• سه‌شنبه / ۲ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۱:۲۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401120201120
  • خبرنگار : 50405

ریاضیات چگونه به دقیق شدن پروژه‌های شهرداری کمک می‌کند؟

ریاضیات چگونه به دقیق شدن پروژه‌های شهرداری کمک می‌کند؟

ایسنا/خراسان رضوی مسئول ارتباط با جامعه دانشکده علوم ریاضی دانشگاه فردوسی با بیان اینکه شهرداری برای تدقیق پروژه‌های خود از ظرفیت دانشگاه فردوسی استفاده می‌کند، گفت: به دلیل دیتاهای بسیاری که در شهرداری تولید می‌شود، این نهاد چنین همکاری‌هایی را با دانشکده علوم ریاضی نیز دارد.

دکتر مهدی عمادی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه شهرداری هر ساله برای تدقیق پروژه‌های اجرایی خود قراردادهایی را با دانشگاه منعقد می‌کند، اظهار کرد: هر سال شهرداری پیش از ارسال لایحه بودجه به شورای شهر، از سازمان‌های زیرمجموعه خود می‌خواهد پروژه‌های سال بعد را اعلام کنند و سپس برای اینکه پروپوزال این پروژه‌ها دقیق‌تر شود، از ظرفیت‌های موجود در دانشگاه فردوسی استفاده می‌کند. در پروپوزال‌ها در مورد پیشینه طرح، تجربیات مشابه در جهان و... صحبت می‌شود و سپس با توجه به اطلاعات داده شده، دانشکده‌های مرتبط بر روی موضوعات کار و پروپوزال‌ها را تدقیق می‌کنند. 

وی افزود: به دلیل دیتاهای بسیاری که در شهرداری تولید می‌شود، این نهاد چنین همکاری‌هایی را با دانشکده علوم ریاضی نیز دارد و به همین منظور در زمستان امسال تفاهم‌نامه‌ای هم بین این دانشکده و شهرداری منعقد شد. حدود ۲۰ درصد پروژه‌ها با دیتا و مدل‌سازی سروکار دارند و نیاز است کارهای مرتبط با آنالیز داده‌ها بر روی آن‌ها انجام شود تا میزان هزینه‌کرد شهرداری برای پروژه‌ها بهینه و بهترین نتیجه حاصل شود.  

مسئول ارتباط با جامعه دانشکده علوم ریاضی دانشگاه فردوسی ادامه داد: در این مسیر مدل‌سازی، بهینه‌سازی، آمار، تحقیق در عملیات، توپولوژی و گراف و ترکیبیات از جمله شاخه‌هایی هستند که بیشترین استفاده را دارند. بنابراین می‌بینیم در تدقیق پروژه‌های شهرداری حتی از ریاضیات محض هم استفاده می‌شود. 

عضو هیات علمی گروه آمار دانشگاه فردوسی با بیان اینکه بخش زیادی از کارهای تدقیق پروژه‌ها توسط دانشجویان انجام می‌شود و اساتید بیشتر نقش نظارتی دارند، عنوان کرد: حتی دانشجویان کارشناسی هم در این مسیر با دانشکده همکاری دارند. این کار باعث ایجاد ارتباط کاری بین دانشجویان و فضای خارج از دانشگاه می‌شود. فعالیت دانشجویان در چنین حوزه‌هایی بخشی از رزومه آن‌ها می‌شود که می‌تواند برای ورود آنان به بازار کار مورد  استفاده قرار گیرد. 

عمادی اضافه کرد: در حال حاضر این الزام از سمت وزارت علوم نسبت به دانشگاه‌ها وجود دارد که ارتباط خود را با جامعه تقویت کنند، لذا ما علاوه بر شهرداری با نهادهایی نظیر سازمان‌های استاندارد، مدیریت برنامه‌ریزی و استانداری هم همکاری داریم. این همکاری‌ها جزو شاخص‌های اصلی در ارتقای رنکینگ دانشگاه در نظام‌های رتبه‌بندی است. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha