• چهارشنبه / ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۵:۲۹
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1401112620364
  • خبرنگار : 50180

ار ابتدای امسال

40 دستگاه حفار غیرمجاز چاه در کرمانشاه توقیف شد

40 دستگاه حفار غیرمجاز چاه در کرمانشاه توقیف شد

ایسنا/کرمانشاه معاون حفاظت و بهره برداری آب منطقه‌ای استان کرمانشاه گفت: از ابتدای امسال 40 دستگاه حفار غیرمجاز چاه را در استان توقیف کرده‌ایم.

علی مرادی امروز(26 بهمن) در سومین همایش ملی کم آبیاری و استفاده از آب‌های نامتعارف در مناطق خشک به میزبانی دانشگاه رازی کرمانشاه، با بیان اینکه برخورد با چاه‌های آب غیرمجاز بخش کشاورزی در اولویت آب منطقه‌ای است، گفت: از ابتدای امسال تاکنون 40 دستگاه حفار  غیرمجازچاه را در استان توقیف کرده‌ایم.

وی با اشاره به مدرن شدن دستگاه‌های حفاری چاه، گفت: بعضا نمونه‌های این دستگاه‌ها آنقدر کوچک است که حتی قابلیت کار زیر یک چادر مسافرتی کوچک را هم دارد و در چنین شرایط شناسایی و برخورد با حفاران غیرمجاز چاه‌های آب کاری سخت است.

معاون حفاظت و بهره برداری آب منطقه‌ای استان کرمانشاه با بیان اینکه مقابله با حفر چاه های غیرمجاز نیاز به فرهنگ‌سازی دارد، گفت: از اساتید، دانشجویان و جامعه علمی انتظار می‌رود کشاورزان را در جریان مخاطرات حفر چاه های غیرمجاز واثرات نامطلوب آن در کاهش سطح منابع آبی قرار داده و از این طریق در کاهش گرایش کشاورزان به حفر چاه‌های غیرمجاز تلاش کنند.

مرادی در ادامه با اشاره به گره خوردن اقتصاد استان به بخش کشاورزی گفت: گرایش کشاورزان استان به کشت محصولات آب‌بَر و بعضا اجاره دادن اراضی خود به کشاورزان مهاجر برای درآمدزایی بیشتر می تواند احتمال حفر چاه های غیرمجاز را در استان بالا ببرد که این موضوع می تواند نقش مهمی در کاهش سطح منابع آبهای سطحی و زیرزمینی استان داشته باشد.

وی اشاره ای هم به توسعه کشت محصول آب بری مثل برنج در شهرستانهای شرقی استان مثل شهرستان صحنه در سنوات گذشته داشت و گفت: درآمدهای بالای کشت محصولات آب بری مثل برنج کشاورزان را به سمت این کشت‌ها سوق می‌دهد که با توجه به نیاز آبی بالای کشت برنج احتمال بیشتر شدن حفر چاه‌های غیرمجاز در استان دور از انتظار نیست.

مرادی یادآور شد:  کشاورزان در پی سود بیشتر هستند، لذا وقتی با کشت برنج تا 300 میلیون تومان در هکتار درآمد دارند، قطعا کشت برنج را ولو به قیمت حفر چاه‌های غیرمجاز به کشت محصول استراتژیکی مثل گندم که در بهترین حالت 50 میلیون تومان در هکتار درآمد برای آنها به همراه خواهد داشت، ترجیح می‌دهند.


پرت آب شرب در کرمانشاه بالا است

وی در ادامه با اشاره به پرت بالای آب شرب در کرمانشاه، گفت: بیشترین پرت آب در کرمانشاه به مصرف آب شرب مربوط می شود.

وی با بیان اینکه هر کرمانشاهی به طور متوسط 450 لیتر آب در طول شبانه روز مصرف می‌کند، گفت: 250 لیتر از این آب پرت می شود، چون متوسط مصرف آب برای هر فرد در طول شبانه روز حدود 200 لیتر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha