• دوشنبه / ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۰۸:۱۶
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1402021810894
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

چالش‌های سلامت که با یک طرح پوشانده شد

چالش‌های سلامت که با یک طرح پوشانده شد

ایسنا/خراسان جنوبی رئیس کمیته آموزش و فرهنگ سازی برنامه پزشکی خانواده در خراسان جنوبی گفت: طرح پزشکی خانواده به این جهت مورد توجه دولت است تا چالش‌های سلامت را بپوشاند.

زهرا امینی نسب در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: افزایش بیماری‌های غیرواگیر باعث شد تا دولت به فکر طرح  پزشکی خانواده باشد.

وی با بیان اینکه این طرح باعث می‌شود قبل از اینکه مردم هزینه‌های گزاف را برای درمان دهند، بیماری‌ها کنترل شوند، تصریح کرد: طی این طرح، هر سه هزار نفری تحت پوشش یک پزشک و دو مراقب سلامت قرار خواهند گرفت.

رئیس کمیته آموزش و فرهنگ سازی برنامه پزشکی خانواده در خراسان جنوبی با بیان اینکه این امر هزینه‌های درمانی کم خواهد شد، تصریح کرد: در روستاها از سال ۸۴ طرح خانوده روستایی انجام می‌شود و با توجه به موفقیت طرح تحول سلامت اکنون تصمیم براین شده که طرح پزشک خانواده شهری نیز اجرایی شود.   

امینی نسب ادامه داد: اﺭﺍﺋﻪ ﺧﺪﻣﺎﺕ ﺑﻬﺪﺍﺷﺘﯽ ﺩﺭﻣﺎﻧﯽ ﺩﺭ ﻗﺎﻟﺐ ﺷﺒﮑﻪ ﺑﻬﺪﺍﺷﺖ ﺩﺭ ﺟﻤﻬﻮﺭﯼ ﺍﺳﻼﻣﯽ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺍﺯ ﺣﺪﻭﺩ ۴۰ ﺳﺎﻝ ﻗﺒﻞ ﺑﺎﻋﺚ ﺷﺪ ﮐﻪ ﺧﺪﻣﺎﺕ ﺳﻼﻣﺘﯽ ﺍﺯ ﺳﻄﺢ ﺷﻬﺮ ﻫﺎ ﻭ ﺑﯿﻤﺎﺭﺳﺘﺎﻥ ﻫﺎﯼ ﺑﺰﺭﮒ ﺑﻪ ﺷﻬﺮﻫﺎﯼ ﮐﻮﭼﮏ ﺗﺮ ﻭ ﺭﻭﺳﺘﺎﻫﺎﯼ ﺩﻭﺭ ﺩﺳﺖ ﻧﯿﺰ ﺍﺭﺍﺋﻪ ﺷﻮﺩ ﻭ ﻧﮕﺎﻩ ﺑﯿﻤﺎﺭﺳﺘﺎﻧﯽ ﻭ ﺩﺭﻣﺎﻥ ﻣﺤﻮﺭ ﺑﻪ ﻧﮕﺎﻫﯽ ﭘﯿﺸﮕﯿﺮﺍﻧﻪ ﻭ ﺳﻼﻣﺖ ﻣﺤﻮﺭ ﺗﻐﯿﯿﺮ ﺟﻬﺖ ﺩﻫﺪ.

وی افزود: ﺩﺭ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﭘﺰﺷﮑﯽ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﺭﺗﻘﺎﯼ ﺳﻼﻣﺖ ﻭ ﭘﯿﺸﮕﯿﺮﯼ ﺳﻌﯽ ﻣﯽ‌ﺷﻮﺩ ﺗﺎ ﺑﺎ ﺭﺍﻫﻨﻤﺎﯾﯽ ﻭ ﺁﻣﻮﺯﺵ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ‌ﻫﺎﯼ ﺗﺤﺖ ﭘﻮﺷﺶ ﻭ ﺑﻬﺮﻩ ﮔﯿﺮﯼ ﺍﺯ ﻣﺸﺎﺭﮐﺖ ﻣﺮﺩﻣﯽ ﺩﺭ ﺗﺮﻭﯾﺞ ﺳﺒﮏ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺳﺎﻟﻢ، ﺍﺯ ﭘﯿﺪﺍﯾﺶ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ‌ﻫﺎ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ کرده ﻭ ﻣﺤﯿﻂ ﺯﻧﺪﮔﯽ، ﮐﺎﺭ، ﺗﺤﺼﯿﻞ ﻭ ﺗﻔﺮﯾﺢ ﺣﺎﻣﯽ ﺳﻼﻣﺖ ﺍﯾﺠﺎﺩ ﺷﻮﺩ.

رئیس کمیته آموزش و فرهنگ سازی برنامه پزشکی خانواده در خراسان جنوبی با بیان اینکه ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﺑﺮﻭﺯ ﻋﻼﯾﻢ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ﺩﺭ ﻫﺮ ﯾﮏ ﺍﺯ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺧﺎﻧﻮﺍﺭ ﻧﯿﺰ ﺑﺎ ﺷﻨﺎﺳﺎﯾﯽ ﺳﺮﯾﻊ ﻭ ﺩﺭﻣﺎﻥ ﺑﻪ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﺍﺯ ﭘﯿﺸﺮﻓﺖ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ﺑﻪ ﺳﻤﺖ ﻣﺮﺍﺣﻞ ﺷﺪﯾﺪﺗﺮ ﺟﻠﻮﮔﯿﺮﯼ ﮐﻨﻨﺪ ﻭ ﻣﺎﻧﻊ ﺍﺯ ﻣﺰﻣﻦ ﺷﺪﻥ ﺁﻥ شوند.

تداوم مراقبت‌ها

وی ادامه داد: برنامه پزشک خانواده از سال‌ها پیش در بسیاری از کشورهای توسعه یافته درحال اجراست و مفهوم داشتن یک پزشک خانوادگی در ایران نیز مفهوم غریبی نیست. گرفتن شرح حال و سابقه خانوادگی و دانستن تاریخچه خانوادگی بیمار یکی از مهارت‌های مهم طبابت است و هنگامی که پزشک یا مراقب سلامت تاریخچه ژنتیکی بیمار، سن، تحصیلات، شغل، محل سکونت و میزان درآمد و ارتباطات افراد خانواده را می‌داند، می‌تواند با در نظر گرفتن شرایط ژنتیکی آن‌ها، شغل و شرایط خانوادگی فرد، بیماری‌های غیر واگیر مثل دیابت یا فشار خون بالا را در مراحل زودرس و اولیه یا حتی مراحل بدون علامت تشخیص دهد و برای درمان سایر بیماری‌های آن ها نیز با درنظر گرفتن شرایط خانوادگی برای آن‌ها بهترین درمان را انتخاب کند.

امینی نسب اظهار کرد: تداوم مراقبت در این برنامه نقش محوری دارد و در سه دسته بندی تداوم مراقبت‌ها را می‌توان قرار داد؛ تداوم اطلاعات سلامت و تشکیل پرونده سلامت، تداوم زمانی و تشخیص بیماری‌های مهم در مراحل اولیه و زودرس و تداوم بین فردی که نتیجه اش ارتباط موثر و همراه با اعتماد بین پزشک و بیمار خواهد بود که می‌تواند به تشخیص دقیق و سریع بیماری بسیار کمک کند.

وی با بیان اینکه این موارد بخشی از مزایای اجرای صحیح برنامه پزشکی خانواده است که می‌تواند به افراد در تشخیص زودهنگام و تشخیص دقیق بیماری کمک کند، تصریح کرد: برای اجرای مراقبت های اولیه سلامت چند اصل مهم باید رعایت شوند و تیم پزشکی خانواده به عنوان دروازه ورود و نقطه تماس اول برای شروع خدمات سلامت محور بر اساس این اصول و به طور شخص محور، خانواده محور و جامعه نگر خدماتی جامع، در دسترس، مقرون به صرفه و با کیفیت بالا و بدون دغدغه مالی را برای همه اقشار جامعه در هر گروه سنی و جنس که باشند ارائه خواهد کرد.

رئیس کمیته آموزش و فرهنگ سازی برنامه پزشکی خانواده در خراسان جنوبی بیان کرد: یکی از اهداف مهم برنامه پزشکی خانواده دریافت خدمات سلامت و درمان «یکپارچه و ادغام یافته» بیماران است و با اجرای کامل این برنامه در برخی کشورها افراد تحت پوشش برنامه، یک پزشک و مراقب سلامت دارند که از کودکی تا بلوغ و میانسالی و سالمندی مراقب سلامت همه افراد خانواده است تا مراقبت‌های لازم را پیش از مزمن شدن بیماری پی بگیریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha