• یکشنبه / ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۴:۲۴
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1401121410215
  • خبرنگار : 50233

مدیرکل منابع طبیعی استان تشریح کرد:

کاشت یک میلیارد نهال چه تاثیری بر آب و هوای ایران دارد؟

کاشت یک میلیارد نهال چه تاثیری بر آب و هوای ایران دارد؟

ایسنا/سمنان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان بااشاره به طرح ملی کاشت یک میلیارد نهال طی یک بازه ۴ ساله در کشور گفت: کاشت این مقدار نهال در سطح کشور می‌تواند سالانه ۲۴۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گردوغبار را جذب کند.

جعفر مرادی حقیقی در آستانه هفته منابع طبیعی در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: هر یک هکتار نهال‌کاری می‌تواند ۶۲ تن گرد و غبار را جذب و به بهبود کیفی آب و هوا کمک کند.

وی افزود: کاشت این یک میلیارد اصله نهال قرار است در گستره‌ای به وسعت سه میلیون و ۵۰۰هزار هکتار انجام شود و در واقع این طرح بیش از ۳.۵ میلیون هکتار به فضای سبز کشور اضافه می‌کند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با بیان اینکه کاشت نهال و توسعه فضای سبز جدا از مطالبه مردم، یک مطالبه بین‌المللی نیز هست ادامه داد: طرح ملی کاشت یک میلیارد نهال یک طرح بزرگ است که با توجه به نیاز کشور و دنیا و مشکلات ناشی از آلایندگی‌های روزافزون، اجرای آن ضروری است.
وی با اشاره به اینکه برخی از گونه ها قدرت بسیار بیشتری در جذب گرد و خاک دارند گفت: انواع کاج از جمله گونه هایی است که علاوه بر نیاز آبی بسیار کم و قدرت سازگاری بالا با طبیعت خشک و نیمه خشک، قدرت بسیار بالایی در جذب گرد و خاک دارند و از همین رو تولید و کاشت انواع کاج سال‌ها است که در برنامه نهال‌ستان‌های استان سمنان است.
وی با اشاره به توسعه صنعت و معدن در کشور و استان تصریح کرد: استان سمنان در حال حاضر داری ۲۰ شهرک و ناحیه صنعتی است و برخی از واحدهای فعال در این حوزه دارای آلایندگی هستند لذا ما وظیفه داریم به موازات توسعه صنعتی، برای جبران آلایندگی‌ها نیز تلاش کنیم.
مرادی حقیقی با اشاره به نشست اخیر خود با برخی از بزرگترین فعالان صنعتی و معدنی گفت: این واحدهای فعال برای کمک به کاشت نهضت کشت نهال اعلام آمادگی کردند و منابع طبیعی استان نیز آمادگی دارد هم در زمینه تامین عرصه و هم در تامین نهال رایگان با آنها همکاری کند.

وی با بیان اینکه تمام کشورهای دنیا و به خصوص کشورهای در حال توسعه برای توسعه فضای سبز و کاهش تولید کربن اعلام آمادگی کردند، افزود: براساس گزارش های بین‌المللی و اعلام مرکز پژوهش های مجلس کشور ما یکی از ۱۰ کشور نخست دنیا در تولید کربن است و همین وظیفه ما را برای جبران تولید کربن و ایجاد فضای سبز بیشتر می‌کند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ادامه داد: با وجود اینکه کشور ما براساس یک آمار رسمی در تولید کربن، هفتمین کشور دنیا است اما در ترسیب کربن در رتبه ۴۲ جهان قرار دارد لذا ما نه تنها یک مسوولیت داخلی برای توسعه فضای سبز داریم بلکه در سطح بین‌المللی نیز تعهداتی در این بخش داریم که اجرای طرح ملی کاشت یک میلیارد نهال نیز در همین راستا، اجرایی خواهد شد.

امیدها به احیای اکوسیستم تا ۲۰۳۰!!

کاشت یک میلیارد نهال چه تاثیری بر آب و هوای ایران دارد؟

وی با بیان اینکه نهادهای بین المللی دهه ۲۰۲۰-۲۰۳۰ را دهه احیای اکوسیستم نامگذاری کردند گفت: خوشبختانه در سال های اخیر برخی از کشورها با هدف کمک به "زمین" در تلاش هستند تا میزان کربن تولیدی را به مرور کم کنند. برخی از کشورها نیز وعده دادند تا ۲۰۵۰ میزان کربن تولیدی خود را به صفر برسانند.

مرادی حقیقی با اشاره به انتظارت مردم از دولت برای کمک به احیای اکوسیستم گفت: افزایش سرانه فضای سبز در شهرها و روستاها در کشور نیز با هدف کمک به این فرآیند آغاز شده و در استان سمنان نیز در تلاشیم تا حد امکان به توسعه فضای سبز کمک کنیم.

توزیع ۹۰۰هزار نهال در استان
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان از آغاز توزیع ۹۰۰هزار نهال در استان سمنان خبر داد و گفت: فرآیند توزیع و کاشت این نهال‌ها چند روزی است که در استان آغاز شده است.

وی با اشاره به طرح ملی کاشت یک میلیارد نهال در کشور از سهمیه ۱۰ میلیونی این استان خبر داد و افزود: قرار است که استان سمنان برای اجرای این طرح سالانه ۲.۵ میلیون اصله نهال و در یک بازه چهار ساله ۱۰ میلیون را تولید و کشت کند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با بیان اینکه منابع طبیعی و آبخیزداری استان برای تولید نهال هایی بیش از سهمیه تعیین‌شده خیز برداشته است، اظهار کرد: منابع طبیعی و آبخیزداری استان در حال حاضر دارای چهار نهالستان در شهرهای سمنان، دامغان، بسطام و میامی است.

وی تصریح کرد: علاوه بر این نهال‌ستان‌ها، ظرفیت بسیار خوبی در بخش خصوصی استان نیز وجود دارد.به طوری که در حال حاضر ۲۶ نهالستان بخش خصوصی در استان فعال هستند. البته این نهالستان ها بیشتر در زمینه نهال‌های مثمر فعال هستند.

مشکلی برای تامین آب نهال ها نداریم

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در پاسخ به پرسشی در ارتباط با مشکل کم آبی استان و نیاز این نهال ها به تامین منابع آبی پایدار تصریح کرد: برای آب مورد نیاز اجرای این طرح ملی مشکلی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه کاشت این نهال ها خود به تولید آب در استان کمک می کند، افزود: جدای از این در کاشت نهال ها حتما به نیاز آبی کم آنها توجه شده و گونه هایی انتخاب می شود که علاوه بر نیاز آبی کم، سازگاری بالایی با اقلیم خشک و نیمه خشک استان داشته باشند.
مرادی حقیقی بر ضرورت سیستمی کردن آبیاری فضاهای سبز تاکید و اظهار کرد: اگر از روش های نوین استفاده کنیم می توانیم درخت های بیشتری نیز بکاریم.
وی از آمادگی منابع طبیعی استان برای توسعه فضای سبز در روستاهای استان خبر داد و گفت: آمادگی داریم که هم از عرصه های ملی حاشیه روستاها، زمین لازم برای ایجاد بوستان های روستایی را تامین کنیم و هم نهال رایگان در اختیار دهیاران و شوراهای روستایی روستاها قرار دهیم.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha