• چهارشنبه / ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ / ۲۳:۰۴
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1401112620622
  • خبرنگار : 50256

معاون سازمان صمت خبر داد:

فعالیت ۴۲۰۰ واحد تولیدی در آذربایجان شرقی

فعالیت ۴۲۰۰ واحد تولیدی در آذربایجان شرقی

ایسنا/آذربایجان شرقی معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی، با اشاره به اینکه حدود چهار هزار و ۲۰۰ واحد تولیدی و صنعتی در این استان وجود دارد، اظهار کرد: در این واحدها برای ۱۱۰ هزار نیروی کار به صورت مستقیم اشتغال دارند که با لحاظ نیروهای کار غیرمستقیم این تعداد به بیش از ۲۵۰ هزار نفر می رسد.

آرش نگاهبانی، چهارشنبه ۲۶ بهمن ماه، در نشست خبری برگزاری اولین همایش مدیران مسوولیت پذیر، گفت: براساس آسیب شناسی از واحدهای صنعتی و تولیدی استان، ۸۰ درصد بحران‌ها و تنش‌های کارگری در این واحدها ناشی از روابط کار است.

وی با بیان اینکه بر اساس این آسیب شناسی، تنش‌های کارگری و بحران‌ها در این واحدها مربوط به دسترسی به مواد اولیه و کمبود نقدینگی نیست، افزود: عامل دیگر این تنش ها ناشی از عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در این واحدها است.

وی اظهار کرد: اگر طرح طبقه بندی مشاغل در سال های گذشته در این واحدها اجرا می شد و هر کارگر بر اساس آن در پست خود قرار می گرفت این مسایل پیش نمی آمد و موضوع دیگر در این زمینه عدم رعایت قانون سخت و زیان آور در واحدهای تعریف شده در این قانون است.

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه در بررسی این موضوعات هم کارگر و هم کارفرما را در کنار هم باید در نظر گرفت، گفت: دیدگاه ما در عقد قراردادها، برد برد دو طرف است و باید در این قراردادها منافع کارگر و کارفرما در کنار هم رعایت شود.

وی ادامه داد: اگر کارگر به عنوان عامل اصلی تولید به رسمیت شناخته شده و آن را در تولید مشارکت داد و کارگر منافع حاصل از تولید را لمس کرده و از آن بهره مند شود، در چنین واحدی مشکل و تنشی روی نمی دهد.

وی یادآور شد: اگر کارفرما چنین نظام انگیزشی را در واحدهای خود ایجاد کند و کارگر را عامل تحمیلی تولید نداند بلکه دخیل در تولید بداند بنابراین آن را در منافع حاصل از تولید مشارکت خواهد داد.

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی، سومین عامل بروز تنش کارگری در واحدهای تولیدی و صنعتی را تفاوت در قراردادها اعلام کرد و گفت: در برخی واحدها به علت عدم رعایت این موضوع، ناعدالتی و نارضایتی در کارگران ایجاد می شود.

وی با تاکید بر فرهنگ سازی و برگزاری دوره های آموزشی آشنایی با قوانین و مقررات کار برای کارفرمایان و کارگران، افزود: شفاف سازی این موضوع می تواند تاثیر مثبتی بر آگاه سازی آن ها از قوانین مربوطه بگذارد و در نتیجه تنش ها و بحران های کارگری در محیط کار کاهش یابد.

وی با اشاره به اینکه حدود چهار هزار و ۲۰۰ واحد تولیدی و صنعتی در این استان وجود دارد، اظهار کرد: در این واحدها برای ۱۱۰ هزار نیروی کار به صورت مستقیم اشتغال دارند که با لحاظ نیروهای کار غیرمستقیم این تعداد به بیش از ۲۵۰ هزار نفر می رسد.

نگاهبانی، با بیان اینکه بیش از ۶۰ درصد و معادل ۲ هزار و ۹۰۰ واحد از کارگاه های صنعتی آذربایجان شرقی در تبریز مستقر هستند، ادامه داد: کارگران واحدهای تولیدی و صنعتی تاثیر مستقیمی در تولید استان دارند ولی با انواع قراردادهای کارگری دست و پنجه نرم می کنند، لذا بر این اساس یکپارچه سازی قراردادها ضروری است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha