به گزارش ایسنا؛ مدیر پایگاه ملی میراث فرهنگی ارگ باستانی نوشیجان ملایر ظهر سهشنبه ۲۹ فروردین ماه در این نشست تخصصی به معرفی داشته های فرهنگی این اثر و جایگاه آن در سیطره باستانی شناسی ایران پرداخت.
ابراهیم جلیلی افزود: در محوطه دشت نوشیجان دو نکته برای ما بسیار حائز اهمیت است؛ اول نگهداری از پوشش گیاهی منطقه و جلوگیری از فرسایش خاک و تغییر اقلیم و دوم ایجاد فضای سبز متناسب با شرایط آب و هوایی و خاک شور دشت نوشیجان با نگاه به قوانین میراث فرهنگی حاکم بر محوطه و حرایم مناطق باستانی، در دستور کار ما قرار دارد.
در ادامه این نشست فیلم کاوش های اثر نوشیجان ساخته روت استروناخ نمایش داده شد و اعضا به بیان نظرات خود پرداختند و مقرر شد امکان اجرای ممیزی طرح مرتع داری منطقه توسط منابع طبیعی با همکاری دانشگاه مورد بررسی قرار گیرد.
همچنین طبق تفاهم صورت گرفته اساتید برای پایان نامه دانشجویان رشته های منابع طبیعی و کشاورزی موضوعات مرتبط با پوشش گیاهی دشت شورکات را معرفی کنند و مقالات و پایان های مرتبط کار شده در اختیار پایگاه نوشیجان قرار گرفته و جلسه بعدی در پایگاه نوشیجان برگزار و بازدید میدانی از منطقه صورت پذیرد
به گزارش ایسنا، ارگ نوشیجان یکی از قدیمیترین بناهای جهان محسوب میشود، این ارگ در شهرستان ملایر و در روستای شوشاب واقع شده است، بررسیهای باستان شناسی نشان داده که این تپه باستانی دارای سه طبقه تاریخی است که طبقه اول متعلق به دوران مادها، طبقه دوم مربوط به دوران هخامنشیان و طبقه سوم مربوط به حکومت ساسانیان بوده است، تپه نوشیجان در سال ۱۳۴۳ کشف و در سال ۱۳۴۶ ثبت ملی شد.
این بنا در ۲۰ کیلومتری شمال غرب ملایر بر روی صخرهای طبیعی و مشرف به جلگهای به نام شورکات قرار گرفته است. نوشیجان در لغت به معنای جایگاه نوش یا جایگاه انوش است که نوش یا انوش ظاهرا نام زنی بوده که بر منطقه حکومت میکرده است.
در نوشیجان نمونههایی از نخستین پولهای بشری نیز پیدا شده که نام این پولها سیگلو و از جنس نقره بوده و به دوران مادها تعلق دارد. همچنین این پولها به شکل حلقههای توخالی یا حلقههای مارپیچ از فلز نقره ساخته شدهاند.
انتهای پیام
نظرات