دره‌شهر و بیمارستان مهران فعال است.

وی تاکید کرد: ۲۲ ایستگاه آلودگی سنجی بر روی رودخانه‌های استان وجود دارد و سامانه الکترونیکی ۱۵۴۰ همیشه جوابگوی ترتیب اثر دادن به شکایات مردمی است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ایلام گفت: ۱۱۴۵ مورد پایش از صنایع و صدور ۱۶۸ اخطاریه برای واحدهای تولیدی استان از ابتدای امسال تا پایان دی صادر شده است.

محمدی تاکید کرد: کارخانه‌ها و واحدهای صنعتی باید خود را به استانداردهای لازم مجهز و به مسئولیت اجتماعی خود عمل و با کمترین آلودگی برای محیط زیست در استان فعال باشد تا مشکلی برای اشتغال نیز پیش نیاید.

وی از انجام ۶۰ مورد تیمار و نگهداری گونه‌های حیات وحش در ماهه‌ی اول امسال خبر داد و اظهار کرد: در این مدت  با ۲۵ مورد اکتشاف و بهره‌برداری معادن موافقت و ۶ مورد در این زمینه مخالفت شده  و  ۶۰ مورد پایش تالاب‌ها انجام و  ۳۷ مجوز صید و شکار نیز صادر شده است.

مدیرکل محیط زیست استان ایلام  درباره کارهای صورت گرفته در زمینه محیط زیست انسانی گفت: در این زمینه ۱۱۴۵ مورد پایش انجام و ۱۶۸ اخطاریه صادر شده و در این زمینه با صنایع آلاینده بدون هیچگونه تسامحی، برخورد قانونی صورت می‌گیرد و برای صاحبان صنایع آلاینده نیزپرونده قضایی تشکیل می‌شود.

محمدی از انجام ۱۳۰ مورد نمونه برداری از منابع آب خبر داد و گفت: ۵۸ مورد نمونه برداری از فاضلاب صنایع و ۴۵ مورد از دودکش صنایع نمونه‌برداری شده است.  

وی از ۷۲۴ مورد موافقت و۴۲ مورد مخالفت با استقرار صنایع در استان خبر داد و تصریح کرد: در این مدت  با ۳۶۷ مورد استقرار صنایع موافقت و با ۱۲ مورد نیز مخالفت شده است.

ارزش‌گذاری اقتصادی بوم سازگان به کمک حفاظت از محیط زیست می‌آید

«علی‌طاهر سارایی»،  محیط زیست انسانی این اداره کل نیز در نشست ایسنا اظهار کرد: امسال ۱۲۸ روز آلوده داشته ایم که ۱۰۳ روز هشدار ، ۱۹ روز بحرانی و ۶ روز اضطرار بوده است.

وی با تاکید بر اینکه آلودگی آب و خاک و هوای استان به صورت لحظه‌ای و دقیق پایش می‌شود گفت: بدون هیچ گونه تسامحی بر نحوه فعالیت تمام صنایع استان نظارت و با تخلفات در این زمینه برخورد  قانونی خواهد شد.

معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان تاکید کرد: خاک محدود است و سال‌ها برای تشکیل یک میلیمتر خاک زمان نیاز است، اما ما یک سانتیمتر را در ۱۵ سال از دست می دهیم. 

سارایی اجرای طرح ارزش گذاری اقتصادی بوم سازگان را نقطه امید نجات محیط زیست عنوان کرد و گفت: بر اساس این طرح قبل ازاجرای هر طرحی ارزش بوم سازگان آن منطقه مورد بررسی قرار می‌گیرد که روشن شود ارزش اکوسیستم منطقه چقدر است و پروژه ای که می‌خواهد اجرا شود چقدر ارزش دارد؛ اگر پس از بررسی ها مشخص شد ارزش بوم سازگان بیشتر از فواید اجرای پروژه است آن پروژه اجرا نخواهد شد.

وی تاکید کرد: سال هاست انتظار این طرح را کشیده‌ایم و امیدواریم هرچه زودتر اجرایی شود.

ارزش‌گذاری اقتصادی بوم سازگان به کمک حفاظت از محیط زیست می‌آید

«علیرضا محمدی» معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست ایلام نیز با اشاره به فواید اجرای طرح ارزش گذاری اقتصادی بوم سازگان رهاورد این قانون حفظ بیش از پیش محیط زیست خواهد بود.

وی گفت: امسال از محل اعتبارات تملک دارایی برای حفظ محیط زیست و تنوع زیستی و تجهیزات یگان حفاظت ۲۲ میلیارد و ۵۵۰ میلیون ریال ابلاغ شد که ۳ میلیارد ریال برای مرمت و بازسازی و حفاظت، ۱۱ میلیارد و ۵۵۰ ریال برای تنوع زیستی شامل سایت گوزن و ساخت آبشخور و ۸۰۰ میلیون تومان آن برای تجهیزات اطفاء حریق و ۳۰۰ میلیون تومان نیز برای تجهیز ایستگاه های سنجش ریزگردها و آبیاری مناطق جنگل‌کاری شده در راستای کنترل ریزگزدها هزینه شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha