• چهارشنبه / ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۰:۱۰
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1402022012721
  • خبرنگار : 50560

الزامات تحقق شعار سال در قزوین

الزامات تحقق شعار سال در قزوین

ایسنا/قزوین مهار تورم و رشد تولید که در سال ۱۴۰۲ مورد توجه رهبری قرار گرفته، از مهم‌ترین خواسته‌های مردم است. بیش از پنج دهه است که نرخ تورم در کشور ۲ رقمی شده و ثبات قیمت و تورم تک‌رقمی پایین و پایدار برای ایرانیان به رویایی دست‌نیافتنی تبدیل شده است. هرچند که تحریم‌ها در افزایش تورم بی‌تأثیر نیست اما اگر تمام استان‌ها توان تولیدی خود را به‌کار گیرند، می‌توان شاهد کنترل تورم و رفاه اقتصادی بود. استان قزوین نیز قابلیت‌ها و استعدادهای بالقوه‌ای در عرصه تولید دارد که باید از آن بهره گرفت.

به گزارش ایسنا، بی‌شک تحقق شعار سال جاری با عنوان «مهار تورم و  رشد تولید» که بیش از ۱۰ سال است تحت عناوین مختلفی ازجمله جهاد اقتصادی، تولید ملی و حمایت از کارگر، حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی، اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی، اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل، اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال، حمایت از کالای ایرانی، رونق تولید، جهش تولید، تولید، پشتیبانی ومانع‌زدایی‌ها و تولید، دانش‌بنیان، اشتغال آفرین؛ مورد توجه مقام معظم رهبری قرار گرفته، ملزم‌ به توجه و همت جهادی مدیران است.

اما متأسفانه بی‌توجهی به اصلاحات اقتصادی طی یک دهه گذشته سبب شده که با مشکلاتی چون افزایش نقدینگی، تورم لجام گسیخته و رشد پایین اقتصادی مواجه شویم. مشکلاتی که روز به روز سفره مردم را کوچک و کوچکتر کرده و غصه نان شب، به قصه تکراری بسیاری از خانواده‌ها شده است.

استان قزوین با دارا بودن یک شهر صنعتی، ۱۳ شهرک و ۶ ناحیه صنعتی؛ نزدیک به ۱۰۰۰ واحد تولیدی دارای پروانه بهره‌برداری دارد که با افزایش مشوق‌های سرمایه‌گذاری و رفع موانع می‌تواند گام مؤثری در راستای تحقق شعار سال داشته باشد.

خبرگزاری ایسنا مرکز قزوین در نظر دارد طی سلسله مصاحبه‌هایی با مدیران و فعلان حوزه اقتصادی، الزامات تحقق شعار سال را بررسی کند. در این راستا خبرنگار ایسنا در گام نخست به سراغ علی رحمانی، معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استانداری قزوین رفته است.

وی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در خصوص شعار سال ۲ بحث مهار تورم و افزایش تولید مطرح است. در مباحث اقتصادی معتقدیم چنانچه حجم پول از جمله تسهیلات زیاد شود؛ منجر به تورم می‌شود و این تورم، تنها با افزایش تولید کنترل در مدیریت خواهد شد. بنابراین آنچه مورد توجه و برنامه‌ریزی استان است، افزایش تولید به واسطه به کارگیری و راه‌اندازی واحدهای صنعتی راکد است.

تلاش برای راه‌اندازی صنایع راکد در استان قزوین

این مسئول ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۵۷ واحد صنعتی راکد به چرخه کار و تولید بازگشت و در سال پیش رو در نظر داریم که مابقی ظرفیت‌های خالی و صنایع راکد استان که ۴۵ مورد است، به چرخه کار بازگردانیم.

وی عنوان کرد: نکته‌ای که در خصوص صنایع مستقر در استان قزوین وجود دارد این است که نزدیک به ۳۰ درصد از صنایع استان زیر ظرفیت ممکن کار می‌کنند، بنابراین یکی از برنامه‌هایی که در راستای تحقق شعار سال در استانداری وجود دارد افزایش ظرفیت و تکمیل ظرفیت تولیدی صنایع است.

رحمانی با بیان اینکه تکمیل ظرفیت تولیدی برای صنایع نیاز به سرمایه‌گذاری بالا ندارد، افزود: تلاش داریم تا با حمایت از واحدهای صنعتی و تولیدی بتوانیم نرخ تولید استان را افزایش دهیم. حمایت سرمایه در گردش مهمترین نیاز یک سرمایه‌گذار است که قطعاً در برنامه اقتصادی سال جاری به آن توجه ویژه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه به تمام دستگاه‌های دولتی و متولی اقتصاد در استان ابلاغ شده که وظیفه حمایت از تولیدگر دارند، گفت: تکمیل حلقه و زنجیره تولید از دیگر الزامات تحقق شعار سال است. به عنوان مثال، یکی از قابلیت‌های استان قزوین؛ تولید صنایع کانی غیرفلزی همچون شیشه است. بسیاری از این صنایع می‌توانند با راه‌اندازی بخش کوچکی منجر به ارزش افزوده شوند. یعنی به جای آنکه خام فروشی کنند، آن‌ها را به محصول، تبدیل‌ کنند.

معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استانداری قزوین بیان کرد: در حوزه کشاورزی بحث تکمیل زنجیره ارزش، ظرفیتی از اهمیت بالایی برخوردار است که در سال پیش رو برنامه‌های قابل توجهی در این حوزه داریم؛ به عنوان مثال با فرمول صنایع تبدیلی می‌توان ظرفیت‌های اقتصادی بالا با سرمایه‌گذاری کم برای استان به وجود آورد.

این مسئول ادامه داد: با تمام سختی‌ها و موانعی که در راه تولید وجود دارد استان قزوین در زمره استان‌هایی قرار گرفته که نرخ مشارکت و سرمایه‌گذاری در آن بالا است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین در چند سال گذشته جزو استان‌های بودیم که در جذب سرمایه‌گذار خارجی عملکرد مطلوبی داشته است. که این موضوع نشان از آن دارد که قزوین در جذب سرمایه‌گذار دچار چالش نیست اما مشکلی که در حوزه اقتصادی استان وجود دارد؛ عدم زیرساخت‌های لازم ازجمله عدم تأمین انرژی هم‌چون گاز و برق در فصول مختلف سال برای تولید است.

حمایت از طرح‌های خلاقانه حوزه اقتصاد در قزوین

رحمانی اظهار کرد: طرح‌های اقتصادی مختلفی به استان پیشنهاد شده که در دست بررسی است و تمام تلاشمان این است که از طرح‌های خلاقانه حوزه اقتصاد در صنایع مختلف از جمله کاشی و سرامیک، صنایع شیمیایی و شوینده، صنایع گلخانه‌ای استقبال شود.

وی با اشاره به راه‌اندازی خطوط تولید شرکت کنتور سازی افزود: شرکت کنتورسازی یکی از شرکت‌های احیا شده موفق در تولید است که ۶ خط تولید آن وارد کشور شده و می‌تواند تأثیر قابل توجهی در نرخ تولید استان و در نهایت کشور داشته باشد.

معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استانداری قزوین تصریح کرد: قزوین جزو استان‌های بالای شاخص اندازه‌گیری در حوزه سرمایه‌گذاری است و در استقرار صنایع جزو ۵ استان اول کشور محسوب می‌شود.

وی افزود: در سال ۱۴۰۲  آنچه برای افزایش تولید مهم است این است که راه افزایش تولید منجر به افزایش تورم نباشد و از روش‌های غیر افزایش تورمی در افزایش تولید بهره بگیریم.

رحمانی گفت: با توجه به اینکه تورم موضوعی کشوری است ریشه آن به بانک مرکزی، میزان حجم پول و بودجه دولت برمی‌گردد و مهار آن عزم ملی می‌طلبد. بنابراین استان قزوین به تنهایی نمی تواند نقش بسزایی در مهار تورم داشته باشد اما در افزایش تولید می توانیم چشمگیر باشیم.

وی بیان کرد: در استان قزوین، موانع اصلی تولید جدا از موانع اصلی در کشور نیست و ما نیز همچون سایر استان‌ها ممکن است با موانعی خارج از استان، برون‌زا و شبکه اقتصادی دنیا مواجه باشیم. اما آن بخشی از موانع اصلی تولید مربوط به استان در حوزه‌هایی چون مجوز و بروکراسی اداری در سال پیش رو مانع زدایی خواهد شد و تصورم این است که باتوجه به رونقی که در سال گذشته صورت گرفته است، بتوانیم امسال نیز اقدامات قابل توجهی در کارنامه اقتصادی استان به ثبت برسانیم.

رحمانی در پایان صحبت‌های خود به نرخ ۵.۸ درصد بیکاری در استان اشاره کرد و گفت: قطعاً با تکمیل ظرفیت صنایع و افزایش تولید میزان و نرخ بیکاری در استان به رقم قابل توجهی کاهش می‌یابد اما یکی از نگرانی‌هایی که در این استان وجود دارد کمبود نیروی کار است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha