• پنجشنبه / ۳۱ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۸:۱۳
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402013117047
  • خبرنگار : 50239

بهره‌مندی از ظرفیت مجازات‌ جایگزین حبس در پویش ابتکاری دادگستری همدان

بهره‌مندی از ظرفیت مجازات‌ جایگزین حبس در پویش ابتکاری دادگستری همدان
عکس تزئینی است

ایسنا/همدان رئیس‌کل دادگستری استان همدان از برگزاری پویش گسترده پاکسازی مبادی ورودی و خروجی شهرهای استان همدان و بهره‌مندی از ظرفیت مجازات‌ جایگزین حبس-خدمات عمومی رایگان- در اجرای این پویش خبر داد.

محمدرضا عدالتخواه در جلسه هم‌اندیشی خدمات عمومی رایگان مجازات‌های جایگزین حبس در راستای حفظ محیط زیست استان همدان، با اشاره به طرح ابتکاری دادگستری استان همدان در راستای برگزاری پویش گسترده پاکسازی مبادی وردی و خروجی شهرهای استان همدان، تشریح کرد: هزاران نفر از مدیران، کارمندان، دانش‌آموزان، زندانیان (جرائم سبک و خفیف) و اقشار مختلف در این پویش فراخوان خواهند شد و بسیج همگانی دوست‌داران طبیعت استان همدان صورت بگیرد.

وی افزود: این طرح بدون اساسنامه و برنامه‌ریزی دقیق و قدم به قدم، بی‌نتیجه خواهد بود؛ زمان اجرا نیز منوط به مطالعه عمیق و همه‌جانبه در ابعاد مختلف است و تا طرح به بلوغ‌ فکری نرسد اجازه اجرا نخواهیم داد ولو ۲۰ ماه زمان ببرد، باید کار کاملا برنامه‌ریزی شود و تمام مسیرهای مورد نظر مشخص و نقطه آغاز و پایان معین شود در اینصورت این طرح به نتیجه دلخواه رسیده و تبدیل به الگویی برای سایر استان‌های کشور می‌شود.

رئیس کل دادگستری استان همدان از بهره‌مندی از ظرفیت مجازات‌ جایگزین حبس -خدمات عمومی رایگان- در اجرای این پویش خبر داد و یادآورشد: تعداد زیادی از مجرمان جرائم سبک و خرد مانند جرائم مالی، تصادفات و ... که میزان حبس حکم آنها در جرائم عمدی حداکثر یک سال و در جرائم غیرعمدی حداکثر دو سال است و در دسته متهمان شرور و خطرناک قرار نمی‌گیرند، می‌توانند براساس حکم صادره توسط قاضی و اعلام تمایل خود مبنی بر شرکت در این پویش به‌جای گذران دوران محکومیت خود در زندان، مجازات خود را در قالب پاکسازی محیط زیست انجام دهند.

کی با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب و ریاست قوه قضائیه بر سیاست حبس‌زدایی و استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس شامل دوره مراقبت، خدمات عمومی رایگان، جزای نقدی، جزای نقدی روزانه و محرومیت از حقوق اجتماعی مندرج در قانون مجازات اسلامی، مطرح کرد: تفکر حبس محور از قدیم حاکم بوده است اما به استثناء جرائم سنگین و خطرناک، همه جرائم نیاز به زندان ندارند، امروزه به وسیله حبس هیچ چیزی اصلاح و حل نمی‌شود بنابراین مجازات جایگزین حبس به دیگران شخصیت داده و اقدام و عمل فرد را نیز اصلاح و تربیت می‌کند.

وی‌ بیان کرد: متهمی که در این پویش شرکت خواهد کرد، مدرس بقیه شهروندان در سطح اجتماع با رفتار عملی خواهد شد و حس مسئولیت‌پذیری در دیگران احیاء می‌شود علاوه بر آن متهم وقتی ببیند همه اقشار جامعه مانند او مشغول پاکسازی طبیعت هستند نه تنها تحقیر نمی‌شود بلکه به انجام اینگونه اعمال ترغیب هم می‌شود.

عدالتخواه با تأکید بر موضوع نهادینه‌سازی فرهنگ پاکسازی و مراقبت از طبیعت، اظهار کرد: حضور دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها در این پویش بسیار ضرورت دارد چراکه در آینده این طبیعت و محیط زیست میراث آنها خواهد بود و باید اهمیت این موضوع را درک کنند همچنین حضور سمن‌ها و نهادهای مردمی در این طرح بسیار اثرگذار خواهد بود.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دادگستری همدان، وی در جهت پیشگیری از رهاسازی نخاله‌های ساختمانی در طبیعت و باغات، اظهار کرد: با کسانی است که نخاله ساختمانی در محیط زیست بریزند برخورد قاطع خواهد شد و علاوه بر توقیف ماشین، فرد خاطی موظف است تمام منطقه مذکور را پاکسازی کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha