• شنبه / ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۶:۰۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402022314902
  • خبرنگار : 50399

مدیر کل میراث فرهنگی خراسان رضوی:

امسال «پرونده ثبتی رباط‌ها» به ثبت خواهد رسید

امسال «پرونده ثبتی رباط‌ها» به ثبت خواهد رسید
عکس از آرشیو

ایسنا/خراسان رضوی مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان رضوی گفت: مهمترین پرونده‌های ثبتی، پرونده رباط‌هاست که برای ثبت در یونسکو آماده می‌شود؛ سال گذشته به دلیل مشکلاتی امکان ثبت این پرونده‌ها نبود و امسال این مهم انجام خواهد گرفت.

سیدجواد موسوی امروز، ۲۳ اردیبهشت ماه، در نشست هفته میراث فرهنگی که در موزه بزرگ خراسان برگزار شد، اظهار کرد: برنامه‌های هفته میراث فرهنگی از ۲۴ اردیبهشت در آرامگاه فردوسی آغاز خواهد شد. در دیگر شهرستان‌ها نیز برنامه‌هایی پیرامون گرامیداشت شخصیت فردوسی ترتیب داده شده است.

وی افزود: وظیفه مهم اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی هر استان حفظ و حراست از بناها و مرمت آثار تاریخی است. این برنامه در مشهد با نگاه به آثار ناملموس پیش خواهد رفت و در این راستا با نهادهای مختلف همکاری‌هایی صورت خواهد گرفت.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان رضوی عنوان کرد: مبلغ ۲۵ میلیارد تومان اعتبار به استان در خصوص مرمت آثار تخصیص داده شده که با توجه به گستردگی آثار و ابنیه نیازمند کمک خیران و مالکان خصوصی هستیم. حتی می‌توان با نگاه اقتصادی به بافت تاریخی جهت حفظ و بهره‌وری از آن‌ها قدم برداشت.

وی در خصوص ثبت آثار بیان کرد: ثبت پرونده ثبتی مزار جام در فهرست میراث آیسیسکو نیز در دستور کار است. پرونده فیروزه نیز یکی دیگر از پرونده‌هایی است که در حال تکمیل است. پرونده ثبتی توس نیز در حال آماده‌سازی است. باید دید از چه زاویه‌ای می‌توان به این پرونده ثبتی نگاه کرد.

موسوی بیان کرد: رویکرد امسال اداره‌کل این است که به سمت هوشمندسازی موزه‌ها برود. می‌شود با استفاده از فناوری آثار فرهنگی، آداب و رسوم و وقایع یک منطقه را بازسازی کرد. نگاه ما باید به میراث فرهنگی این باشد که چه قصه‌ای پشت بنا یا ثر وجود دارد.

ویژه‌برنامه‌های روز بزرگداشت فردوسی

سیدهاشم حسینی، مدیر مجموعه تاریخی ‌فرهنگی آرامگاه فردوسی، در ادامه این نشست در خصوص برنامه‌های این آرامگاه به مناسبت هفته میراث فرهنگی اظهار کرد: برنامه‌های آرامگاه فردوسی از ساعت ۱۶ بعدازظهر روز ۲۴ ازدیبهشت ماه با حضور مقامات عالی‌رتبه و مهمانان همایش علمی فردوسی با گلباران در آرامگاه شروع می‌شود. در این برنامه پیام رئیس‌جمهور و وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی نیز قرائت می‌شود.  

وی افزود: یکی دیگر از برنامه‌ها اجرای سرود ملی ۱۵۰ نوجوان ملبس به لباس‌های اقوام ایرانی است که نشانه وحدت و انسجام ملی است. در این مراسم نشان ملی فردوسی به شاهنامه‌پژوهان و فردوسی‌شناسان و یکی از افراد حوزه فرهنگ و هنر اهدا خواهد شد.

مدیر مجموعه تاریخی ‌فرهنگی آرامگاه فردوسی بیان کرد: مراسم شب شعر آیینی با حضور شعرای آیینی استان نیز برگزار خواهد شد. ۲۶ اردیبهشت شب شعر توس تا نیشابور برگزار خواهد شد که در روز بزرگداشت حکیم خیام در نیشابور ادامه خواهد یافت. برنامه آیین پهلوانی و کشتی چوخه در گود کشتی مقابل آرامگاه فردوسی با حضور پهلوانان استان نیز از دیگر برنامه‌هایی است که به مناسبت این هفته برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: ۲۸ اردیبهشت نقشه راهنمای گردشگری شهر تاریخی توس و تابلوهای گویای داستان شاهنامه رونمایی خواهد شد. همچنین ۳۰ پادکست در راستای شناخت ظرفیت‌های تاریخی توس، شخصیت فردوسی و داستان‌های شاهنامه تولید شده که منتشر می‌شود.

حسینی تصریح کرد: یکی دیگر از اقدامات برگزاری تورهای گشت شهری فرهنگی و تاریخی توس با استفاده از اتوبوس‌های گردشگری است. در این اتوبوس‌ها راهنمایان گردشگری حضور دارند تا بازدیدکنندگان از آرامگاه با تمام ظرفیت‌های منطقه توس آشنا شوند. همچنین از نقاط مختلف مشهد اتوبوس‌هایی برای رفت و آمد راحت بازدیدکنندگان تعبیه شده است.

وی در خصوص دیگر برنامه‌های هفته میراث فرهنگی افزود: تئاتر بازی‌نامه باستان ساخته رضا صابری به مدت ۱۰ شب از ساعت ۱۹ تا ۲۲ در آرامگاه فردوسی اجرا خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha