• یکشنبه / ۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۱:۵۷
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1402020300779
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

به بهانه هفته زمین پاک؛

شهرداران و وظایفی برای مدیریت پسماند

شهرداران و وظایفی برای مدیریت پسماند

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی از تاکید دادستان کل کشور در زمینه حفظ محیط زیست و نظارت بر عملکرد دستگاه‌های ذیربط در حوزه مدیریت پسماند خبر داد.

اسدالله حاتمی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به گرامیداشت هفته زمین پاک با محوریت شعار سرمایه گذاری در زمین ، توسعه بازیافت و بهره وری سبز  در خصوص رسالت اصلی محیط زیست در حوزه مدیریت پسماند گفت: بر اساس قانون، وظایف مشخصی برای هر یک از دستگاه‌های مرتبط با مدیریت پسماند تعریف شده که در صورت رعایت و اجرایی کردن آن، مشکل پسماند که متاسفانه طی چند سال اخیر در کشور و همچنین در استان به یک معضل و چالش زیست محیطی  تبدیل شده مرتفع خواهد شد.

وی با اشاره به ابلاغیه دادستان کل کشور به دادستان‌های عمومی و انقلاب سراسر کشور( در زمینه اهمیت سلامت و امنیت انسانی و حفظ محیط زیست و مقابله با دفن غیراصولی پسماندها، نظارت دقیق بر عملکرد دستگاه‌های ذیربط، برخورد قاطع  قانونی با هرگونه تخلف در این حوزه، پیگیری حقوق عامه و مقابله با ترک فعل و وظایف قانونی مدیران و کارمندان)، تصریح کرد: موضوع مدیریت پسماند یکی از مهترین موضوعات حیاتی در سطح کشور و استان بوده و ورود دستگاه قضا به موضوع مدیریت پسماند نشان از اهمیت بالای موضوع داشته و لزوما همه دستگاه‌های ذیربط باید در این زمینه، فعالیت‌ها و اقدامات قانونی خود را به درستی  و با حساسیت بالایی انجام دهند.

حاتمی با اشاره به وظایف خطیر شهرداری‌ها در این خصوص گفت: شهرداری‌ها به استناد قانون مکلف به مدیریت اصولی پسماند بوده و مسئولیت پراکنش و سوزانده شدن پسماند در محل زباله گاه(توسط عوامل اجرایی شهرداری و یا زباله گردان)با شهرداری‌هاست و همچنین به استناد ماده ۱۹ قانون حفاظت از خاک تخلیه و دفن مواد آلاینده در خاک در غیر از مکان‌های تعیین شده ممنوع است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان‌ جنوبی از تمامی شهرداران استان خواست تا الزامات زیست محیطی و بهداشتی در خصوص مدیریت پسماند را رعایت کرده و در این راه که مرتبط با سلامت مردم جامعه است، از هرگونه تلاش و اقدامی دریغ نورزند.

حاتمی در خصوص رسالت اصلی محیط زیست در حوزه مدیریت پسماند گفت: با استناد به ماده ۱۰ اساس نامه دهیاری‌ها، اولین وظیفه دهیاری و دهیار بهبود وضع زیست محیطی روستا بوده و نظارت بر حسن اجرای آن برعهده بخشدار است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی اظهار کرد: برابر ماده ۷ قانون مدیریت پسماندها، مدیریت اجرایی تمامی پسماندها غیر از صنعتی و ویژه، در خارج از حوزه شهر و روستا به عهده بخشداری و در روستا با دهیاری بوده و برابر بند ج ماده ۲ همان قانون، مدیریت اجرایی مسئول برنامه ریزی، ساماندهی، مراقبت و عملیات اجرایی مربوط به تولید، جمع آوری، ذخیره سازی، جداسازی، حمل و نقل، بازیافت، پردازش و دفع پسماندها و همچنین آموزش و اطلاع رسانی در این زمینه است.

حاتمی یادآور شد: به استناد ماده ۲۰ قانون هوای پاک و ماده ۳۰ آیین نامه اجرایی قانون مدیریت پسماندها سوزاندن پسماند ممنوع بوده و با عنایت به این موارد و حساسیت زیست محیطی و بهداشتی موضوع پسماند و به استناد ماده ۱۹ قانون حفاظت از خاک(ممنوع بودن رها سازی و دپوی پسماند در محل غیرمجاز) ضرورت دارد در اسرع وقت نسبت به مدیریت اصولی پسماند حوزه تحت مدیریت اقدامات لازم انجام گیرد و از رهاسازی، دپو و دفن پسماند در محل غیر مجاز و همچنین سوزاندن پسماند خودداری شود.

وی از همه دهیاران خواست با عنایت به آغاز  فصل بهار و تابستان و حضور گردشگران و مسافران در دامان طبیعت موضوع مدیریت پسماند به خصوص مدیریت کاهش مصرف پلاستیک به صورت جدی در دستور کار قرار گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha