• دوشنبه / ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۲:۳۲
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1401121511001
  • خبرنگار : 50250

شناسایی ۱۶ هزار عرصه مستعد گرفتن بذر استاندارد در زاگرس

شناسایی ۱۶ هزار عرصه مستعد گرفتن بذر استاندارد در زاگرس

ایسنا/چهارمحال و بختیاری معاون دفتر جنگل‌های خارج از شمال سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: زاگرس دارای بیش از ۱.۵ میلیون هتکار سطح آلوده به زوال خشکیدگی است که شناسایی این مناطق در دستور کار قرار گرفت و پهنه‌بندی شد، مناطق بحرانی را نیز مشخص کردیم و هر فعالیت اجرایی که انجام می‌دهیم اطلاعات آن را با مختصات تولید می‌کنیم، ۱۶ هزار عرصه مستعد گرفتن بذر استاندارد در زاگرس شناسایی شد.

مازیار موثقی ۱۵ اسفندماه در آیین افتتاحیه سومین همایش ملی منابع‌طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس با اشاره به گزارشات ارائه شده از ارزیابی جنگل‌های جهان، اظهار کرد: این گزارش هر پنج سال یکبار به‌روز می‌شود، بر اساس گزارش سال ۲۰۲۰ روند کاهشی سطح جنگل‌های جهان رو به بهبود بوده و قاره آفریقا بیش‌ترین تخریب را به خود اختصاص داده است.

معاون دفتر جنگل‌های خارج از شمال سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه قاره آسیا بیش‌ترین سطح جنگل‌های جهان را به خود اختصاص داده است، افزود: در ۱۰ سال گذشته به‌طور متوسط یک میلیون و ۲۰۰ هکتار جنگل‌کاری صورت گرفته است که قبل از سال ۲۱۰ متوسط جنگل‌کاری در قاره آسیا چهار میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار بود.

وی با تاکید بر اینکه بیش از ۹۰ درصد جنگل‌های جهان زادآوری طبیعی دارند، توضیح داد: بیش از ۴۵ درصد جنگل‌های دنیا دارای طرح‌های مدیریت جنگل‌داری هستند، این طرح‌ها جنبه اقتصادی دارد، در قاره آسیا این عدد ۶۴ درصد است و متاسفانه بر اساس گزارش ۲۰۲۰ یکی از مشکلات شایع دنیا تغییرات اقلیمی، افزایش کربن و گازهای گلخانه‌ای است.

موثقی بیان کرد: بر اساس آمار، از میزان موجودی کربن جنگل از ۶۶۸ گیگا تن در ۲۰۲۰ به ۶۶۰ گیگا تن رسیده که در این حوزه مشکلات جدی در جهان داریم.

معاون دفتر جنگل‌های خارج از شمال سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به شاخص تخریب رویشگاه جنگل‌های زاگرس، خاطرنشان کرد: بالاترین مشکل تخریب را در این رویشگاه نسبت به سایر رویشگاه‌ها داریم، نزدیک به ۵۰ درصد چالش‌های اساسی منابع‌طبیعی کشور در حوزه رویشگاه جنگلی و مرتعی زاگرس است، مشکلات عدیده‌ دیگری نیز وجود دارد.

وی ادامه داد: برای رفع مشکلات رویشگاه جنگلی و مرتعی زاگرس باید برنامه عملیاتی تدوین شود و در راستای آن برنامه‌ها جلو برویم، متاسفانه در حال حاضر یک سند بالادستی الزام‌آور در حوزه جنگل در کشور نداریم تا برای دستگاه‌های اجرایی تکلیف ایجاد کند تا به وظیفه خود در این زمینه عمل کنند، بسیاری از کشورها این سند را با الزامات تهیه کرده‌اند.

موثقی با بیان اینکه در رویشگاه جنگلی و مرتعی زاگرس تعارض سیاست‌ها، منافع و بهره‌برداران عرفی وجود دارد، توضیح داد: این مسائل مدیریت جنگل‌ها را با چالش روبرو کرده است، نیازمند هستیم تا اعتبارات دستگاه‌های اجرایی مرتبط تقویت شود، مشوق‌های اقتصادی نیز در نظر گرفته شود.

معاون دفتر جنگل‌های خارج از شمال سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه پایش جنگل بسیار حائز اهمیت است، تاکید کرد: پایش‌ سلامت و تراکم جنگل باید به‌صورت مستمر انجام شود، البته در حد مقدورات این کار در حال انجام است، بسیاری از اطلاعات موجود حوزه جنگل‌های زاگرس داده توصیفی هستند و باید داده کمی تولید کنیم تا به ما کمک کند.
وی گفت: زاگرس دارای بیش از ۱.۵ میلیون هتکار سطح آلوده به زوال خشکیدگی است که شناسایی این مناطق در دستور کار قرار گرفت و پهنه‌بندی شد، مناطق بحرانی را نیز مشخص کردیم و هر فعالیت اجرایی که انجام می‌دهیم اطلاعات آن را با مختصات تولید می‌کنیم، ۱۶ هزار عرصه مستعد گرفتن بذر استاندارد در زاگرس شناسایی شد.

موثقی بیان کرد: یکی از رویکردهای حوزه جنگل‌کاری استفاده از ظرفیت طرح‌های آبخیزداری است تا پوشش گیاهی را ارتقا دهیم، در سامانه‌های کاشت نهال متناسب با رویشگاه و میزان بارش، تغییراتی را ایجاد کردیم، سعی می‌کنیم از روان‌آب‌ها نهایت استفاده را ببریم.

معاون دفتر جنگل‌های خارج شمال سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری از تدوین سند مدیریت پایدار زاگرس در آینده خبر داد و یادآور شد: این سند تکالیف و تعهداتی را برای دستگاه‌های اجرایی در برنامه زمانبندی پنج ساله ایجاد می‌کند و یکسری پروژه برای مدیریت جنگل‌های زاگرس تعریف می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha