• یکشنبه / ۷ اسفند ۱۴۰۱ / ۰۸:۰۶
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1401120704460
  • خبرنگار : 50534

درباره ویژگی‌های گوشت سالم بیشتر بدانید

درباره ویژگی‌های گوشت سالم بیشتر بدانید

ایسنا/زنجان رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشت عمومی اداره‌کل دامپزشکی استان زنجان گفت: گوشت نباید خشک و حالت چروکیده داشته باشد.

علی نوری در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه رنگ گوشت قرمز، باید روشن و طبیعی بوده و به تیرگی متمایل نشده باشد، اظهار کرد: گوشت سالم ویژگی‌هایی دارد که هر مصرف‌کننده‌ای باید آن‌ها را بداند. مثلا سطح خارجی گوشت نباید مرطوب یا خیس باشد و هیچ‌گونه بوی غیرطبیعی مثل بوی ترشیدگی و تعفن نباید استشمام شود.

وی افزود: در محل اتصال گوشت به استخوان نیز نباید بوی غیرطبیعی به مشام برسد؛ چراکه وجود بوی غیرطبیعی در این قسمت نشانه فساد عمقی در لاشه گوشت است.

این مسئول با تاکید بر این‌که موارد خون‌مردگی، قارچ‌زدگی و ذرات خارجی نباید در گوشت مشاهده شود، ادامه داد: گوشت نباید بیش از حد سفت و یا لزج و نرم باشد.  

رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشت عمومی اداره‌کل دامپزشکی استان زنجان با بیان اینکه چربی‌های گوشت نیز باید سفید و یا متمایل به سفید و بدون هیچ‌گونه بوی نامطبوع باشد. اضافه کرد: علاوه بر این ارگان‌هایی مثل کبد (جگر) نباید دچار تورم و کیست و رنگ و بوی غیرطبیعی باشد.

وی با اشاره به این‌که گوشت نباید خشک و حالت چروکیده داشته باشد، تشریح کرد: محصول خریداری شده باید حتما مهر دامپزشکی داشته باشد. همچنین گوشت‌های بسته‌بندی شده موجود در فروشگاه‌ها باید در یخچال نگه‌داری شود و در مدت معینی بعد از تولید به فروش برسد. هنگام خرید نیز حتما باید به برچسب موجود روی آن دقت شود تا از تاریخ تولید و تاریخ انقضا اطلاع حاصل شود.

نوری تصریح کرد: به هیچ ‌عنوان نباید گوشت چرخ‌کرده در فروشگاه‌های موجود در سطح شهر به صورت آماده عرضه شود و باید فقط به درخواست مشتری و در حضور وی و با رعایت همه مسائل بهداشتی از قبیل شست‌وشوی مناسب دستگاه صورت گیرد.

رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشت عمومی اداره‌کل دامپزشکی استان زنجان خاطرنشان کرد: تاریخ تولید و انقضا، کد پروانه بهره‌برداری از اداره‌کل دامپزشکی استان، آدرس محل تولید و شرایط نگه‌داری (تازه: صفر تا ۴ درجه سانتی‌گراد، منجمد: منفی ۱۸ درجه سانتی‌گراد) مواردی است که مصرف‌کننده حین خرید فرآورده‌های خام دامی بسته‌بندی شده باید به آن دقت کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha