• دوشنبه / ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ / ۰۸:۳۸
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1401121510681
  • خبرنگار : 50250

کابوس بهشت‌آباد چه زمانی به پایان می‎‌رسد؟

کابوس بهشت‌آباد چه زمانی به پایان می‎‌رسد؟

ایسنا/چهارمحال و بختیاری چهارمحال و بختیاری به سرزمین هزاران چشمه معروف بود، مردمان این سرزمین از دیرباز دست بخشنده‌ای داشتند و بنابراین یکی از تامین‌کننده‌های آب برای چند استان در کشور محسوب می‌شوند، اما کم کم زخم‌های خشکسالی بر تن این استان نمایان شد، چشمه‌ها یکی پس از دیگری خشک و رودخانه‌ها کم‌آب و خشک شدند، پروژه‌های متعدد انتقال آب نیز این زخم‌ها را تشدید کرد و قطعا اجرای تونل انتقال آب بهشت‌آباد تیر خلاصی است بر پیکر بی‌جان این استان.

به گزارش ایسنا، بسیاری از فعالان محیط‌زیست مخالف اجرای پروژه‌های انتقال آب و سدسازی هستند و معتقدند که این کار دستکاری در طبیعت محسوب می‌شود و تبعات جبران‌ناپذیری بر محیط‌زیست باقی می‌گذارد، قطعا انتقال آب برای تامین آب شرب توجیه‌پذیر است، اما انتقال آب برای توسعه صنعتی و کشاورزی در مناطق کویری و خشک توجیهی ندارد و اصرار بر این مسئله نابودی زندگی مردمان سرچشمه را در پی خواهد داشت.

پروژه سد و تونل بهشت‌آباد در شهرستان اردل بدون اخذ مجوزات زیست‌محیطی شروع به‌کار کرد، همه بر مخرب بودن این پروژه اذعان دارند و این پروژه تاکنون نیز نتواسته است مجوزات زیست‌محیطی را اخذ کند، اجرای این پروژه به یک کابوس برای مردم چهارمحال و بختیاری تبدیل شده است.

در شبکه‌های اجتماعی خبری مبنی بر جمع‌آوری کارگاه تونل بهشت‌آباد از سوی فعالان حوضه آب در چهارمحال و بختیاری منتشر شد و این خبر کور سوی امید را در دل فعالان محیط‌زیست و مردم محلی روشن کرد تا کابوس اجرای این تونل جهنمی برای همیشه پایان پذیرد.

پروژه تونل بهشت‌آباد فاقد مجوزات زیست‌محیطی است

قدرت‌الله حمزه شلمزاری- نماینده مردم شهرستان‌های اردل، فارسان، کیار و کوهرنگ در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه مجمع نمایندگان استان به شدت با اجرای پروژه تونل بهشت‌آباد مخالف هستند، اظهار کرد: اما به‌نظر بنده اجرای سد بهشت‌آباد برای تامین آب مورد نیاز شهرستان‌ اردل و شهرستان‌های مجاور لازم است و اگر مازادی وجود داشت، می‌تواند با لوله به سایر استان‌ها منتقل شود.

وی با تاکید بر اینکه پروژه تونل و سد بهشت‌آباد هنوز مجوزات لازم زیست‌محیطی برای اجرا را اخذ نکرده است، عنوان کرد: این پروژه در صورت اجرا آسیب‌های محیط‌زیستی فراوانی را به استان وارد می‌کند.

حمزه بیان کرد: در صورت اجرای تونل بهشت‌آباد تعداد بالایی از چشمه‌ها، رودخانه‌ها و منابع آب زیرزمینی در شهرستان اردل و استان‌های مجاور خشک خواهد شد.

نماینده مردم شهرستان‌های کیار، اردل، فارسان و کوهرنگ در مجلس شورای اسلامی در خصوص تعطیلی کارگاه پروژه انتقال آب از بهشت‌آباد، گفت: امکان این مسئله وجود دارد، زیرا دنبال‌کنندگان این پروژه به هدف خود نرسیده‌اند، اما تاکنون هیچ منبع رسمی جمع‌آوری کارگاه تونل بهشت‌آباد را اعلام نکرده است.

بهشت‌آباد متوقف است 

یعقوب شکوهی- فرماندار اردل در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص صحت خبر جمع‌آوری کارگاه تونل بهشت‌آباد در این شهرستان، اظهار کرد: کارگاه این پروژه در حال حاضر تعطیل است و هیچ‌گونه فعالیتی ندارد، اما خبری مبنی بر جمع‌آوری کامل این کارگاه در آینده‌ای نزدیک هنوز رسما اعلام نشده است.

وی تاکید کرد: اخیرا هیچ اقدامی برای اجرای پروژه تونل بهشت‌آباد در شهرستان اردل صورت نگرفته و کارگاه کاملا متوقف است.

اجرای تونل انتقال آب بهشت‌آباد غیرقانونی است

پیش از این مهدی پژوهش- عضو هیات علمی گروه منابع طبیعی دانشگاه شهرکرد با اشاره به اینکه سازمان محیط‌زیست کشور استان‌های را از نظر مباحث و مشکلات زیست‌محیطی ارزش‌گذاری کرده است، اظهار کرد: محیط‌زیست این استان در معرض خطر است، اما امتیاز کمی از بابت خطرپذیری به خود اختصاص داده است.

پژوهش با تاکید بر اینکه جنگل‌های بلوط زاگرس در حال خشک شدن هستند، یادآور شد: احداث سدهای متعدد که دریاچه آن‌ها باعث تعدیل هوا شده، ابرهای باران‌زا را از چهارمحال و بختیاری دور کرده است و تعدیل هوا باعث افزایش باکتری در جنگل‌های بلوط شده و این جنگل‌ها در حال نابودی هستند.

این محقق دانشگاه در حوزه آب و خاک با بیان اینکه تونل انتقال آب بهشت‌آباد فاقد هرگونه مجوز زیست‌محیطی است، عنوان کرد: باتوجه به تصمیمات شورای امنیت ملی اجرای این طرح باعث ایجاد آسیب‌های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی می‌شود.

وی بیان کرد: اجرای تونل بهشت‌آباد به سه زیست‌بوم هلن، سبزکوه و تنگ صیاد در چهارمحال و بختیاری آسیب می‌زند، بنابراین اجرای این طرح هیچ توجیهی ندارد.

پژوهش با تاکید بر اینکه اجرای بهشت‌آباد باعث نابودی ۷۰ درصد جمعیت چهارمحال و بختیاری می‌شود، گفت: بهشت‌آباد قلب این استان است و ۶ شهرستان استان را درگیر می‌کند، بنابراین مسئولان این استان بر روی اجرای بهشت‌آباد نباید توافق کنند، مردم این استان اجازه این کار را نخواهند داد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha