• چهارشنبه / ۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۲۲:۱۶
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402020603259
  • خبرنگار : 50598

لزوم تکمیل زنجیره‌های ارزش و تقویت پیشران‌های صنعت برای محقق شدن رشد تولید

لزوم تکمیل زنجیره‌های ارزش و تقویت پیشران‌های صنعت برای محقق شدن رشد تولید

ایسنا/مرکزی استاندار مرکزی گفت: اگر می‌خواهیم رشد تولید را محقق کنیم باید دو رکن تکمیل زنجیره‌های ارزش و تقویت پیشران‌های صنعت برای ما همواره در اولویت باشند.

فرزاد مخلص الائمه چهارشنبه ۶ اردیبهشت در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان مرکزی اظهار کرد: برنامه‌های هفده گانه رشد تولید و چهارگانه مهار تورم، برش‌های استانی طرح کلان ملی هستند که مدیران استانی باید در اجرای این برنامه‌ها همت ویژه‌ای داشته باشند. باید دقت داشته باشیم که شعار سال را به تنهایی نمی‌توانیم به طور کامل محقق کنیم مگر اینکه در چارچوب راهبردها و برنامه‌های کلی دولت حرکت کنیم. 

وی با بیان اینکه بخش‌ عمده‌ای از سند تحول دولت مردمی پیرامون رشد تولید است تصریح کرد: مدیران باید توجه داشته باشند که شعار سال که مقام معظم رهبری می‌فرمایند، دستوری واجب و لازم الاجرا است. پیشنهاد ما این است که ظرف مدت دو هفته دستگاه هایی که مشمول تقسیم کار برای تحقق یافتن شعار سال شده اند با سرعت برنامه‌های خود را مشخص کنند. 

استاندار مرکزی با تاکید بر اینکه ما باید برش استانی خودمان را با نگاه به سند تحول دولت اجرایی کنیم اظهار کرد: هر موفقیتی که دولت داشته است فراتر از کار و زمان اداری حاصل شده است و بر این اساس مدیران باید کار جدی را از همین امروز به صورت فشرده و با سرعت و با نگاه به سند تحول دولت شروع کنند. 

مخلص الائمه افزود: سال گذشته ما در حوزه صادرات غیرنفتی رتبه هشتم کشور را داشتیم و در حوزه مبارزه با قاچاق نیز با وجود اینکه نه مبدا و نه مقصد قاچاق هستیم در رتبه سوم مبارزه با قاچاق فرار گرفتیم که نشان‌ می دهد که بخش های مربوطه در حوزه مبارزه با قاچاق در استان تلاش های ارزشمندی انجام داده‌اند. 

استاندار مرکزی با اشاره به بحث‌ زنجیره ارزش تصریح کرد: بحث خام فروشی از اوایل دهه پنجاه دامان اقتصاد کشور را گرفته است و این معضل جز در زنجیره ارزش قابل رفع نیست که ما برای مبارزه با خام فروشی در استان مرکزی کارگروه زنجیره ارزش راهبردی را تشکیل دادیم.

مخلص الائمه افزود: ما اگر می‌خواهیم رشد تولید را محقق کنیم باید دو رکن تکمیل زنجیره های ارزش و تقویت پیشران های صنعت برایمان همواره در اولویت باشند. همچنین ما در استان مرکزی در بحث اشتغال،‌ رشد ۱۱۳ درصدی را در سامانه رصد ثبت کردیم.  اشتغال مبتنی بر مشاغل خانگی و مشاغل خرد و روستایی، مشاغل جدی و پایداری نیستند و موتور محرک اقتصاد محسوب‌ نمی‌شوند. آنچه که موتور محرک اقتصاد استان است پیشران های صنعت و اقتصاد مانند صنایع بزرگ استان هستند که باید به آن‌ها به طور جدی تری بپردازیم. 

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ در این استان صنعت صدقه بگیر از دولت نداشته‌ایم افزود: مقدمات حرکت این صنایع به سمت شرایط بهتری فراهم شده است بنابراین ما باید در توسعه و تکمیل زنجیره های ارزش به طور ویژه‌ای کار کنیم. 

استاندار مرکزی اضافه کرد: یکی‌ از مشکلات اساسی در زمینه تورم، مشکل در شبکه توزیع است به طوری که در این شبکه، کالای گران به دست مردم می‌رسد. به خصوص در حوزه خوراکی ها که در این زمینه مشکلات جدی داریم، البته در این موضوع شهرداری‌ها و تعاونی ها تلاش کردند تا حدودی این مشکل را حل کنند. همچنین با شبکه دلالی که سوداگری می‌کند و نمی‌گذارد کالا به صورت مناسب توزیع شود نیز باید برخورد جدی صورت گیرد. 

مخلص الائمه با اشاره به بحث توسعه انرژی های تجدیدپذیر گفت: راه نجات از کمبود گاز و برق و مشکلات آلودگی هوا در کشور توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر است. در این راستا نیز سال گذشته در شهرستان خمین خط تولید ساخت تجهیزات خورشیدی راه‌اندازی شد. ضمن اینکه باید توجه داشته باشیم که استان مرکزی به لحاظ تعادل آب و هوا می‌تواند از انرژی خورشید نهایت استفاده را ببرد. ساختار مناسبی را نیز آماده کرده‌ایم تا فعالین اقتصادی برای شرکت در فعالیت‌های حوزه توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر اقدام کنند. بیستم اردیبهشت ماه نیز نشستی در دانشگاه اراک با حضور اندیشمندان در حوزه انرژی های تجدیدپذیر برگزار خواهیم کرد.

وی با تاکید بر اینکه اجرای برنامه های مسکن برای دولت بسیار جدی است افزود: بخشی از عقب افتادگی اقتصادی کشور با اجرای شعار سال جبران خواهد شد و با یک کار جهادی می‌توانیم گره‌های اقتصادی را باز کنیم و گام بلندی به سمت شرایط مطلوب برداریم.

استاندار مرکزی با بیان اینکه تعاملات و هم افزایی‌هایی که بین دولتمردان و نمایندگان مجلس وجود دارد بسیار ارزشمند است اظهار کرد: امیدواریم با این همکاری‌ها بتوانیم برنامه هفتم توسعه را برای پیشبرد برنامه های کلان نظام شکل دهیم.

مخلص الائمه با اشاره به قانون بودجه ۱۴۰۲ گفت: در بودجه منابع و مصارف رشد ۳۳ درصدی دیده می‌شود که مبلغ آن حدود پنج هزار هزار میلیارد تومان است که نشان‌ می دهد که دولت و مجلس به سمت مدیریت هزینه‌ها رفته‌اند و تمایل قانون‌گذار برای کاهش نرخ رشد تورم را نشان می‌دهد. در حوزه سلامت اقتصادی و شفافیت نیز عبور از سیاست های معافیت مالیاتی گسترده در قانون بودجه ۱۴۰۲ آشکار است.

استاندار مرکزی افزود: مجلس، دولت را به تعیین تکلیف جاماندگان سهام عدالت  مکلف کرده است. همچنین ظرفیتی برای تامین ماشین آلات آبرسانی، راه سازی و معدنی فراهم شده است که با ظرفیت های استان هماهنگ است. تعیین تکلیف پرونده‌های مالیات‌ بر ارزش افزوده از سال ۱۳۸۷ تا ۱۴۰۰ نیز به سازمان امور مالیاتی سپرده شده است. 

نوربخش عسگری رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی نیز در این جلسه اظهار کرد: از راهکارهای اصلی رشد و تقویت تولید بر اساس بیانات مقام معظم رهبری، مقابله با عوامل تضعیف کننده تولید، نقش آفرینی مردم در اقتصاد ملی، افزایش قدرت خرید مردم و دانش بنیان کردن تولید است.

وی تصریح کرد: از جمله عوامل موثر بر رشد تولید می توان به افزایش صادرات غیرنفتی، ساماندهی فضای کسب و کار، کاهش جذابیت فعالیت‌های سفته بازی، مبارزه با پدیده قاچاق، تامین مالی طرح های سرمایه گذاری، زنجیره های تولید و ابرپروژه های پیشران اشاره کرد.

عسگری با بیان پیشنهاداتی برای تحقق بخشیدن به شعار سال اظهار کرد: بررسی مسائل و مشکلات بخش بازرگانی داخلی و خارجی، بررسی علل رکود، تعطیلی و توقف فعالیت‌های تولیدی و ارائه راهکار برای فعال سازی و ارائه برنامه عملیاتی رشد تولید با تاکید بر استفاده از ظرفیت‌های خالی و افزایش بهره‌وری در بخش صنعت استان از جمله این پیشنهادات است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha