• شنبه / ۱۹ فروردین ۱۴۰۲ / ۰۸:۱۵
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402011908281
  • خبرنگار : 50250

کرونا دست از سرمان بر نمی‌دارد

کرونا دست از سرمان بر نمی‌دارد

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدتی بود خیالمان تا حدودی از بابت تاخت و تاز کرونا راحت شده بود، فکر می‌کردیم این بیماری منحوس دست از سرمان برداشته است، کم کم ماسک‌ها را کنار گذاشتیم، دورهمی‌ها و مسافرت‌ها از سر گرفته شد، اما با ورود سویه جدید کرونا و افزایش آمار مبتلایان زنگ خطر این بیماری به صدا درآمد، اکنون بسیاری از افراد جامعه دست‌های خود را محکم بر روی گوش‌هایشان گذاشته‌اند تا صدای این زنگ را نشنوند.

به گزارش ایسنا، در چند سال گذشته محدودیت‌های شدید کرونایی زندگی عادی همه افراد جامعه را دچار چالش‌های متعددی کرده بود، ترس از ابتلا به بیماری کرونا در وجود همه افراد جامعه رخنه کرده بود، اما به مرور زمان و با تزریق واکسن و کاهش محسوس فوتی‌های ناشی از کرونا، ترس از این بیماری نیز از جامعه رخت بست و عادی‌انگاری در برابر این بیماری موج می‌زند.

عموما در مواجهه با افرادی که دارای علائم عفونت ویروسی در جامعه هستیم، فرد معتقد است که علائم مربوط به بیماری سرماخوردگی است، در حالیکه بسیاری از پزشکان معتقدند اگر افراد برای انجام تست کرونا مراجعه کنند، درصد بالایی از تست‌ها مثبت خواهد شد.

آمارها نشان می‌دهد که تعداد افراد بستری مبتلا به کرونا و فوتی‌های ناشی از این بیماری در حال افزایش است، اما به‌نظر می‌رسد که مردم هیچ علاقه‌ای به پیگیری اخبار مرتبط با بیماری کرونا ندارند و این عادی‌انگاری می‌تواند خطرآفرین باشد.

افراد ترجیح می‌دهند عامل علائم عفونت ویروسی را سرماخوردگی بنامند

آرش روغنی- رئیس سازمان نظام پزشکی شهرکرد در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان، اظهار کرد: از ابتدای اسفندماه مراجعات سرپایی با علایم عفونت ویروسی در استان افزایش پیدا کرد، در ابتدا تصور می‌شد که این علائم مربوط به بیماری آنفولانزا و یا سرماخوردگی است، افراد با علائمی از جمله گرفتگی صدا، سردرد شدید، آبریزش بینی، سرفه و گلودرد به مراکز درمانی مراجعه می‌کردند، اما مشخص شد که این علائم با بیماری آنفولانزا متفاوت است، زیرا دوره بیماری طولانی‌تر بود.

وی با بیان اینکه بسیاری از افراد که دارای علائم عفونت ویروسی هستند، اقدام به انجام تست کرونا نمی‌کنند، توضیح داد: اما افرادی که با این علائم اقدام به انجام تست کرونا کردند، عموما نتایج تست آن‌ها مثبت بود.

روغنی با تاکید بر اینکه بسیاری از افراد تمایل ندارند که به کرونا فکر کنند و یک عادی‌انگاری در خصوص این بیماری در جامعه را شاهد هستیم، گفت: افراد ترجیح می‌دهند عامل علائم عفونت ویروسی را سرماخوردگی بنامند و پایبند به قرنطینه نیز نباشند.

رئیس سازمان نظام پزشکی شهرکرد با اشاره به اینکه افراد مبتلا به کرونا در بسیاری موارد اقدام به خود درمانی با آنتی‌بیوتیک‌های قوی و داروهای گیاهی می‌کردند، توضیح داد: کرونا در سویه جدید قدرت سرایت بالایی دارد و همچنین روند بهبودی فرد مبتلا بسیار طولانی می‌شود و علائم تا مدت‌ها در فرد باقی می‌ماند و می‌تواند عوارض زیادی را ایجاد کند.

وی بیان کرد: میزان انجام تست کرونا بسیار کاهش پیدا کرده است و عموما افراد مبتلا به‌صورت سرپایی با مراجعه به مطب پزشکان درمان می‌شوند، میزان بستری در این سویه جدید کرونا کم است، در گذشته بر روی آمار مرگ و میر ناشی از کرونا و تعداد بیماران بستری و بدحال کرونایی نیز حساسیت بالایی وجود داشت.

روغنی با بیان اینکه اگر بیمار کرونایی به درستی تحت درمان قرار نگیرد، امکان بازگشت بیماری در او وجود دارد، یادآور شد: کرونا می‌تواند عوارض جبران‌ناپذیری را برای افراد دارای بیماری زمینه‌ای ایجاد کند.

رئیس سازمان نظام پزشکی شهرکرد خاطرنشان کرد: در سویه جدید کرونا برخی افراد مبتلا دارای علائم گوارشی مانند استفراغ، تهوع و بدن درد بودند، البته بیشتر افراد مبتلا دارای علائم تنفسی فوقانی هستند.

استقبال مردم برای تزریق دز یادآور واکسن کرونا بسیار کم است

علی احمدی- سرپرست مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان، اظهار کرد: در حال حاضر شهرستان اردل و کوهرنگ در وضعیت قرمز، شهرستان‌های لردگان و خانمیرزا  در وضعیت زرد و مابقی شهرستان‌ها در وضعیت نارنجی قرار دارند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر هفت بیمار کرونایی با حال عمومی نسبتا بد در مراکز درمانی چهارمحال و بختیاری تحت مراقبت‌های ویژه هستند، توضیح داد:در حال حاضر بالغ بر ۸۰ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی چهارمحال و بختیاری بستری هستند.

احمدی با تاکید بر اینکه تزریق واکسن کرونا در تمامی مراکز جامع سلامت در چهارمحال و بختیاری انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: متاسفانه استقبال مردم برای تزریق دز یادآور واکسن کرونا بسیار کم است.

سرپرست مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: باتوجه به تداوم روند افزایشی کرونا در فروردین‌ماه توصیه می‌شود کسانی که به بیماری مبتلا می‌شوند و علامت دارند تا پنج روز بعد از بهبود علائم حتما در منزل بمانند، زیرا این کار سبب می‌شود از گردش بیماری در سطح جامعه جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه استفاده از ماسک در افراد با علامت سرماخوردگی و در مکان‌هایی که نمی‌توان فاصله فیزیکی حداقل یک متری بین افراد را رعایت کرد، الزامی است، عنوان کرد: شستن دست‌ها، رعایت بهداشت تنفسی و واکسیناسیون کووید۱۹ از فاکتورهای مهم در پیشگیری از ابتلا به کرونا است، توصیه می‌شود سالمندان و افراد دارای بیماری زمینه‌ای که ۶ ماه از آخرین تزریق واکسن آن‌ها گذشته نسبت به تزریق دز یادآور اقدام کنند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha