• چهارشنبه / ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۲۱:۲۶
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1402021308314
  • خبرنگار : 50188

در نشست مسئولان علوم پزشکی شهرستان اعلام شد

از آمار ۳ برابری سرطان سینه در رفسنجان تا پیشگیری از رشد منفی جمعیت

از آمار ۳ برابری سرطان سینه در رفسنجان تا پیشگیری از رشد منفی جمعیت

ایسنا/کرمان مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: سرطان سینه در رفسنجان رتبه اول را دارد و در حالی که میانگین سرطان سینه در کشور پنج درصد است اما در رفسنجان این میانگین ۱۷.۶ درصد و تقریبا سه برابر میانگین کشوری‌ست.

دکتر سمیرا کوهستانی ۱۳ اردیبهشت‌ماه در نشست خبری به‌ مناسبت هفته سلامت با اشاره به آمار بالای سرطان سینه در رفسنجان اظهار کرد: طبق آخرین آمار، ۷۲ نفر در رفسنجان سرطان سینه دارند. در مراکز بهداشت و خدمات درمانی، غربالگری سرطان سینه انجام می‌گیرد که لازم است بانوان بالای ۳۰ سال حتما برای غربالگری مراجعه کنند تا سرطان سینه به موقع تشخیص داده و درمان شود.

وی با بیان این‌که رتبه دوم سرطان‌ها در رفسنجان سرطان روده بزرگ است، تصریح کرد: پنج علت مرگ‌ومیر مردم رفسنجان، بیماری‌های قلبی، سرطان، حوادث، تومورها و بیماری‌های تنفسی است که باید مردم تغذیه مناسب و تحرک داشته باشند.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان افزود: تست رایگان قند خون هم در افراد بالای ۳۰ سال در مراکز بهداشتی انجام می‌گیرد. ۱۲ هزار دیابتی و ۲۲ هزار بیمار مبتلا به فشار خون در رفسنجان داریم.

وی تست‌های بیماری کووید۱۹ را در سال ۱۴۰۲ بیش از ۴۰۰ مورد عنوان کرد و گفت: ۹ نفر در سال جدید بر اثر بیماری کرونا جان خود را از دست دادند که این افراد دُز یادآور واکسن کرونا را در سال گذشته تزریق نکرده بودند.

کوهستانی به موارد حیوان گزیدگی اشاره و بیان کرد: سال گذشته ۲۴۳۸ مورد حیوان گزیدگی در رفسنجان اتفاق افتاده که نسبت به سال ۱۴۰۰ این موارد دو برابر بوده است.

پیشگیری از رشد منفی جمعیت در رفسنجان

سرپرست مرکز بهداشت شهرستان رفسنجان نیز در این نشست گفت: در رفسنجان از منفی شدن رشد جمعیت جلوگیری کردیم که به بعضی از اهداف خود در شبکه بهداشت و درمان در زمینه باروری دست پیدا کرده‌ایم و برای افزایش نرخ زاد و ولد باید بیش از این تلاش کرد.

دکتر علیرضا علیدوستی افزود: نرخ زاد و ولد در کشور ۱.۷ است که این آمار در اتباع دو برابر و رشد جمعیت ایرانی‌ها ۰.۶ درصد است.

وی با بیان این‌که رشد جمعیت ۰.۶ درصد زنگ خطری برای کشور است، افزود: هم به لحاظ امنیت، هم اقتصادی و هم سیاسی کشور را دچار مشکل می‌کند. در این زمینه قرارگاه جمعیتی تشکیل شده و ماهانه جلساتی برگزار می‌شود که در خصوص عوارض تک فرزندی، عوارض سقط، ناباروری‌ها و ...مباحثی مطرح و به آگاهی مردم رسانده می‌شود.

سرپرست مرکز بهداشت شهرستان رفسنجان با اشاره به این‌که رشد مثبت جمعیت به سه مقوله تولد، مرگ و مهاجرت بستگی دارد، اظهار کرد: این سه شاخص‌ باید در کنار هم باشند تا رشد جمعیت رخ دهد. موارد مرگ‌ومیر را باید کاهش داد، به طور مثال آمار تصادفات بسیار وحشتناک است و همچنین باید دید حکومت در خصوص مهاجرت چه برنامه‌ای دارد و به حتم مهاجرت جوانان تأثیر منفی بر رشد جمعیت دارد.

 علیدوستی افزود: جمعیت رفسنجان ۳۵۶ هزار نفر است که ۵۶ هزار نفر اتباع افغانستانی هستند و جمعیت انار ۴۰ هزار نفر است که ۲۰۰۰ نفر اتباع خارجی هستند که این آمار بر اساس مراجعه اتباع به مراکز بهداشتی و درمانی است.

وی با اشاره به بیماری‌های واگیردار مانند مالاریا و وبا گفت: مهاجرین بعضی از بیماری‌های واگیردار را وارد می‌کنند که سلامت اتباع قطعا سلامت ما را تأمین می‌کند و نمی‌توان نسبت به سلامتی‌شان بی‌تفاوت بود و خدمات درمانی به مهاجرین بر اساس عدالت است.

سرپرست مرکز بهداشت شهرستان رفسنجان گفت: کمک‌های بین‌المللی به اتباع در زمینه بهداشت و درمان با همکاری متقابل بین وزارت بهداشت و امور پناهندگان است که بعضی از کمک‌ها و اقدامات مالی و خدماتی به اتباع انجام می‌گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha