• سه‌شنبه / ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۰:۵۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401112519105
  • خبرنگار : 30147

مدیر هواشناسی تربت‌حیدریه:

افزایش ایستگاه‌های باران‌سنجی ضروری است

افزایش ایستگاه‌های باران‌سنجی ضروری است

ایسنا/خراسان رضوی مدیر هواشناسی تربت‌حیدریه گفت: با توجه به اینکه شهرستانهای رشتخوار، مه‌ولات و زاوه زیر نظر ایستگاه هواشناسی تربت حیدریه هستند و از سویی وسعت منطقه و میزان سطح زیر کشت کشاورزی به ایستگاه‌های باران‌سنجی بیشتری نیاز داریم.

رضا صفایی مهنه، در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه بر اساس گزارش اعلام شده از ایستگاه‌ها بیشترین بارش برف در بین ایستگاه‌های شهرستان مربوط به تربت‌حیدریه است، خاطرنشان کرد: بیشترین بارش باران و برف در سطح شهرستان، طی ۲۴ ساعت گذشته از تربت‌حیدریه به میزان ۸.۴ میلی‌متر بارش باران و ۱۲ سانتی‌متر برف گزارش شده است.

 وی با اشاره به ثبت ۱.۸ میلی‌متر بارش باران در رشتخوار، افزود: در مه‌ولات نیز ۳ میلی‌متر بارش باران و در شاهین علیا ۶ میلیمتر باران و ۵ سانتی‌متر بارش برف و در ایستگاه ژرف نیز ۷ میلیمتر بارش باران و ۱۰ سانتی‌متر برف گزارش شده است.

مدیر هواشناسی تربت‌حیدریه همچنین بیان کرد: در ایستگاه مهنه نیز ۴.۳ میلیمتر و صفی‌آباد نیز ۷ میلیمتر بارش باران و ۵ سانتی‌متر برف و در فدیهه نیز ۵ میلیمتر بارش باران و ۷.۵ سانتیمتر بارش برف ثبت شده است.

وی در ادامه با اعلام اینکه در مناطق کوهستانی و مرتفع احتمال بارش برف بیش از این هم وجود خواهد داشت، افزود: آب حاصل از برف و بارندگی برای انجام کارهای علمی پژوهشی از اهمیت بیشتری برخوردار است.

صفایی مهنه در ادامه گفت: با توجه به اینکه شهرستان‌های رشتخوار و مه‌ولات و زاوه زیر نظر ایستگاه هواشناسی تربت حیدریه هستند و از سویی وسعت منطقه و همچنین میزان بسیار سطح زیر کشت کشاورزی نیاز به ایستگاه‌های باران‌سنجی بیشتری در این مناطق داریم.

وی اظهار کرد: اکنون در شهرستان ۷ ایستگاه باران‌سنجی سنتی و سه ایستگاه خودکار در رشتخوار، زاوه و مه‌ولات و یک ایستگاه اقلیم‌شناسی در اسدآباد رخ داریم.

مدیر هواشناسی تربت‌حیدریه با اعلام اینکه در منطقه چنار مه‌ولات و بکاول تربت‌حیدریه و برخی مناطق دیگر نیازمند ایستگاه باران‌سنجی هستیم، عنوان کرد: اکنون در رشتخوار مکان‌سنجی چهار ایستگاه باران‌سنجی و در گرماب تربت‌حیدریه یک ایستگاه انجام شده است که امیدواریم در اعتبارات عمرانی پیش بینی و تخصیص یابد.

وی در پایان با ارائه هشدارهایی نسبت به تقویت سامانه بارشی فعال در استان از عصر سه شنبه تا ظهر پنج‌شنبه هفته جاری از افزایش حجم بارش‌ها همراه با وزش باد شدید، احتمال آب‌گرفتگی، روان آب و سیلاب در نواحی مستعد استان، کولاک، تشکیل مه، لغزندگی محورها، کاهش دید و احتمال اختلال در سیستم حمل ونقل خبر داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha