• چهارشنبه / ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۰:۲۱
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402022012741
  • خبرنگار : 50037

افزایش ۵۰ درصدی سطح زیرکشت کلزا در اسدآباد

افزایش ۵۰ درصدی سطح زیرکشت کلزا در اسدآباد

ایسنا/همدان مدیر جهادکشاورزی شهرستان اسدآباد از افزایش ۵۰ درصدی سطح زیرکشت کلزا در این شهرستان طی سال‌جاری خبر داد.

محمدکرم مرادی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در سال زراعی جاری در ۱۴۹ هکتار از مزارع شهرستان کشت کلزا انجام شده که پیش بینی بر این است از این میزان سطح زیرکشت کلزا ۴۵۰ تن کلزا برداشت شود.

وی میانگین برداشت محصول کلزا از هر هکتار را سه تن دانست و تصریح کرد: در سال گذشته سطح زیرکشت کلزا شهرستان ۹۲ هکتار بود که امسال این میزان سطح زیرکشت به نسبت سال گذشته ۵۸ هکتار معادل ۵۰ درصد افزایش داشته است.

مرادی با اشاره به اینکه صددرصد برداشت کلزا در شهرستان اسدآباد به صورت مکانیزه بوده و در کشت این محصول ۹۰ درصد مزارع کلزا به سیستم آبیاری بارانی مجهز هستند، خاطرنشان کرد: در سال گذشته دولت به منظور تشویق و حمایت از کشاورزان به ازای هر هکتار دو میلیون تومان برای نگهداری از کشت و سم پاشی محصول کلزاکاران به آنها پرداخت کرد.

وی با بیان اینکه برای تشویق کشاورزان به کشت کلزا سهمیه کود تخصیصی به این محصول به نسبت سایر محصولات تا حدودی بیشتر است، ادامه داد: در حال حاضر افزون بر ۸۵ درصد نیاز مصرف روغن کشور وارداتی بوده که طی برنامه ضریب اتکای تولید روغن به تولیدات داخلی باید به ۷۰ درصد برسد.

مرادی با اشاره به این محصول استراتژیک گفت: کلزا به‌عنوان یکی از دانه‌های روغنی مهم دارای ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن، ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتئین و ۱۲ تا ۲۰ درصد پوست بوده و کشت این محصول، علف‌های هرز مزرعه را کنترل و آفات را کاهش می‌دهد و باعث افزایش محصول در سال آینده می‌شود بنابراین باید کشاورزان از مزایای کاشت این محصول باصرفه بیشتر آگاه شوند.

وی نیاز آبی کم این محصول نسبت به دیگر محصولات کشاورزی را از دیگر مزایای کشت کلزا برشمرد و تصریح کرد: دانه روغنی کلزا حدود ۶۱ درصد امگا، ۱۱.۹ درصد امگا ۳ و ۲۱ درصد امگا ۶ و هفت درصد نیز اسید چرب غیراشباع دارد که نسبت به سایر منابع تولید روغن از مزیت نسبی برخوردار است.

خسارت ۱۸۲ میلیاردی سرمازدگی به باغات اسدآباد

مدیر جهادکشاورزی شهرستان اسدآباد در ادامه از خسارت سرمازدگی ۱۸۲ میلیارد تومانی به سطح باغات این شهرستان خبر داد و اظهار کرد: بر اثر سرمای ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت‌ماه حدود ۱۳۴۸ هکتار از باغات این شهرستان دچار خسارت شدند که بیشترین خسارت وارده به باغات گردو و انگور بوده است.

وی با اشاره به خسارت ۴۰ درصدی به سطح باغات شهرستان خاطرنشان کرد: در سرمازدگی اخیر از ۱۴۸۰ هکتار گردو سطح باغات شهرستان حدود ۵۹۲ هکتار معادل ۵۵ درصد، از ۹۸۰ هکتار باغات انگور حدود ۳۸۱ هکتار معادل ۴۰ درصد، از ۲۰۸ هکتار باغات هلو حدود ۴۱ هکتار معادل ۱۵ درصد و از ۲۹۸ هکتار سطح باغات آلو حدود ۱۳۴ هکتار معادل ۴۵ درصد دچار خسارت ناشی از سرمازدگی شدند.

مرادی میزان خسارت ناشی از سرمازدگی ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت ماه به سطح باغات این شهرستان را افزون بر ۱۸۲ میلیارد ۳۴۷ میلیون تومان برشمرد و گفت: سطح باغات شهرستان تحت پوشش صندوق بیمه محصولات کشاورزی نبوده و در حال حاضر هر گونه پرداخت خسارت به اراضی خسارت دیده ناشی از سرمازدگی بستگی به تصمیم دولت دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha