• چهارشنبه / ۳ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۴:۱۰
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401120302280
  • خبرنگار : 50037

جوراب‌های ساخت «جامیشلو»

جوراب‌های ساخت «جامیشلو»

ایسنا/همدان روستای جامیشلو از توابع بخش مرکزی شهرستان رزن با ۲۸۰ خانوار شامل جمعیتی افزون بر ۸۴۶ نفر بوده که با دارا بودن کارگاه‌های مختلف جوراب بافی و سری دوزی در این کارگاه‌ها اشتغال مناسب و پایداری را برای اهالی روستا از جمله بانوان ایجاد کرده است.

در حال حاضر به طور متوسط سالیانه ۱۷۰ هزار جین جوراب توسط کارگاه های جوراب بافی در حال فعالیت روستای جامیشلو تولید و روانه بازار می‌شود که به طور قطع حمایت هر چه بیشتر از این کارگاه ها از نقش مؤثری در اشتغال دوچندان و رونق اقتصادی این روستا و حتی روستاهای همجوار جامیشلو برخوردار خواهد بود.

حمایت و پشتیبانی مسئولان از راه اندازی کارگاه های تولیدی در روستاها، در عمل جوابگو بوده و انگیزه مردم را برای مشارکت و باور توانمندی‌های خود بیشتر خواهد کرد.

فعالیت روستای جامیشلو در حوزه جوراب‌بافی

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان رزن در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: روستای جامیشلو در حوزه جوراب بافی فعالیت بسیار خوبی دارد و جوراب بافی در این روستا فراگیر شده و در حال حاضر در این روستا پنج واحد کارگاه جوراب بافی و چهار واحد سری دوزی فعال هستند.

مجید عربلو افزود: یکی از کارگاه های جوراب بافی این روستا با دارا بودن ۱۶ دستگاه جوراب بافی در کارگاه خود به تنهایی برای ۲۵ نفر اشتغال ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه در کارگاه های جوراب بافی و سری دوزی موجود سطح روستای جامیشلو ۱۰۰ نفر به صورت مستقیم مشغول به کار هستند، خاطرنشان کرد: تمامی این کارگاه های تولیدی دارای مجوز صنفی بوده و در هر یک از این کارگاه‌ها هشت تا ۱۰ نفر اشتغال دارند.

عربلو خاطرنشان کرد: در سال جاری به دو واحد از کارگاه های جوراب بافی این روستا یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان و به کارگاه‌های سری دوزی ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی ارزان قیمت پرداخت شده است.

جوراب‌های روستای جامیشلو برند خاص خود را دارند

وی با بیان اینکه تولیدات کارگاه های جوراب بافی و سری دوزی روستای جامیشلو به همدان و سایر استان ها ارسال می‌شود، خاطرنشان کرد: برخی از کارگاه های جوراب بافی این روستا نسبت به برندسازی اقدام کرده و برند خاص خود را دارند و در حال حاضر یکی از کارگاه های جوراب بافی پیگیر بحث صادرات جوراب های تولیدی واحد خود به کشور عراق است.

عربلو در ادامه با اشاره به فعالیت روستای ورقستان در حوزه موزائیک سازی و مشتقات سیمان و نیز فعالیت روستای ماهنیان در حوزه لاستیک سازی خودرو و پراکندگی کارگاه های این روستاها تصریح کرد: به منظور ساماندهی این کارگاه ها و ایجاد خوشه صنعتی در این روستاها سازمان صمت استان به درخواست استانداری از اداره صمت شهرستان رزن درخواست کرده گزارشی از روستاهایی که دارای واحدهای صنعتی کوچک هستند را ارائه دهیم.

وی اظهار کرد: در همین رابطه روستای ورقستان و ماهنیان را به عنوان لکه صنفی صنعتی به استان معرفی و گزارش کاملی از تعداد کارگاه های این دو روستا و تعداد شاغلان و جمعیت شاغل در این کارگاه‌ها به استان ارائه شده که کار آن در حال انجام است.

وجود ۵ کارگاه بزرگ جوراب‌بافی در روستای جامیشلو

دهیار روستای جامیشلو هم در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: روستای جامیشلو به علت خشکسالی‌های اخیر و نیز به علت کم بودن اراضی کشاورزی روستا اشتغال چندانی در زمینه کشاورزی و دامپروری ندارند و اکثریت در اشتغال دیگر فعالیت دارند.

مرتضی نامدار گفت: در حال حاضر در سطح روستای جامیشلو پنج کارگاه بزرگ جوراب بافی، چهار کارگاه سری دوزی و ۱۰ کارگاه خیاطی و نیز شش کارگاه جوراب بافی خُرد دارای فعالیت هستند.

وی از دو برابر شدن تعداد کارگاه‌های جوراب بافی روستای جامیشلو در سال آینده خبر داد و تصریح کرد: در حال حاضر تعداد دیگری متقاضی راه اندازی کارگاه جوراب بافی در روستا نسبت به اخذ تسهیلات اقدام کرده اند که به طور قطع در سال آینده با وارد چرخه تولید شدن کارگاه این متقاضیان تعداد کارگاه های بزرگ جوراب بافی روستای جامیشلو  دوچندان خواهد شد.

اشتغال ۲۰۰ نفر از اهالی روستا در واحدهای جوراب‌بافی

نامدار با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۲۰۰ نفر از اهالی روستا در کارگاه های بزرگ و کوچک روستا به فعالیت مشغول هستند، یادآور شد: اکثریت تولید این واحدها به تهران و سایر استان ها ارسال می‌شود و خوشبختانه مشکلی در رابطه با بازاریابی محصولات خود ندارند.

وی با اشاره به فعالیت ۱۰ واحد کارگاه بزرگ خیاطی در روستای جامیشلو بیان کرد: این کارگاه های خیاطی بیشتر در زمینه تولید پوشاک مردانه و بچگانه دارای فعالیت هستند ضمن اینکه یکی از این کارگاه های خیاطی برای ۲۰ نفر اشتغال ایجاد کرده است.

نامدار خاطرنشان کرد: در حال حاضر یکی از مشکلات کارگاه های در حال فعالیت این روستا مشکل مجوز بوده که هر دو کارگاه دارای یک مجوز هستند و اگر بخواهند نسبت به توسعه کارگاه خود اقدام کنند و نیاز به تسهیلات بانکی داشته باشند، تسهیلات مناسبی به آنها برای توسعه کارگاه پرداخت نمی شود.

تأمین مواد اولیه از اصلی‌ترین مشکلات جوراب‌بافی‌ها

یکی از تولیدکنندگان جوراب بافی روستای جامیشلو هم در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر تأمین مواد اولیه یکی از اصلی ترین مشکلات جوراب بافی ها و کارگاه های این روستا به شمار می رود و نوسان قیمت و تورم در مواد اولیه تولیدکنندگان جوراب و نیز کارگاه های خیاطی و سایر کارگاه های روستا را به تبع سایر تولیدکنندگان آزار می‌دهد.

شهرام بیگلری با بیان اینکه تولیدات جوراب بنده بیشتر از طریق دلالان به اصفهان و مشهد ارسال می‌شود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر کارگاه تولیدی جوراب بافی بنده برای ۱۵ نفر از بانوان و زنان سرپرست خانوار روستا اشتغال ایجاد کرده است.

وی با اشاره به اینکه فعالیت خود را در زمینه کارگاه جوراب بافی از سال ۹۸ آغاز کرده‌ام، افزود: نقدینگی و سرمایه در گردش از دیگر مشکلات کارگاه های روستای جامیشلو بوده که به علت افزایش قیمت مواد اولیه، تأمین مواد اولیه با قیمت های نجومی برای تولیدی های جوراب بافی و جوراب بافی روستا مشکل و سخت شده است.

بیگلری یادآور شد: دریافت تسهیلات بانکی نیز به علت سخت گیری های بانک ها و پیچ و خم آن و مناسب نبودن میزان این تسهیلات موجب شده که تولیدکنندگان چندان راغب به استفاده از این تسهیلات نباشند.

به گزارش ایسنا، امیدواریم با نگاهی ویژه به چنین فرصت ها و پتانسیل‌هایی در سطح روستاها با رفع مشکلات آنها توسط مسئولان بتوان توسعه و شکوفایی رونق اقتصادی مناسبی را در این روستاها شاهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۲-۲۱ ۱۶:۵۵

چطور میتونم شماره کارخونه جوراب پیدا کنم