• شنبه / ۱۲ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۷
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402011204671
  • خبرنگار : 50562

تکلیف پل تاریخی «شالو» چه می‌شود؟

تکلیف پل تاریخی «شالو» چه می‌شود؟

ایسنا/خوزستان دوستدار میراث فرهنگی ایذه با اشاره به اینکه پل تاریخی «شالو» در سال‌های گذشته با آبگیری سد کارون سه در اعماق آب پنهان شد گفت: در سال‌های گذشته این پل به طور کامل زیر آب رفت.

فرامرز خوشاب در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه یکی از قدیمی‌ترین، بزرگ‌ترین و معروف‌ترین پل‌های بختیاری شهرستان ایذه پل تاریخی «شالو» است اظهار کرد: متاسفانه در آن زمان نمی‌شد از ساخت سد کارون سه دست کشید و ما نیز با محدودیت‌های حاکم نمی‌توانستیم جلوی کار مسؤولان وقت را بگیریم و همین امر باعث شد این پل خاطرات بسیاری از جمله خاطرات کوچ ایل بختیاری که همه ساله برای عبور از کارون خروشان باید از آن عبور می‌کردند را با خود زیر آب ببرد.

وی معتقد است: با استفاده از کاووش‌های باستان‌شناسی زیر آب و در صورت مستندنگاری و بیرون آوردن این پل از آب هر چشم تیزبین و زیبابینی را مجذوب خود خواهد کرد.

او درباره‌ چگونگی شروع این طرح و با اشاره به اینکه آثاری که از زیر آب بیرون می‌آیند شرایط متفاوتی با آنچه که روی زمین است دارند توضیح داد: در واقع میزان آب و نمکی که یک اثر جذب کرده یا گیاهانی که روی آن بوده‌اند وضعیت آن جسم را تغییر داده و به همین دلیل بیرون آوردن چنین اثری برنامه‌ریزی دقیقی می‌خواهد تا شرایط حفاظتی آن مشخص باشد.

خوشاب افزود: انجام مطالعه‌ و بیرون آوردن این پل از آب نه ‌تنها در شناخت تاریخی و فرهنگ مردم این شهر بلکه در شناخت و اثبات آنچه در متون تاریخی داریم نیز بسیار موثر است.

وی با اشاره به اینکه تاکنون اقدامی از سمت مسؤولان برای بیرون آوردن این پل از زیر آب صورت نگرفته است، تصریح کرد: برخی مسؤولان اماکن تاریخی و میراث فرهنگی این کشور به هویت و فرهنگ‌شان اهمیت نمی‌دهند و به ظاهر برای آن‌ها مهم نیست اگر سوابق معماری کهن کشورشان را از دست بدهند و از جذب توریست و داشتن اماکن گردشگری نیز بی‌خیال شده‌اند و باید گفت که با استمرار این رویکردها نمی‌توان به آیندگان جواب قانع‌کننده‌ای داد.

این دوستدار میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: یکی از قدیمی‌ترین، بزرگ‌ترین و معروف‌ترین پل های بختیاری در ایذه پل «شالو» است. این پل در قلمرو طایفه شالو واقع بوده و صدها سال است که به این نام شناخته می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha