• چهارشنبه / ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ / ۰۷:۲۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401112619748
  • خبرنگار : 30147

مدیر آب و فاضلاب تربت‌جام:

وضعیت منابع آبی در تربت‌جام بحرانی است

وضعیت منابع آبی در تربت‌جام بحرانی است

ایسنا/خراسان رضوی مدیر آب و فاضلاب تربت‌جام از بحرانی بودن منابع آبی این شهرستان به دلیل خشکسالی و کاهش بارندگی خبر داد.

مرتضی اشراقی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به تنش و بحرانی بودن وضعیت منابع آبی این شهرستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر آب شرب مشترکین این شهرستان از ۷۵ حلقه چاه، ۱۴ دهنه چشمه و ۴ رشته قنات تأمین می‌شود.

وی اظهار کرد: سرانه مصرف آب برای هر نفر در شبانه‌روز ۱۵۲ لیتر و سرانه بر اساس استاندارد برای یک خانواده چهار نفره تربت‌جامی در ماه ۱۸ هزار و ۲۴۰ لیتر است.

آب‌رسانی به ۲۰ روستا با تانکر

مدیر آب و فاضلاب تربت‌جام با بیان اینکه افت شدید سطح منابع آبی، خشک شدن و کم آب شدن چشمه و قنات موجب بحرانی شدن منطقه در تأمین آب مورد نیاز مشترکین شده است، گفت: کمبود بارش‌ها طی سال‌های اخیر موجب شد سطح آب‌های زیرزمینی به شدت کاهش یابد.

وی در ادامه طول کل شبکه توزیع را ۱۸۰۰ کیلومتر اعلام کرد و افزود: از این میزان ۳۰ درصد معادل ۵۰۰ کیلومتر آن فرسوده است.

اشراقی عنوان کرد: اگرچه فرسوده بودن شبکه توزیع آب در تربت‌جام ۴۲ درصد هدر رفت را به خود اختصاص داده است، اما از سویی اعتبارات موجود به هیچ عنوان جوابگوی اصلاح شبکه فرسوده نیست، در وضعیت موجود هر ساله حدود ۵ کیلومتر از شبکه فرسوده را بیشتر نمی‌توانیم تعویض کنیم.

وی تصریح کرد: اکنون ۳۰ درصد خطوط آب شهرستان غیر مقاوم و غیر ایمن است که می‌طلبد برای رفع مشکل هر چه زودتر اعتبارات مورد نیاز به شهرستان اختصاص یابد.

مدیر آب و فاضلاب تربت‌جام همچنین با بیان اینکه حدود ۱۵۱ روستا در شهرستان داریم که بیش از ۵۰ درصدشان با تنش آبی مواجه‌اند، گفت: در وضعیت فعلی ۲۰ روستا تحت پوشش ما نیستند که با تانکر آب‌رسانی می‌شوند.

استفاده ۲۳۰ دامداری از آب شرب

وی در ادامه به وضعیت انشعابات غیرمجاز در شهرستان اشاره کرد و افزود: از ابتدای امسال بالغ‌بر ۸۰ فقره انشعاب غیرمجاز در شهرستان کشف شده است.

اشراقی در همین خصوص عنوان کرد: اگرچه در بخش کشاورزی از آب شرب استفاده نمی‌شود، ولی ۲۳۰ دامداری از آب شرب استفاده می‌کنند که برخی مجاز هستند و تعدادی دیگر به صورت غیر مجاز استفاده می‌کنند که تاکنون برخوردهای لازم با متخلفین و پیگیری‌هایی صورت گرفته است.

 وی عنوان کرد: واحدهای دامداری حاشیه شهر سال‌هاست  بدون اینکه هزینه‌ای بپردازند از آب شرب برای دام استفاده می‌کنند، اغلب دامداری‌های غیرمجاز حاشیه شهر در پایین‌ترین ‌نقطه شهر واقع شده‌اند و هنگام  آب‌رسانی به شهر، زودتر از دیگر مناطق به آب شرب متصل می‌شوند

مدیر آب و فاضلاب تربت‌جام با اشاره به اینکه ۲ درصد مصرف آب در شهرستان تربت‌جام در بخش دامداری و صنعت مصرف می‌شود، گفت: در برخی روستاها به دلیل تعداد زیاد دام برای تأمین آب شرب با مشکل مواجهیم.

تلاش برای افزایش توان تولید

وی در ادامه آب‌رسانی به روستای قلعه گک، افزایش توان تولید منابع با حفر چاه و احیای برخی از منابع، آب‌رسانی به روستاهای غیر تحت پوشش و یا دارای مشکل را از مهمترین برنامه‌های پیش رو اعلام نمود.

اشراقی با اعلام اینکه در حال حاضر مهمترین مشکل پیش رو کمبود اعتبارات و افت شدید منابع آبی است، خاطرنشان کرد: اعتبارات موجود کفاف اجرای طرح‌ها و پروژه‌ها را نمی‌دهد، نمی‌توانیم شبکه‌های فرسوده را تعویض کنیم.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه آب‌رسانی به روستاها به بودجه کلانی نیاز دارد به عنوان مثال برای آب‌رسانی به روستای جهان‌آباد به ۲.۵ تا ۳ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم، اگر اعتباری هم اختصاص یابد برای تعویض شبکه‌های فرسوده داخل شهر هزینه می‎شود.

اداره آب و فاضلاب شهرستان تربت‌جام ۷۱ هزار و ۲۸۰ مشترک دارد. مرکز شهرستان ۲۴۰ هزار نفری تربت‌جام در ۱۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است، این شهرستان مرزی شامل چهار شهر، چهار بخش مرکزی، نصرآباد، پایین‌جام و بوژگان و ۱۳ دهستان و ۱۵۱ روستاست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha