• یکشنبه / ۲۷ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۲:۱۸
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1402012713883
  • خبرنگار : 50177

مدیرکل انتقال خون لرستان خبر داد:

انجام اهدای پلاکت به روش فرزیس برای هر فرد دو بار در هفته

انجام اهدای پلاکت به روش فرزیس برای هر فرد دو بار در هفته

ایسنا/لرستان مدیرکل انتقال خون لرستان از رشد ۲۷.۲۱ درصدی اهدای پلاکت در استان خبر داد.

دکتر علی سوری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: پلاکت یکی از اجزای سلولی خون است که در انعقاد نقش بسزایی دارد و در جلوگیری از خونریزی رگ‌ها به وسیله تشکیل توده پلاکتی به ترمیم جدار عروق کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه پلاکت فرزیس روش پیشرفته جمع‌آوری و تهیه پلاکت است که با استفاده از یک دستگاه ویژه، پلاکت فرد اهدا کننده جمع‌آوری و بقیه خون و اجزای آن به بدن فرد اهدا کننده باز می‌گردد، افزود: در  روش پلاکت فرزیس بین ۶ تا ۱۰ برابر روش معمول پلاکت تهیه می‌شود.

شرایط اهدای پلاکت همچون اهدای خون است

مدیرکل انتقال خون لرستان با بیان اینکه شرایط اهدای پلاکت همچون اهدای خون است و سلامت جسمی و رفتاری کامل فرد را می‌طلبد، تصریح کرد: افراد اهدا کننده پلاکت باید حداقل ۵۰ کیلوگرم وزن داشته باشند و نباید از داروهایی همچون آسپرین و شبه آسپرین(بروفن، دیکلوفناک، ژلوفن کلوپیدگرل(اسویکس، پلاویکس) و تیکلوپدین حداقل ۴۸ ساعت قبل از اهدا استفاده کنند.

سوری با تاکید براینکه داروهای آسپرین آسپرین تا سه روز، کلوپیدوگرل و تیکلوپدین تا ۱۴ روز فعالیت پلاکت‌ها را مختل می‌کند لذا در این مدت نباید از فرد پلاکت گرفته شود، بیان کرد: ضمنا شمارش پلاکت فرد اهدا کننده بایستی قبل از اهدا حداقل ۱۵۰ هزار در هر میلی متر مکعب باشد.

هر فرد دو بار در هفته مجاز به اهدای پلاکت به روش فرزیس است

وی گفت: هر فرد دو بار در هفته مجاز به اهدای پلاکت به روش فرزیس است و حداکثر ۲۴ بار در سال می‌توانند پلاکت اهدا کنند البته باید در نظر داشت بین هر بار اهدای پلاکت حداقل ۴۸ ساعت فاصله در نظر گرفته می‌شود.

مدیرکل انتقال خون لرستان به تفاوت تولید پلاکت‌های معمولی با روش آفرزیس اشاره کرد و با بیان اینکه پلاکت هم می‌تواند از خون کامل اهدایی اهدا کنندگان تهیه شود و هم از طریق تکنولوژی پیشرفته‌ای به نام "پلاکت فرزیس مستقیم" اهدا شود اما در تهیه پلاکت به روش "آفرزیس" تعداد واحدهای پلاکت بیشتری را از یک اهدا کننده می‌توان تولید کرد.

سوری ادامه داد: البته پلاکتی که از این طریق به دست می‌آید از کیفیت بالاتری برخوردار است و در بیمارانی که به تزریق پلاکت راندوم جواب نمی‌دهند پاسخ بهتر است و باعث تاخیر در بروز "آلوایمونیزاسیون" بر ضد HLA می‌شود و همچنین موجب کاهش خطر انتقال بیماری‌های خونی از طریق تزریق فرآورده‌های خونی شده و کاهش واکنش تب‌زا و سایر واکنش‌های ناشی از تزریق چند واحد پلاکت می‌شود.

اهدای پلاکت و اهدای خون هیچ‌گونه مغایرتی با هم ندارد

وی گفت: هزینه بالا، عدم دسترسی در همه مناطق و در همه زمان‌ها و احتمال واکنش ناشی از سیترات در اهدا کننده از جمله مشکلات این روش است.

مدیرکل انتقال خون لرستان اظهار کرد: مبتلایان به لوسمی(سرطان خون)، مبتلایان به آنمی‌آپلاستیک، افراد افراد تحت درمان با داروهای سرکوب‌گر ایمنی پس از پیوند مغز استخوان، افراد مبتلا به اختلالات انعقادی همراه با خونریزی زیاد، مقاومت پلاکتی، آلوایمونیزاسیون و افراد تحت شیمی درمانی بیماران نیازمند به پلاک هستند.

سوری با بیان اینکه اهدای پلاکت و اهدای خون هیچ‌گونه مغایرتی با هم ندارد، افزود: هر فرد دو روز بعد از اهدای پلاکت می‌تواند خون اهدا و همچنین هشت هفته بعد از آن می تواند پلاکت اهدا کند.

رشد ۲۷.۲۱ درصدی اهدای پلاکت

وی بیان کرد: در سال ۱۴۰۰، ۴۸۵ نفر اهدای پلاکت داشتند و در سال گذشته این تعداد اهدا کننده به ۶۱۷ نفر رسیدند که رشد ۲۷.۲۱ درصدی را نشان می‌دهد.

مدیرکل انتقال خون لرستان گفت: اهدای پلاکت در خرم‌آباد پایگاه شهید رستمی مقدم به آدرس بلوار شهید شفیع پور(۶۰متری)، خیابان پوریای ولی،  پایین‌تر از استخر کوثر انجام می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha