• چهارشنبه / ۳ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۱:۴۲
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1401120302025
  • خبرنگار : 50562

راه‌اندازی پایگاه پژوهشی بافت تاریخی در مسجدسلیمان

راه‌اندازی پایگاه پژوهشی بافت تاریخی در مسجدسلیمان
مسجدسلیمان در دهه 40 خورشیدی

ایسنا/خوزستان سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مسجدسلیمان از راه‌اندازی پایگاه پژوهشی با مشارکت شرکت نفت در بافت تاریخی این شهرستان خبر داد.

ایوب سلطانی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه ایجاد این پایگاه رویدادی بزرگ برای احیا و حفاظت بیش‌تر از این شهر تاریخی است گفت: راه‌اندازی این پایگاه روند حفظ و احیای بافت را در مناسب‌ترین مسیر که پژوهش و برنامه‌ریزی است قرار داد.

او با اشاره به اینکه مهمترین اولویت این پایگاه برنامه‌ریزی و تهیه طرح در جهت حفظ و احیای بافت تاریخی است توضیح داد: تا بتوان در وهله نخست برنامه‌ای بلندمدت برای حفظ این بافت داشت و در گام بعدی در جهت احیای قسمت‌های گوناگون آن قدم برداشت.

سلطانی خاطرنشان کرد: هدف از راه‌اندازی این پایگاه مرمت، احیای مستمر، فراهم آوردن شرایط حفاظت و تداوم پژوهش و هماهنگی فعالیت‌ها است.

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مسجدسلیمان اضافه کرد: راه‌اندازی این پایگاه پژوهشی علاوه بر حفاظت بیشتر از این شهر تاریخی زمینه فعالیت‌های پژوهشی و توجه به آثار ارزشمند تاریخی شهر را فراهم کرده است.

به گزارش ایسنا، شهر قدیمی مسجدسلیمان شهری تاریخی در میان کوه‌های زاگرس و از شهرهای لر بختیاری‌نشین استان خوزستان ایران است. مسجدسلیمان پیشگام حفاری نفت در ایران است. دولت بریتانیا استخراج نفت ایران را در سال ۱۹۰۸ میلادی از این شهر آغاز کرد.

این شهر از شمال غرب به شهرستان شوشتر، از شمال تقریبا به شهرستان‌های لالی و اندیکا، از جنوب شرق به شهرستان ایذه و از جنوب غرب به شهر اهواز ارتباط دارد. ساکنان این شهر را طوایف مختلفی از ایل بختیاری تشکیل می‌دهند ولی با کشف نفت در منطقه افراد دیگری از سایر مناطق بختیاری به منظور کسب و کار به این شهر آمدند و رفته‌رفته به صورت دایم در این شهر ساکن شدند.

روستاهای کوهستان‌های اندیکا و لالی و دشت‌بزرگ از بخش‌های تابعه اطراف این شهر بودند که در چند سال اخیر بخش‌های اندیکا و لالی به شهرستان تغییر یافته‌اند. از دیدنی‌های این شهر منطقه می‌توان به تفرجگاه تمبی و معبد سرمسجد و معبد بسیار کهن برد نشانده اشاره کرد.

هیات باستان‌شناسی فرانسوی نیز در مسجدسلیمان موفق به کشفیات مهمی شد. یکی از عوامل ایجاد و گسترش شهر مسجدسلیمان اکتشاف نفت در این منطقه ‌است. ویلیام ناکس دارسی طی انعقاد قراردادی با دولت مظفری مجوز جست‌وجو و اکتشاف نفت در ایران را گرفت و تیم اکتشاف وی نفت را برای اولین بار در خاورمیانه و در شهر مسجدسلیمان کشف کرد. مسجدسلیمان به واقع شهری استثنایی است. بنیاد کهن، استقرار در میان کوه‌ها، وجود چاه‌های متعدد نفت (۲۸۲ حلقه)، حضور خارجیان، ساکنان خو گرفته با فرهنگ‌های متفاوت و از دیگر سو توقف استخراج نفت، رکود ساخت‌وساز و مهاجرت‌های بی‌وقفه روستاییان در مجموع شهری متفاوت از مسجدسلیمان ساخته است.

با همین موضوع:

سیر نزولی حفاظت از آثار و محوطه‌های تاریخی مسجدسلیمان

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha