• سه‌شنبه / ۲۹ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۵:۳۵
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402012915682
  • خبرنگار : 50038

ضرورت حفظ فضای سبز و اقلیم طبیعی محوطه ارگ باستانی نوشیجان ملایر

ضرورت حفظ فضای سبز و اقلیم طبیعی محوطه ارگ باستانی نوشیجان ملایر

ایسنا/همدان به مناسبت روز جهانی بناها و محوطه های تاریخی، نشست تخصصی بررسی خاک شناسی و گیاه شناسی محوطه نوشیجان با حضور اعضای هیأت علمی دانشکده کشاورزی و دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ملایر، محیط زیست، منابع طبیعی و جهادکشاورزی برگزار شد.

به گزارش ایسنا؛ مدیر پایگاه ملی میراث فرهنگی ارگ باستانی نوشیجان ملایر ظهر سه‌شنبه ۲۹ فروردین ماه در این نشست تخصصی به معرفی داشته های فرهنگی این اثر و جایگاه آن در سیطره باستانی شناسی ایران پرداخت.

ابراهیم جلیلی افزود: در محوطه دشت نوشیجان دو نکته برای ما بسیار حائز اهمیت است؛ اول نگهداری از پوشش گیاهی منطقه و جلوگیری از فرسایش خاک و تغییر اقلیم و دوم ایجاد فضای سبز متناسب با شرایط آب و هوایی و خاک شور دشت نوشیجان با نگاه به قوانین میراث فرهنگی حاکم بر محوطه و حرایم مناطق باستانی، در دستور کار ما قرار دارد.

در ادامه این نشست فیلم کاوش های اثر نوشیجان ساخته روت استروناخ نمایش داده شد و اعضا به بیان نظرات خود پرداختند و مقرر شد امکان اجرای ممیزی طرح مرتع داری منطقه توسط منابع طبیعی با همکاری دانشگاه مورد بررسی قرار گیرد.

همچنین طبق تفاهم صورت گرفته اساتید برای پایان نامه دانشجویان رشته های منابع طبیعی و کشاورزی موضوعات مرتبط با پوشش گیاهی دشت شورکات را معرفی کنند و مقالات و پایان های مرتبط کار شده در اختیار پایگاه نوشیجان قرار گرفته و جلسه بعدی در پایگاه نوشیجان برگزار و بازدید میدانی از منطقه صورت پذیرد

به گزارش ایسنا، ارگ نوشیجان یکی از قدیمی­‌ترین بناهای جهان محسوب می­‌شود، این ارگ در شهرستان ملایر و در روستای شوشاب واقع شده است، بررسی­‌های باستان شناسی نشان داده که این تپه‌ باستانی دارای سه طبقه‌ تاریخی است که طبقه‌ اول متعلق به دوران مادها، طبقه‌ دوم مربوط به دوران هخامنشیان و طبقه‌ سوم مربوط به حکومت ساسانیان بوده است، تپه‌ نوشیجان در سال ۱۳۴۳ کشف و در سال ۱۳۴۶ ثبت ملی شد.

این بنا در ۲۰ کیلومتری شمال غرب ملایر بر روی صخره­‌ای طبیعی و مشرف به جلگه‌­ای به نام شورکات قرار گرفته است. نوشیجان در لغت به معنای جایگاه نوش یا جایگاه انوش است که نوش یا انوش ظاهرا نام زنی بوده که بر منطقه حکومت می­‌کرده است.

در نوشیجان نمونه‌هایی از نخستین پول‌های بشری نیز پیدا شده که نام این پول‌ها سیگلو و از جنس نقره بوده و به دوران مادها تعلق دارد. همچنین این پول­‌ها به شکل حلقه­‌های توخالی یا حلقه‌­های مارپیچ از فلز نقره ساخته شده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha