• دوشنبه / ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ / ۲۲:۵۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401122216136
  • خبرنگار : 50081

رئیس پارک علم و فناوری خراسان:

هرچه در تولید علم خوب پیش رفته‌ایم، در مصرف علم مسیرمان مبهم است

هرچه در تولید علم خوب پیش رفته‌ایم، در مصرف علم مسیرمان مبهم است

ایسنا/خراسان رضوی رئیس پارک علم و فناوری خراسان گفت: ما در زمانی نقش ۰.۰۷ درصدی کشور در تولید مقالات داغ دنیا را شاهد بودیم، اما اکنون این عدد ۵.۴ درصد شده است، در حالیکه ما یک درصد جمعیت دنیا را داریم. ما در تولید علم از وضعیت خوبی برخوردار هستیم، اما هر چه در تولید علم به خوبی پیش رفتیم، در مصرف علم مسیرمان مبهم است و روشن نیست.

مسعود میرزائی عصر امروز ۲۲ اسفندماه در مراسم بیستمین سالگرد تاسیس پارک علم و فناوری خراسان که در محل این مجموعه برگزار شد، اظهار کرد: پارک علم و فناوری استان به عنوان اولین پارک توسعه‌یافته کشور، ۲۰ سال پیش با اهدافی عالیه‌ تاسیس شد. 

وی افزود: اکنون پارک علم و فناوری استان برنامه‌ها و منویاتی را که تصمیم‌سازی و نقطه‌زنی می‌کند توسط سایر استان‌های کشور به کار می‌آید. یکی از برنامه‌های ما که در سال جدید هم اجرای آن را ادامه خواهیم داد، بحث رسوخ فناوری در صنایع کلان سنتی و همچنین سرمایه‌گذاری برای حمایت از شرکت‌های نوپا است. 

رئیس پارک علم و فناوری خراسان عنوان کرد: ما معتقد هستیم که اگر بخواهیم در تولید ناخالص داخلی تاثیرگذار باشیم، لاجرم باید با صنایع کلان و صنایع سنتی در ارتباط باشیم. در این راستا طرحی به عنوان «منش» را در دستور کار داریم که برگرفته از مردمی‌سازی، نقطه‌زنی و شبکه‌سازی است. برای تک تک این اهداف هم اقداماتی را انجام دادیم که در سال ۱۴۰۲ هم ادامه خواهیم داد. 

میرزایی بیان کرد: در حوزه مردمی‌سازی با توجه به اقتضائات کشور کار درست را در این دیدیم که بتوانیم بستر را برای ورود دانش‌آموزان و دانشجویان کارشناسی در عرصه فناوری مهیا کنیم. شرایط کشور در دهه‌های گذشته به گونه‌ای اقتضاء می‌کرد که به سمت تولید علم برویم. 

ما در تولید علم از وضعیت خوبی برخوردار هستیم 

وی خاطرنشان کرد: ما در زمانی نقش ۰.۰۷ درصدی کشور در تولید مقالات داغ دنیا را شاهد بودیم، اما اکنون این عدد ۵.۴ درصد شده است، در حالیکه ما یک درصد جمعیت دنیا را داریم. ما در تولید علم از وضعیت خوبی برخوردار هستیم، اما هر چه در تولید علم به خوبی پیش رفتیم، بستر مبهمی را در مصرف علم پیش‌رو داریم و مسیر روشنی نیست. 

رئیس پارک علم و فناوری خراسان اضافه کرد: ما برای مردمی‌سازی رویدادی را تحت عنوان «تانا» برای آشنایی با عرضه و تقاضا برگزار کردیم تا بتوانیم پتانسیل‌های موجود در استان اعم از نیروی انسانی، شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار پیش‌رو و صنایع عظیم را به جوانان معرفی کنیم.

میرزایی اظهار کرد: هنوز در بخشی از استان پروژه‌هایی وجود دارد که دانشگاه‌های تهران برای حل آن ورود پیدا می‌کنند. ما در سطح استان دانشگاه‌های مطرح داریم و تلاش می‌کنیم تا نخبگان استانی در صنایع کلان در ارتباط باشند و بتوانیم ثروت‌آفرینی مادی و معنوی داشته باشیم. 

پردیس فناوری صنایع معدنی به زودی در خواف افتتاح می‌شود  

وی ادامه داد: در حوزه نقطه‌زنی به این نتیجه رسیده‌ایم که مصلحت بر این است تا در حوزه صنایع معدنی، صنایع غذایی و کشاورزی و صنایع خلاق فرهنگی ورود پیدا کنیم. ما در استانی هستیم که در نوار معدنی کشور مستقر است. اکنون دو دهه است که در منطقه خواف نخاله‌ها را به صورت خام به فروش می‌رسانیم و باید این پتانسیل‌هایی که در استان وجود دارد را قدر بدانیم. 

رئیس پارک علم و فناوری خراسان با بیان اینکه در چند ماه آینده پردیس فناوری صنایع معدنی را در منطقه خواف افتتاح خواهیم کرد، گفت: همچنین قرار است در این پردیس تعدادی شرکت دانش‌بنیان و شرکت فناور مستقر شوند و بتوانیم عناصر معدنی موجود در نخاله‌های منطقه خواف را وارد زنجیره ارزشی کرده و یک ارزش افزوده خوبی ایجاد کنیم و بتوانیم در راستای ثروتمند شدن کشور به خصوص استان اقدامات مشهود و موثری انجام دهیم‌. 

میرزایی افزود: یکی از عرصه‌هایی که رسوخ فناوری در زمینه صنایع غذایی و کشاورزی صورت نگرفته، عرصه کشاورزی است؛ ما اولین دهکده را به نام طرق تاسیس کردیم و قرار است در این دهکده رسوخ فناوری اتفاق بیفتد. در این دهکده از لحاظ اراضی شرایط خوبی داریم و متقاضیان را در منطقه طرق مستقر می‌کنیم و در حوزه‌هایی مانند تولید کود شیمیایی و سموم آفت‌کش ورود میکنیم. 

وی اضافه کرد: ما دانشگاه‌های خوبی در سطح استان داریم که شامل دانشگاه فردوسی، حکیم سبزواری، نیشابور و... است که می‌توانند ما را کمک کنند و بتوانیم معضلاتی که در عرصه‌های صنایع غذایی و کشاورزی وجود دارد را مرتفع کنیم. 

نوآوری جوانان در صنایع خلاق فرهنگی پتانسیل‌های بهتری را فراهم می‌کند 

رئیس پارک علم و فناوری خراسان بیان کرد: عرصه دیگری که فعالیت می‌کنیم بحث صنایع خلاق فرهنگی است. حضور سالانه ۳۰ میلیون زائر در مشهد، یک ظرفیت است که باید بهترین استفاده را از آن ببریم. ما در برنامه‌های جدیدی که تدوین کردیم در مرحله اول اولویت را بر جذب و پذیرش تعداد زیادی از فعالان فرهنگی که در سال‌های گذشته وارد فضاهای فناوری نشدند، گذاشتیم و تصمیم داریم با برگزاری جلساتی، این افراد بتوانند وارد فضای فناوری و از تسهیلات مادی و معنوی برخوردار شوند و بتوانیم آن شبکه‌ مسائل را در سطح استان شناسایی کنیم.

میرزایی ادامه داد: بیش از ۴۰ مورد شبکه مسائل وجود دارد که باید به کمک شرکت‌های فناور و دانش بنیان این چالش‌ها و پروژه‌ها را یکی پس از دیگری برطرف کنیم و در اهدافی که برای ۱۴۰۱ ترسیم کردیم، نائل آییم.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha