• سه‌شنبه / ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۰۷:۴۷
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402021206690
  • منبع : نمایندگی همدان

عدم استقبال دانش‌آموزان همدانی از رشته ریاضی

عدم استقبال دانش‌آموزان همدانی از رشته ریاضی

ایسنا/همدان معاون آموزش متوسطه اداره‌کل آموزش و پرورش استان همدان نسبت به لزوم انتخاب آگاهانه در هدایت تحصیلی دانش‌آموزان تأکید کرد و گفت: در حال حاضر فقط ۱۴.۵ درصد دانش‌آموزان استان در رشته ریاضی تحصیل می‌کنند بنابراین با توجه به اهمیت این رشته‌ به عنوان زیربنای تولید در کشور، اگر شرایط به همین منوال ادامه پیدا کند با چالش مواجه می‌شویم.

احمد آقامحمدی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: یکی از موضوعات خیلی مهم و چالش‌های حوزه آموزش‌وپرورش، هدایت تحصیلی دانش‌آموزان برای انتخاب رشته براساس توزیع متوازن در رشته‌های تحصیلی است. با توجه به وضعیت انتخاب رشته دانش‌آموزان در مقطع متوسطه دوم و نیاز کشور، با چالش‌هایی مواجه هستیم که استان همدان نیز به تبع آن مشکلاتی در این زمینه دارد.

آقامحمدی تصریح کرد: پیش‌تر دانش‌آموزان به سمت رشته‌های انسانی تمایل داشتند، پس از مدتی گرایش دانش‌آموزان به سمت رشته ریاضی بود و الان نیز تب و تاب رشته تجربی در میان دانش‌آموزان بالاست بنابراین یکی از برنامه‌هایی که از سال گذشته آغاز کردیم، توازن هدایت تحصیلی برای دانش‌آموزان پایه نهم است.

وی با اشاره به عدم تمایل دانش‌آموزان به سمت رشته‌ ریاضی، مطرح کرد: سال گذشته ۱۱ درصد دانش‌آموزان متوسطه دوم استان همدان در رشته ریاضی تحصیل می‌کردند و با برنامه ریزی‌های انجام شده این آمار در سال تحصیلی جاری به ۱۴.۵ درصد رسیده است، ۴۳ درصد دانش‌آموزان متوسطه دوم در استان همدان نیز مشغول به تحصیل در هنرستان‌های استان هستند.

آقامحمدی ادامه داد: امسال در گام اول برنامه جامع اطلاع‌رسانی و هدایت تحصیلی را از ابتدای سال در تمام مدارس متوسطه اول استان آغاز کردیم و در گام دوم نیز آموزش جامع به دانش‌آموزان را در دستور کار قرار دادیم، گام سوم آموزش به اولیاء بود و در گام چهارم نیز دانش‌آموزان را برای بازدید از دستاوردها و توانایی‌های هنرآموزان رشته‌های کار و دانش و مهارت‌آموزان رشته‌های فنی و حرفه‌ای به این مراکز بردیم.

وی خاطرنشان کرد: آشنایی با وضعیت آینده رشته‌های تحصیلی از نظر دروس دانشگاهی و تجهیزات و امکانات نیز از طریق حضور دانش‌آموزان در دانشگاه‌های استان انجام شده است چراکه افزایش شناخت دانش‌آموزان باعث می‌شود تا آنها در جریان تمام رشته‌های تحصیلی قرار بگیرند.

آقامحمدی با اشاره به اهمیت عدم استقبال دانش‌آموزان از رشته ریاضی، بیان کرد: اگر قرار باشد تولید و صنعت در کشور رونق پیدا کند، زیرساخت آن به وسیله دانش‌آموزان رشته‌های ریاضی محقق و فراهم می‌شود بنابراین اگر با همین وضعیت پیش برویم در آینده دچار مشکل می‌شویم.

معاون آموزش متوسطه اداره‌کل آموزش و پرورش استان همدان در رابطه با استقبال دانش‌آموزان از رشته تجربی، گفت: رشته تجربی متقاضیان زیادی در کنکور سراسری دارد و به صورت میانگین سالانه ۶۰۰ هزار نفر داوطلب کنکور تجربی هستند اما تنها ۲۰ هزار نفر در رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در دانشگاه‌ها پذیرش می‌شوند.

وی ادامه داد: مسأله‌ای که در این حوزه وجود دارد این است که متقاضیان رشته تجربی فقط همین افرادی که در رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی قبول می‌شوند را می‌بینند و سرنوشت درصد بسیاری که رشته مورد نظرشان را قبول نمی‌شوند، نادیده گرفته می‌شود و تجربی را برابر با قبولی در رشته‌های علوم پزشکی می‌دانند.

آقامحمدی با اشاره به اینکه در هفته مشاغل قرار داریم، گفت: تلاش ما بر این است تا با ارائه اطلاعات لازم، دانش‌آموزان را در مسیری قرار دهیم که انتخاب آگاهانه داشته باشند چراکه در غیر این صورت برای خود و جامعه چالش ایجاد می‌کنند.

معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان همدان با بیان اینکه رغبت و عملکرد تحصیلی در هدایت تحصیلی دانش‌آموزان مورد توجه قرار دارد، اظهار کرد: در بسیاری از موارد رغبت دانش‌آموزان درنظر گرفته نمی‌شود و براساس همان عملکرد تحصیلی انتخاب رشته را انجام می‌دهند، از طرفی در برخی مواقع توانایی دانش‌آموزان با رغبت آنها متفاوت است.

وی با اشاره به اینکه اطلاعات دانش‌آموزان در رابطه با هنرستان‌ها کم است، توضیح داد: یک کتاب الکترونیکی در این زمینه طراحی شده تا اطلاعات لازم در اختیار دانش‌آموزان قرار گیرد، از طرفی پس از ورود دانش‌آموزان به هنرستان برنامه‌ای تحت عنوان «یک روز با هنرستان» برای آنها اجرا می‌شود که در این برنامه اطلاعات لازم درباره رشته هنرجویان در اختیار آنها و والدینشان قرار می‌گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar

تحصیل در رشته ریاضی وقت تلف کردن است و بهتر است در رشته های هنرستانی تحصیل کنید بدلیل اینکه بازار کار به تکنیسین و تعمیر کار نیاز دارد و اکثر فارغ التحصیلان رشته های مهندسی یا بیکارند و یا با حداقل حقوق مشغول به کار هستند. سعی کنید به جای تلف کردن وقت در دانشگاه یک حرفه را کامل یاد بگیرید.