• پنجشنبه / ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۷:۵۵
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402021408782
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

فرماندار کاشان:

مشکل بیکاری کاشان در بخش دانش آموختگان دانشگاهی است

مشکل بیکاری کاشان در بخش دانش آموختگان دانشگاهی است

ایسنا/اصفهان فرماندار کاشان گفت: وجود منطقه ویژه اقتصادی، ۱۲ ناحیه صنعتی، دو هزار واحد صنعتی، دو شهرک صنعتی با وسعت ۲۲۰۰ هکتار بخشی از ظرفیت‌های مهم اقتصادی در این شهرستان است.

محمد شریف زارعی، شامگاه(چهارشنبه، ۱۳ اردیبهشت)در نشست با دانشجویان دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران، اظهار کرد: صدور ۵۰۰ میلیون دلار صادرات در سال گذشته از  موقعیت‌های اقتصادی کاشان است و در بخش بازرگانی نیز از هشت شهر نخست ایران است که دارای اتاق بازرگانی بوده و ۱۳۵ سال قدمت دارد.

وی افزود: منطقه کاشان، قطب فرش ماشینی و دستباف است و علاوه بر آن، ۳۰۰ محصول در بخش ریسندگی و بافندگی در منطقه کاشان تولید می‌شود و این صنایع نیازمند نیروی کار است که در بخش کارگری با کمبود نیروی کار روبرو هستیم و مجبوریم از کارگران دیگر شهرها استفاده کنیم .

شریف زارعی تصریح کرد: بخشی از نیروی کار ما از اتباع خارجی تأمین می‌شود که هم فرصت و هم تهدید در منطقه کاشان هستند ضمن اینکه ۵۰ هزار اتباع افغانستانی در کاشان داریم که یک هفتم جمعیت ما را تشکیل می‌دهند.

فرماندار کاشان گفت: کاشان در بخش اقتصادی موقعیت ویژه‌ای دارد و نخستین کارخانه ریسندگی و بافندگی در کاشان در سال ۱۳۱۱ تاسیس شد که ۹۰ سال قدمت دارد. مرحوم تفضلی که معروف به پدر ریسندگی ایران است، شخصیت بزرگی بود که موسس این کارخانه بوده است.

زارعی اظهار کرد: کاشان با وجود ۱۵ مرکز دانشگاهی و ۲۸ هزار دانشجو یک شهر دانشگاهی است از این رو در بخش فارغ‌التحصیلان دانشگاهی با مشکل بیکاری مواجه هستیم و تلاش ما بر این است که صنایعی در کاشان مستقر شوند که بتوانند از نیروی کار تحصیل کرده در همین منطقه استفاده کند.

وی افزود: گلاب و محصولات آن، بخش دیگری از صنعت کاشان است و به لحاظ تولید اسانس و گلاب و مشتقات آن در ایران رتبه نخست را داریم و ۱۸۰۰ واحد سنتی و نیمه صنعتی در حوزه گلاب گیری در کاشان فعال است.

وی افزود: منطقه کاشان با ۲۶۰۰ هکتار سطح زیرکشت گل محمدی، دارای ۴۶ واحد صنعتی گلابگیری است و ضمن ایجاد اشتغال برای شهروندان، محصول بزرگ‌ترین واحد صنعتی گلابگیری این شهر به ۸۰ کشور جهان صادر می‌شود.

به گزارش ایسنا، فرماندار کاشان تاکید کرد: وسعت باغ‌های کاشان به ۹ هزار هکتار می‌رسد و یکی از سیاست‌های ما در حوزه زنجیره تامین و تولید صنایع، تکمیل آنها به ویژه در حوزه اسانس با مشارکت دانش آموختگان دانشگاهی است.

وی تصریح کرد: وجود ۱۷۰۰ اثر تاریخی در منطقه کاشان که ۳۳۰ اثر تاریخی ثبت ملی و ۴۰ اثر ناملموس فرهنگی ثبت شده از ظرفیت‌های شهرستان در حوزه میراث فرهنگی است که کاشان را به‌عنوان یکی از ۱۰ شهر نخست مقصد گردشگری مطرح کرده است و بخشی از آن مربوط به گل و گلاب می‌شود.

زارعی اظهار کرد: امسال در تعطیلات عید نوروز و عید فطر کاشان رتبه چهارم پذیرش گردشگر را داشت و در یک روز ۴۰ هزار نفر از باغ فین دیدن کردند. بنابراین اقتصاد گردشگری ما پایدار است و باید صنایع دستی کاشان را توسعه دهیم.

فرماندار کاشان تاکید کرد: شهرستان کاشان ۴۵۰ هزار هکتار وسعت و نزدیک به ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و شهر باستانی سیلک یک منطقه در فلات مرکزی ایران و از نخستین زیگورات و اجتماع انسانی جهان است و این تمدن هشت هزار ساله به لحاظ تاریخی و فرهنگی ارزشمند است.

وی گفت: مردم کاشان در سال ۱۱۳ هجری قمری میزبان حضرت سلطانعلی ابن محمد باقر علیه‌السلام شدند و نخستین نماز جمعه ایران در مسجد جامع کاشان برگزار شد و به همین‌ دلیل تفکر شیعی در منطقه توسعه پیدا کرد و منجر شد که منطقه کاشان از ابتدای تاریخ اسلام تا کنون مهد تمدن اسلامی و مذهبی شود.

زارعی افزود: مشارکت مردم در حوزه اجتماعی و فعالیت‌های خیرخواهانه قابل تقدیر است‌، به‌طوری که خیران مسکن ساز تا کنون ۱۵۰۰ واحد مسکن ساخته‌اند و در حوزه درمان بسیاری از مراکز درمانی توسط خیران راه اندازی شده و در حوزه مدرسه‌سازی رتبه‌های برتر کشور را داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha