• سه‌شنبه / ۲۹ فروردین ۱۴۰۲ / ۰۸:۲۵
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402012915116
  • خبرنگار : 50454

راه‌های درمان حساسیت‌های فصلی از دیدگاه طب سنتی و نوین

راه‌های درمان حساسیت‌های فصلی از دیدگاه طب سنتی و نوین

ایسنا/چهارمحال و بختیاری حساسیت‌های فصلی مشکلی است که افراد بسیاری در فصول بهار و پاییز با آن درگیر هستند، عطسه‌های مکرر، خارش گلو و گوش، آبریزش بینی و... از جمله علائم این نوع حساسیت‌ها هستند که می‌توانند شرایط را برای افراد سخت کنند.

به گزارش ایسنا، بروز حساسیت در انسان امری طبیعی است و افراد بسیاری وجود دارند که حتی با خوردن نوعی ماده غذایی دچار عوارض خطرناکی می‌شوند و یا برخی افراد به دلیل بروز حساسیت پوستی امکان استفاده از فلزاتی مانند طلا و نقره را ندارند.

درحقیقت هر چیزی که در طبیعت وجود دارد مانند گل‌ها و گیاهان، گرد و خاک، میوه‌ها، فلزات، موادغذایی و... می‌تواند منجر به بروز حساسیت در افراد شود و ساده‌ترین راه پیشگیری نیز دوری کردن از این موارد است اما در فصل بهار بروز حساسیت شیوع بیشتری پیدا می‌کند.

با توجه به این موضوع که حساسیت‌های فصل بهار می‌توانند برای افراد بسیار آزاردهنده باشند علت بروز این نوع حساسیت‌ها، راه‌های پیشگیری و درمان آن‌ها از دیدگاه طب سنتی و طب نوین مورد بررسی قرار گرفته است:

حساسیت‌های بهاره راهی برای خروج سموم از بدن است اما نوع شدید آن نیازمند درمان است

سید ابوالفتح شیرمردی، محقق طب سنتی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: آلرژی بهاره یا ریمیت آلرژیک ممکن است با علائمی همچون آبریزش بینی، سرازیر شدن اشک از چشم، خارش پوست، التهاب چشم و... همراه باشد.

وی افزود: از دیدگاه طب سنتی علت بروز حساسیت‌های بهاره تغییر فصل است چراکه این نوع از حساسیت‌ها در فصل پاییز نیز شیوع بالایی دارند اما عمده این مشکل در تغییر فصل از زمستان به بهار رخ می‌دهد.

این محقق طب سنتی ادامه داد: درواقع در فصل زمستان حالت بلغمی یا سرد و تری در بدن انسان‌ها افزایش پیدا می‌کند زمانی که مقرر است این حالت به گرم و تر تغییر پیدا کند برخی اخلاط بدن از جمله بلغم در قسمت‌هایی مانند سینوس‌ها گرم می‌شوند درنتیجه بلغم به مایع تبدیل شده و دفع می‌شود بنابراین می‌توان گفت با این روش سموم بدن یا آنتی‌ژن‌هایی که بدن را دچار التهاب می‌کنند دفع می‌شوند.

شیرمردی عنوان کرد: با توجه به اینکه بیان شد بروز حساسیت‌های بهاره راهی برای خروج سموم از بدن است تا حد معینی طبیعی است و نباید از آن جلوگیری شود اما اگر از حد طبیعی خارج شود می‌توان با استفاده از داروهای گیاهی درون خشک تا حدودی این حساسیت‌ها را بهبود بخشید.

وی خاطرنشان کرد: یکی از بهترین راه‌های درمان و کاهش علائم حساسیت‌های فصلی استفاده از دمنوش بذر کتان است همچنین می‌توان از داروهای گیاهی گرم و خشک مانند بادرنجبویه، زنجبیل، دارچین، زعفران، مرزنجوش، اسطوخودوس و... استفاده کرد.

مصرف خودسرانه داروهای ضد حساسیت خطرات بسیاری در پی دارد

علی‌اکبر نادری_پزشک عمومی در چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: آلرژی‌های فصلی یا ریمیت آلرژیک یک بیماری است که بر اثر آلرژن‌ها یا موارد حساسیت‌زا مانند گل و گرده گیاهان، حشرات، فضولات پرندگان، گرد و خاک، برخی میوه‌ها و تمامی مواردی که در طبیعت وجود دارند ایجاد می‌شوند.

وی افزود: درحقیقت می‌توان گفت ریمیت آلرژیک یک نوع بیماری است که در فصل بهار شیوع پیدا می‌کند البته در سایر فصول مانند پاییز نیز مشاهده می‌شود که علائم آن عطسه‌های مکرر، خارش گلو، گوش و بینی هستند و مهم‌ترین راه پیشگیری از این بیماری این است که افراد سعی کنند با آلرژن‌ها در تماس نباشند.

این پزشک عمومی ادامه داد: درمان علائم حساسیت‌های بهاره مصرف داروهای ضد حساسیت است البته معمولا این نوع حساسیت‌ها به صورت کامل از بین نمی‌روند و تنها شدت علائم کاهش پیدا می‌کند.

نادری عنوان کرد: مصرف داروهای ضد حساسیت ممکن است در برخی افراد مانند مادران باردار خطراتی به همراه داشته باشند همچنین مصرف این نوع داروها توسط افراد خردسال باید زیر نظر پزشک باشد تا دوز مناسب دارو برای آن‌ها درنظر گرفته شود، برخی از داروهای ضد حساسیت نیز با داروها بیماران قلبی و عروقی تداخل دارند و احتمال دارد منجر به بروز ایست قلبی در فرد شوند بنابراین به شدت توصیه می‌شود افراد از مصرف خودسرانه داروهای ضد حساسیت بپرهیزند.

وی خاطرنشان کرد: افرادی که در اثر حساسیت‌های فصلی به خارش گوش دچار می‌شوند معمولا سعی می‌کنند از گوش‌پاک کن یا حتی ابزار سختی مانند کلید برای از بین بردن خارش گوش استفاده کرده و این ابزار را به درون گوش فرو می‌برند که این کار می‌تواند بافت داخلی گوش را به شدت دچار آسیب کند حتی در برخی موارد ممکن است منجر به بروز پارگی در پرده گوش فرد شود بنابراین باید از انجام این کار نیز به شدت پرهیز شود.

انتهای پیام‌

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha